77

Хемус

преди 3 години

Ае пак спициалистити се изказаха!В Европа също има автомобили паркирани на улицата!Берлин,Прага,Копенхаген,Лондон и т.н!На улицата ги държат,не в гаражи,обаче нали разбирате,че автомобилите са регистрирани в зони и се плаща годишен абонамент!Обаче тука юпитата много го раздават баровци, sms за 2 лв лошо им става гледат все по периферията да паркират!Много е грозно да си стиснат

76

Да ... ама НЕ

преди 3 години

85, ред значи цивилизация, а при балкански диваци - забрави !

75

Анонимен

преди 3 години

В продължение на коментар 84- който си има брада, да си има и гребен. Имаш ли кола, трябва гараж. Не ме интересува, че нямало къде да се спира. Значи нямате кола. В Европа по белите градове стои ли колата повече от 3 дни на улицата без да се мести, довиждане. А тука *** с по 2-3 БМВ-та на семейство и нямало къде да ги спира. Манталитет. И аз имам 2 коли, но мисля адекватно, че с жилището върви и задължително паркомясто, което не е безплатно. Няма паркоместа? Не купуваш имот или нямаш кола.

74

Анонимен

преди 3 години

Без гараж не мога. Имам 3 гаража- 2 за мен и един- за гости. Подземни, широки, удобни, топли, рампа с нагреватели. Така са разположени, че преспокойно пред тях може да спрат още 4 автомобила без да пречат. Действително цените в момента са умопомрачителни. На кота било ги купих за 7000 евро единия (бях купил 5, защото имам голям апартамент и инвеститорът клекна), а сега продадох 2, че ми трябваха пари за по 25000 евро всеки.

73

Хемус

преди 3 години

Пич хубаво даваш пример Япония,ама има една голяма разлика в манталитета,дето марсианците от село го докараха в града,че се принудихме баш истинските граждани да бягаме на село!

72

МНЕНИЕ

преди 3 години

Ако имаш Земя си паркирай Колата . В София в Една Сграда от 100 квадрата живеят 100 семейства със 100 коли . И са наакали Гаражи директно на Пътя - като в Афганистан и Пакистан и Индия - директно на пътя .Когато отида в София по работа , рядко се случва , местните аборигени се пулят през терасите от 17 етаж дали няма да паркирам на ПЪТЯ .

71

Анонимен

преди 3 години

Така и трябва да бъде ,дори да е задължително като в япония - при покупка на кола трябва да покажеш къде ще я паркираш Законно !съседа *** с парите от бабината гарсониера купува жип и го паркира на тротуара или в градинката , а жена му с трошката за 500лв блокира входа !Който няма пари за гараж- вън от София !

70

Рашо БМВ

преди 3 години

Яжте си гаражите. Аз си слагам тубите на мястото пред блока, ай някой ги мръднал или паркирал после има тупаници ве ей

69

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

София е заможен град - РЕД няма----И Община Несебър е най-богатата спрямо броя на жителите.Общинската хазна - празна.Многомилионен дълг - засега само.Кражба от изграждане и чест ремонт на `тротоари, градинки, алеи, стълби на брега`.Уж разследват висши чиновници, но накрая ще изгори нЕкой малък бушон.

68

Край

преди 3 години

София е заможен град - РЕД няма. Властта иска да харчи бюджета за това мяучи Фандъкова от телевизора -не ще да НАЛАГА ред. Струва им се непопулярно.И така тук можеш да регистрираш всяка бангия и да се возиш на нея. 1/3 от колите са без катализатори, без филтри и никъде другаде по света няма да ги пуснат на улицата. Тук може. Тук може и да ти паркират пред гаража и няма кой да ги санкционира ако сам не го направиш.

67

Светозар

преди 3 години

Елете на село, бре. Паркоместа и гаражи, колкото щете, даже без пари.Искаш да си паркираш колата на пъпа у градо. Еее, ще плащаш. И ще черпиш, даже че плащаш.

66

Кореняк

преди 3 години

Кога София ще стане червена зона за автомобили от провинцията? Данък не плащат, паркират нагло, не могат да шофират.

65

Lina

преди 3 години

Ах, каква мъка. Нечовешка драма. Как ще се живее , не знам, наистина.Гледах един репортаж- мъже на години реват- гледката в малинова долина запад не им допаднала, ама кошчета за *** нямало. Ама път дали е удобно. А вие, драги когато ви обръснаха строителите за гаражен апартамент на гола тухла, не я ли видяхте гледката? Трудно ще я промените. Въздуха също- за съжаление. Та така - приказката за баницата, нали ?? Всеки сам си избира .

64

до 71

преди 3 години

Я пак ? Ко речи ? Данъка за апартамента ти е 1500 евро ? И отделно плащаш такса смет ? Недейте да ривете, щото и без това сте нагли... Като ти праснат 3000 лева данъци за жилището в София и при преминаване на 20 000 задължения съдия изпълнител да ти почука на вратата, тогава софиянци ще се научите на ред и дисциплина и ще заприличате на град. Пък и цените на имотите ще се нормализират, щото няма да има дюмбели с по 16 апартамента на склад.... Тогава ще има и градинки и тротоари и алеи...

63

4epa

преди 3 години

ВИХРУШКАТА НА БСП ИМАТ ПО 10 АПАРТАМЕНТА И 10 ГАРАЖА - КУПЕНИ ПО 2 500 ЛВ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗЪМА !!!!!!!!!!!!!

62

Край

преди 3 години

Допусна се от див популизъм в София да има 3пъти повече коли отколокото позволяава градоустройството. Практически тези коли няма как да бъдат паркирани законно.Града няма да се разстегне - колите трябва да намаелят. Това става като направиш СКЪПО да има кола в града. Питайте как е станало във Виена. 40 евро паркинг на ден близо до центъра. Паркиране в градинка или на тротоар - махат ти главата.

61

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

`Данъците на недвжижимите имоти в Германия са.......`-----Тове е един друг свят, тук сме в друго измерение.От години в градчето има надстроени по един-два незаконни етажа.Данъци за тях ?!0лв.

60

шопкиня

преди 3 години

*** в Софето станаха мнооого.

59

Пешо

преди 3 години

Данъците на недвжижимите имоти в Германия са от 0.5 % по селата до 1.5% в много големите градове. Един апартамент в Мюнхен на цена 250 000 евро има данък 3750 евро. Един апартамент в София трябва да бъде облаган поне с 1% , за колите е още по страшно 3.5% от стойноста е данъка в Мюнхен - кола за 100 000 - 3500Е данък -отделно таксуване на париране в центъра - 10Е/час хайде пак дали всеки софийски *** с Порше с газова уредба ще се навре в центъра ? Тогава има пари за улици и тротоари...

58

Ще става все по-зле с гаражите и паркоместата, ама в центъра на София и зоните. Който се е ориентирал преди 4-5 г. да купува сега ще жъне.