38

Хмм

преди 3 години

До Мизерландия,Да ти кажа честно, екстра е така. И без това сме супер консервативно общество, само мигранти ни трябват. Все пак Кърджали е като малка къща в сравнение с турската махала в Берлин. Не че и тука знаят официалния език ама там ептен е заплетена работата.

37

DEM

преди 3 години

Днес всичко се е юрнало нанякъде. Като ми кажат Ще ходя в Германия или Швеция, питам Що?. Отговарят Щото там е хубаво. Чакайте, бе хора! Там не е било вечно хубаво, направили са си го. Което ще рече Абе, ***, дайте да запретнем ръкави, и при нас ще стане хубаво.и Когато някой ми каже Абе, няма вече добри хора, това е толкова смешно, отвратително, нихилистично...Джоко РосичСъгласен на 100%. Никой не ми е длъжен.

36

Мизерландия

преди 3 години

Дори мигрантите от Африка и Азия, които са тръгнали към ЕС, не искат да стоят в тикволандия.

35

Хмм

преди 3 години

Всеки има правото да работи и живее където му е кеф. Имам познати, които си останаха навън имам и такива които се върнаха. И двата отбора ги разбирам. В БГ за жалост всичко се гледа в краткосрочен план. БАН е пропит от стари кадри, които не пускат младите нагоре и си пазят само заплатката. Въпроса е кой гони младите? Частните фирми и навън са същите като нашите-никога няма да прокопсаш в тях. Или международна компания или собствен бизнес. Навън си винаги чужденеца, но пък може и с това да успееш

34

от Мюнхен

преди 3 години

аз съм взел едно парче гума и като ми домъчнее за Софето си го паля и ми става едно такова уюутно ...

33

И все пак

преди 3 години

Познавам много хора,които изкарват яко пари в България.Хора с мозък,мечти,дисциплина,вяра,план,хъс за успех.Рядко ще ги чуеш да се оплакват,няма кой да им попречи по пътя към успеха,те знаят че могат,вярват в себе си...Познавам и други,бедни,озлобени,вечно оплакващи се,мързеливи,безхарактерни роби,вечно чакащи някой друг да им оправи живота...Няма значение къде си,важно е какъв си,какво носиш в себе си,или си войн или си жертва...

32

Анонимен

преди 3 години

Вчера срещнах две завърнали се ,,италианки, които на висок глас коментираха каква простотия е при нас ,но за сметка на лъскавите и ботуши и афиширането и с еврото имам стабилно семейство,изучени деца и на никого не съм сменяла пос-ни памперси.Стига да иска човек и тук се работи и живее . Адмирации за млади и успешни хора доказали се със своя ум и труд в чужбина .

31

17

преди 3 години

Избягах много млад. Само за немски чорбаджии съм работил. А при тях лабаво няма. В бегето можеш да се офлянкваш, но при германците има ред и орднунг. Като закъснееш за съвещание и бам 5? в касичката за кафе. И все гледат да те прецакат и ще ти платят по-малко от на немеца на същата работа. Кръвта вода не става, особено при швабите.

30

Глупак останал в БГ

преди 3 години

Който завърши в България висше образование държавна поръчка следва да остане да работи за определен период в полза на данъкоплатците, които са платили образованието му.Разбирам, че за много патриоти и родолюбци всичко в държавата е пропаднало и покварено и ако едикой си е на власт бял ден няма да видим, но виж, ако дойде друг ще ни оправи за 700 дни...Но аз не мога да оправдая някой да използва ресурсите на обществото ни и след това да носи блага на друга страна: това е използвач!

29

Анонимен

преди 3 години

Българите, които сме в България нямаме проблеми да живеем тук. Труден е животът, но не мрънкаме. Българчетата в чужбина обаче са много озлобени. Ама много! И много искат нещата в България да са още по-зле. Кефят се когато тук се случат лоши неща. А те са пълни лузъри в западния концлагер. Знаят си дереджето, че там нищо нямат и са роби на системата. Жалка история.

28

Анонимен

преди 3 години

Продават си душите за пари и нищо повече.Мразят държавата си ,но постоянно искат съдействие от нея да си въртят живота далеч от нея.

27

Шоп емигрант

преди 3 години

Нема лесно никъде. Но който му е дървена главата и може яко да носи ще се справи.

26

анонимен

преди 3 години

Който иска да ходи навън- прав му път, аз съм от завърналите се, без съжаления. Бях в САЩ, после в Обединено кралство, но от България по-хубаво няма. Навън все си емигрант, откак се върнах ми е леко на душата, радвам се на приятели, роднини, по-спокоен живот, у дома и стените помагат. Не искам децата ми да са емигранти, въпреки че имат чужди паспорти, те от малки пътуват много и нямат грам комплекси, че са българи и тук им е супер. Прав им път на заминаващите.

25

Анонимен

преди 3 години

До 17По добре немец, отколкото нашенски *** чорбаджия, който те гледа с презрение нищо, че му изкарваш парите.

24

МНЕНИЕ

преди 3 години

Ромите в България са проблем за Бюджета и НОИ .

23

Пешев

преди 3 години

Заминавайтеее, никой не ви дърпа за ръкавите насила ... то не беше хейт и злоба, то не бе чудо...но не идвайте да си правите зъбите в България..и като се пенсиониране не се връщате.

22

Валю Мънито

преди 3 години

Бойко ще ви управи, нали все пак той е измислил икономиката!Кралят Слънце!

21

Zlata Gold

преди 3 години

На който не му харесва в България да си ходи. България няма нужда от озлобени лузъри. Около 5 милиона истински българи могат да си живеят спокойно в България. Какъв ви е проблема на лузърите ?

20

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 3 години

НА МЕН ГЕРБ И БОЙКО МИ ХАРЕСВАТ!РАБОТЯ В ГЕРМАНИЯ ...НО, СИ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ И СИ ХАРЧА ПАРИТЕ ТУК!ДА ЕМИГРИРАТ РУСОФИЛЧЕТАТА ....АМА ГЛЕДАМ , НЕ ХОДЯТ У РУСИЯ , НЕЩО...ХА,ХА,ХААА...ЩО ТАКА ,БЕ...??!

19

Анонимен

преди 3 години

за съжаление с всяка изминала година става все по-зле няма работа или, ако има е подигравка с труда,а цените на всичко вървят безумно нагоре, всякаш всички политици гледат всичко с розви очила или пък с тотално нехаят нали "шкафчетата" им са пълни