58

Хахах

преди 3 години

Каквато и пропаганда да пускат БГ робовладелците от ГЕРБ и ДПС, хората не са кухи и виждат, че в Западна Европа е много по-добре. Тежко е 3-4 години, докато се оправиш, но после си бял човек. Естествено, трябва да си под 40 и да имаш добра професия. И най-важното, да не си мързеливо ориенталско гoвeдo, а нормален човек.

57

Гдю

преди 3 години

Кой обира България бе, изчакайте да дойде еврото. Всички пари на света отиват към сащ, особено сега през локдауна. Пейпал, амазон, гугъл, виза, мастър обират парите. Щом сащ искат да налагат санкции на Франция, ако Франция започнат да облагат тези фирми. Ква демокрация бе

56

Фернандя Магелан

преди 3 години

Мрзни имигранти

55

Словянин

преди 3 години

А, свобода? Защо цензурират думата с "н"? Те сами си викат така. Видях и черен расизъм в Немско. След 19,00 на "Александерплатцт" даже през лятото няма жива германка, че и германец. Познайте от кои страни са тълпите, ама не са българи. В Мюнхен горе-долу е добре, ама и там вървят към "демокрация". А Бремен е ужас пред гарата. Германците са уплашени, че са германци!

54

Словянин

преди 3 години

Видях "хубавото" на Немско. Ако работиш, си добре, ако те уволнят /на само заради пандемията, а защото не си *** или арабин/ или си безработен, си 2 пъти по-зле, отколкото в Българско. Ден не съм бил безработен, но в Германия няма живот. Който е бил, знае, че казвам истината. А за институциите на Запад - само да не си болен и да не допреш до юрист за отношения с работодател. Печалбите от чуждите банки и корпорации 99 % изтичат в чужбина. Левски е можел 100 пъти да емигрира, но е бил българин.

53

До Мама Росо

преди 3 години

Не са "предатели", защото са напуснали България, а защото не спират да се гордеят с това. И в повечето случаи да я оплюват, за да имат мир в душите си. Защото стават ни риба, ни рак. Объркани хора. Игнат Канев, лека му пръст, "предател" ли ще го наречеш? И стотици още достойни българи, едни от най-успелите, не са отрекли произхода си и не са казали зла дума срещу родината си. А повечето сегашни "успели мигранти" вече са забравили за цървулите на дядо им на тавана. Ама те си остават в душата.

52

Анонимен

преди 3 години

не знам ама само аз ли виждам релността как хората работят 800-1000лв по 12 часа и пътуват по още 2-3 часа,чарбаджиите им направо се подиграват с труда и им хвърлят жълти стотинки,сигурно има и добри примери,ама аз все попадам на кофти пример мой колега притеснен за здравето иси и с право работата е свързана с много хора в началото на пандемията поисква от шефа на фирмата маски и дезинфектат шефа му казва не ставай смешен нямам бюджет за такива работи "всеки ден умират хора" извода оставям

51

Глупостите на DW

преди 3 години

няма да коментирам. Познавам доста българи емигранти по професионална линия. Всички кадват че са се реализирали "навън". Контактуваме по скайп и вайбър. Но за да убедят и себе си, и околните, че емиграцията е най-правилното решение в живота им, все намират причини да изтъкнат колко зле е България, да я принизят, да похвалят предимствата на новата си "родина". И имат чувство на превъзходство над бъргарите в България. Защо бе, драги мои? Кръвта вода не става. Ама ще го разберете по трудния начин.

50

Свободен човек

преди 3 години

Ми що бе, нали това е свободата, да има банани и тоалетна хартия и да бегаме на запад да миеме улици и да береме ягоди! Свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човека, демокрацият ни даде най-висшето благо и живеем блажено при демокрацията, ядем банани, бършем се с мекичка тоалетна хартия и бегаме на запад без да ни разстелват на граничната бразда!

49

Мама Росо

преди 3 години

До СловянинНикой не е перфектен , но предател да наречеш човек ,който търси по-добри условия в днешния динамичен и отворен свят е абсолютна глупост.Част от българите в чужбина подържат българщината и навън,създават се български общности,български училища , български сдружения.Какъв Васил Левски чакаш , като то той би трябвало да е частица от всеки един от нас!!!

48

Анонимен

преди 3 години

Словянин, българските банки с чужди имена са 50% български, бивши български мутренски банки и нямат нищо общо освен името им, тъй като се управляват от смърдящи български некадърници връзкари

47

До Словянин

преди 3 години

Много щеше да ми е интресено как щеше да си бил във всички тези места ако не беше ЕС. Е те такива като теб най-много ги обичам. Хем хранят, хем се възползват. Що не обиколи България със същия хъс както във всички тези ЕУ (без Турция) страни?

46

Словянин

преди 3 години

Емигрант = предател. Бил съм дълго в Немско, в Италианско, в Гръцко, в Турско /по-кратко/, в Австрийско, в Полско. То вече Германия няма, натам върви и Италия. За Злото в Българско 100 % е виновен ЕС. Западните банки и корпорации грабят от отънелите ни джобове по 14 - 16 млрд Евро ежегодно. Само нов Левски ни трябва.

45

Анонимен

преди 3 години

Първите имигранти вече се връщат в България като пенсионери, защото с техните пенсии се живее добре тук. И заради климатът. Не е лошо това, защото си харчат парите у нас. Дразни ме , че продължават да плюят страната ни и държат някой да им се възхищава, но уви и ние пътуваме, виждаме и доброто и злото навън. И у нас има успели хора, които си живеят не лошо, пък са си и у дома сред близките си. А иначе, всеки има право да си урежда животеца, както намери за добре.

44

Анонимен

преди 3 години

идеални са младите лекарки. даже няма нужда от драми и раздяла. правите каквото правите и те сами си тръгват за чужбина:) някои даже и не пропускат да се обадят, като е върнат. даже и да са се омъжили там :)

43

Анонимен

преди 3 години

способни хора какво да правят в държавата на връзкарите и мутрите ? да стоят да работят за замаяните от ръкопляскане по команда на великия български бей мутра ли? и да плащат заплатите на великите български смърдящи връзкари ли?

42

Сифилисчо

преди 3 години

В територията е добре докато не ти потрябва нещо сериозно - здравеопазване, съд, защита. Не е много добре и като си извън големите градове. Иначе, да, става. На чалгарите тука винаги ще им е по-добре, както и на тея дето са наследили много.

41

Неанонимен

преди 3 години

И аз съм живял дълги години в чужбина и сега съм туй само заради пандемията. България е абсолютна жалка и смешна пародия на държава. Няма една институция, която да функционира както трябва

40

Stalinista

преди 3 години

Няма универсална рецепта къде животът е по-хубав. Някои хора се провалят в България и се реализират в чужбина, при други е обратно. Кой както му се случи! За съжаление тенденцията в Еврпопа е лоша заради новопристигналите мигранти на Меркел и работа и най-вече жилища все по-трудно се намират, защото те са само с права, нямат задължения

39

Лисана

преди 3 години

Поне съм с друга култура и нямам религия, нито разбирам обичаите на българите и тука и извън тука, все съм като чужденец.