78

Анонимен

преди 3 години

До австралиеца Като си толкова успял защо пишеш като озлобен лузър? Знам ви аз такива 'успели' имигранти. Идвате по анонимните коментари да си избивате комплексите.

77

Анонимен

преди 3 години

Ако си материалист и можеш да попълваш празнотите в живота си с пари и вещи, емигрантският живот няма да ти е проблем. За съжаление на някои хора това не им стига, въпреки че правят много добри пари, емигрантският живот е доста тъжен, жалък и самотен. Повечето западноевропейци са такъв тип хора, че може и с години да сте се водили много близки приятели, но в момента в който животът дори леко ви раздели, веднага забравят за тебе.

76

emigrant

преди 3 години

Така,че според мен по важното е да си жив и здрав и с удоволствие да харчиш каквото заработваш!Нужна е малко скромност със сериозен опит за добър резултат!Не е важно колко вземаш,по важното е да ти стигат и да се вместваш в това което заработваш.Останалото са ламтежи,болни амбиции и суета!!Човешкото око се напълва с една шепа пръст.Останалото е от лукавия!!

75

emigrant

преди 3 години

Аз съм лекар и не се оплаквам от това което получавам.Виждал съм в практиката си много богати самотни хора.Живеят в апартаменти по 400квадрата с отделен асансьор,но много болни,много самотни,изоставени от децата си и.т.н.Имам познат който е млад наследник на бизнесът на баща си.Притежава нещо като 20 десет ТКЗСта,тук се наричат финки.Той ми каза,че има 6000 работници и плаща милиони евра всеки месец като заплати.По външност нормален човек.Кара нормална кола.Няма време да изпие и една бира?!

74

IT-спец

преди 3 години

първите години не са лесни, като емигрант го казвам, но после БГ ще ти се струва все по чужда.... особено ако живееш в страна с висок стандарт като някоя от скандинавските БГ ще ти се струва като бананова република...

73

циник

преди 3 години

Как да не го иска никой? Цяла пасмина от комунисти иска да ви изгони от родината, за да може да граби и накрая да продаде бащиния ви дом за някоя рубла.....

72

мнение

преди 3 години

Причините да заминеш са много, най-вече икономически. Както и липсата на уреденост на държавата във всяко отношение. Например гледките от довлечения от реките ***. Само тази гледка като от страна от Третия свят, пък върви се убеждавай, че живееш в европейска страна. И за *** не обвинявам толкова министерствата, а ХОРАТА, БЪЛГАРИТЕ!

71

vse edno

преди 3 години

До про.стака от Австралия: И в Куртово Конаре ли ви прекараха интернет, та драскотиш пр.ост.о.тии?

70

Американ

преди 3 години

До Анонимен 73:Минималната заплата $2800, ама наем на необзаведена гарсониера е $2000...7000 лева в Бг са много хубави пари.

69

Американ

преди 3 години

В Бг работодаелтят изнудва на воля, в Америка - няма как.От друга страна в Америка или имаш висока етика на труда или си вън, в Бг етиката е *** дума както за работниците, така и за работодателите им.

68

Анонимен

преди 3 години

2020 беше от най успешните в живота ми $$$$$$ а 2021 ще е още по успешнаПо3драви на всички клошове в БГ, и тази година няма да стигнете по далеч от панелната килия защото родения да пълзи не може да лети! Които е способен да успява в БГ кат мен, го може и в Западна Европа, и на другия край на света Ав$ тралия, доказано от личен опит, дано разберете някой ден защо сте лузари и дано тоя ден дойде 2021 защото when you change the way you look at things, the things you look at changeПоздрав отСидни

67

Анонимен

преди 3 години

До този с 7к в БГ, само си за съжаление, ти зимаш колкото един портиер в сградата в която работя, и той ги зима с нищоправене за разлика от теб бе!Тук минималната заплата е $2800 я зимат хамалите! Начинещи студенти почват с $75к без накав стаж. Хората с професия като мен с опит в Европа и Австралия зимаме по 6 цифри на година в долари някой стигат до 200к. Пише го на всяка 3та обява за работа ако отвориш сеек.ком.ауТия 7к лв. ако не беше казал че е заплата щях да мисля че си на соцял бе!

66

кмк

преди 3 години

голяма драма... няма що... хората пътуват, живеят и работят по цял свят. Трябва да се научим като народ да не драматизираме излишно нещата от живота. човек е там, където е щастлив. отиват в чужбина, връщат се обратно... мобилност и това е хубаво.. движението е прогрес

65

К

преди 3 години

Какво лошо да има емигранти от бели страни. Ирландия например е страна с много емигранти, и кво сега са келтският икономически титър. И ирландският народ е мачкан през вековете, но сега се въздига и се раждат много деца. Дай боже и ние ще се оправим .

64

Анонимен

преди 3 години

Който е видел евро, паунди и долари, не ке да се връне в Тикволандия.

63

Няма лошо

преди 3 години

Света е отворена карта и е добре да пътуваш, но много от тези, които следват в чужбина са от прилично заможни семейства и имат донра основа, за да заминат.Най-добрия ми приятел от детинство е от онези, които като отидоха в Германия и т.н., и се отричат от България. Колки сме били бедни, какви сме били втора ръка хора и наред още.А тати директор в МВР, мама магистър фармацефт старши... той имаше айфон 4 петия в България като замина.Днес изкарва 2500 евро чисто там, а аз тук 7500 лв. IT...

62

987

преди 3 години

До АнонименАми защото ти дава информация кои бяха колонизаторите, черпили богатствата на новите страни. Племенните вождове им продавали членове на племената си, от които искали да се отърват.

61

Анонимен

преди 3 години

Знаетели как е на испански "черно"?Проверете в гугъл транслейт, че иначе смешниците шъ мъ изтрият!-))))))

60

Пунта Кана

преди 3 години

До Фернандя Магеланмрази си колкото ти душа сака

59

Фреди Меркюри

преди 3 години

Границите са отворени и всеки има право да живее и работи където си иска. Стига да му стиска и да има качества да се реализира