72

не народ а *****

преди 3 години

Проблема 83 е в много ниска култура и липса на цивилизационни натрупвания при бълканските диваци.

71

Анонимен

преди 3 години

България е прекрасна страна, но не го оценяваме. Обществото ни се превърна във една злобна, агресивна и вечно недоволна маса от хора. Проблема е в културата и ценностната система.

70

истината

преди 3 години

Ние българите с гражданство не можем да върнем в България , как ще върнем тези без гражданство? ***

69

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

До Родолюба ББългария може да изхрани всичките на територията(+още), но при следните варианти:1.Военно положение.2.Китайски комунисти въведат техния ред и държат крадлив *** изкъсо.

68

Сапето

преди 3 години

е не знам къде трябва да си та да искаш да отидеш да живееш в България. Аз съм в Мюнхен и имам едно парче автомобилна гума. Като ми дотъжее за София си го паля ... и ми става едно тавкоа приятно и уютно, ЧЕ не искам и да чувам за София!

67

Анонимен

преди 3 години

До ТошетоБраво, преквалифицирал си се в роб на Гугъл! Гордостта на мама!

66

Анонимен

преди 3 години

И къде намира място това в цялата политика на вмро?Нали българите зад граница бяха предатели? Никакви права не трябваше да им се дават.А с паспортите с фалшиво бг гражданство какво правим?

65

Родолюба Б

преди 3 години

Качествените хора се търсят навсякъде. Качествени = можещи, знаещи, културни. Малцинство са и за това са скъпи. България като територия може да изхранва 20М , но при условие , че хората не са злобни , не се крадат един друг и си помагат. Но това е утопия - такива хора има много малко по света и не бият тъпана , че са такива.

64

морски

преди 3 години

До до 74Те се молят да имат късмет да са пазачи, щото през тези 3 денонощия си поработват като `сам съм се шеф` - на частно.

63

до 74

преди 3 години

Еми да, нали това се казва в долните коментари. Някои "чакат за пазач", а други се образоват и се развиват. Не чакат, а се борят и квалифицират. Чакащите за пазач ще растат тепърва.

62

морски

преди 3 години

"Влязох да надникна в коментарите..."А знаеш ли, че за работа като `пазач` в АД Сл.бряг чакат ~80 човека за едно място.Чудя се, защо подават молби, след като само най-големите връзкари се уреждат там.И работата не е при чорбаджия-изедник, а има 3 денонощия почивка след дежурство.

61

Анонимен

преди 3 години

В бъдеще ще има пренасищане на пазара в редица обслужващи сектори и както долу е написал един човек- буквално по 500 души ще се борят за едно място. Точно на обратния фронт стои човекът с ценна професия. Там за момента не само няма пренасищане, но има и огромен недостиг у нас- архитекти, лекари, учители, програмисти. И този недостиг ще расте, защото в кризата още повече компании ще дойдат на нашия евтин пазар. От личен опит говоря. Работя в наскоро открила офис у нас компания.

60

Сатира

преди 3 години

Добро предложение дано го одобрят. Дефицита на работни кадри в страната ни, ще става все по-голям. А най-добрия начин да си го набавим, е като привлечем хора с българско самосъзнание, от чужбина. Украйна, Молдова биха били чудесен източник на такива..

59

Анонимен

преди 3 години

Влязох да надникна в коментарите, защото си знаех, че в тях има спор между квалифицирани хора и такива от обслужващата класа. Струва си човек да се посмее да прочете как у нас имало кадри, ама давали малки заплати. Те в ИТ сектора взимат наред, защото хора няма и търсенето е огромно, ама ок. Кадри имало. Виж, в обслужващата класа става интересно, където 500 души ще се борят за едно работно място. При квалифицирания труд не е така- 0.8 души се борят за едно място. Пенчо, бре, чети! Пенчо не чете.

58

Анонимен

преди 3 години

КАКВО ДА ПРАВЯТ ТУК САМО ДА ГИ РЕКЕТИРАТ ГЛОБЯВАТ И ТОРМОЗАТ ЛИ

57

До 67

преди 3 години

Скрий се някъде бе сме-шникКадри търсил ? Гащите не може да си намери кадри търсил ,жалък ***

56

Тошето

преди 3 години

Квалифицирани, неквалифицирани - едни и същи роби сте, аз имам успешен YouTube канал и ви слагам в джоба си всички заедно! Успех в робуването пиленца, чаооо!

55

до 66

преди 3 години

БКП бизнесменът е всъщност швейцарска ИТ компания и 3 позиции, които стояха отворени в нея 2 години без да може да се намери човек българин.

54

до 64

преди 3 години

Драги ми смехурко, това, че тебе никой не те търси и седищ и бачкаш за 3000лв. и не се развиваш цял живот, си е твой проблем. Не си интересен. Самото ти мислене показва колко си далеч от света на квалифицираните кадри и квалифицирания високоплатен труд.

53

Анонимен

преди 3 години

90 % от АЙ ти тата програмисти от България работят за компании в САЩ и в други държави Ама наш *** БКП бизнесмен не можел кадри да намери .. Жалки малодушни дребни тарикати селски мислещи че с тях изгрява и залязва слънцето Сме-шници