162

The Real Бай Иван

преди 3 години

Тия със щайгите и гробниците са обикновено най-бързите джигити. Ми така е като са събрали 1500-2000 лв за хубава и мощна кола. Как няма да натиснат ***.Оня с антиката дето се бутуряса вляво е просто върха. За награда Дарвин.

161

Позна.

преди 3 години

До До 158Не съм, да. Последно беше преди 22 години, когато за първи път взех книжка. От тогава карам нон-стоп, без сериозни провинения.

160

чл. 20 ЗДв.П

преди 3 години

(2) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа наместността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случайна необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

159

хахахаха

преди 3 години

"спирачен път 35 метра, а при лед, айде 40", дано не те срещам по пътя

158

Анонимен

преди 3 години

Вижда се, че много от седящите зад волана просто се возят като лабрадори без да се напрягат да следят какво става малко по-далече от предния капак и какви са климатичните условия. А онзи с Алмерата даже не се и опита да намали. Видя се, че човекът дето е пуснал видеото как намали и спря съвсем нормално, но той е шофирал а не се е возил.

157

Анонимен

преди 3 години

Чл.23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на таковаразстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко

156

мдааааа

преди 3 години

и тук и в НОВА, нищо за опесачаване, сол... отговорност... щот можеше и да има жертви...ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

155

Korean soup

преди 3 години

Сега като го гледам пак клипа, обаче, изглежда така, сякаш този вляво не само че не му светеха стоповете за това, че е натиснал спирачките, но и нямаше индикация, че си е пуснал фаровете дори.

154

До 158

преди 3 години

Бъркаш. Несъобразената скорост винаги е позволена, т.е. до ограничението. Май не си минавал шофьорски курсове.

153

Анонимен

преди 3 години

В средната лента колите се виждаха добре, че спират и този с видеорегистратора имаше много време да намали и спре. В лявата лента колите още се движеха и първата кола късно разбра, че трябва да спира, а още по-късно го разбра,втората кола.В дясната лента имаше престрояване в последния момент от средна в дясна лента, след което колата внезапно спря заради появилата се отстрани кола вследствие на удара в лявата лента и идващия отзад в дясната лента не успя да спре, въпреки че караше бавно

152

Korean soup

преди 3 години

Този, който се удари вляво последен, беше вече натиснал спирачките и се движеше "на шейна". Спирачен път над 50 м., за 1200 кг. кола, която би трябвало при скорост от 80-90 км/ч да спре на 35 метър най-много. Хайде при лед - на 40 м. Тоя се е движел с поне 110 км/ч, щом не е могъл да спре преди буса, който се вижда поне от 100 м. Всеки път като мина по Околовръстното и се срещам с такива убийци, които си мислят, че карат на магистрала. На този път трябва да се сложат поне 10 камери.

151

Анонимен

преди 3 години

До До 150Превишената скорост е винаги несъобразена - не си я съобразил със знак номер 10, който ти налага задължително императивно ограничение на скоростта.А несъобразената скорост невинаги е превишена, защото освен със знаците, трябва да се съобразваш и с много други неща - състояние на пътя, хора, машини, релеф, мъгла, препятствия и какво ли още не.

150

Анонимен

преди 3 години

Само да попитам човека който снима клипа как успя да спре.... питам просто за един приятел..... Ето това се казва скорост съобразена с пътните условия разбирачи такива.

149

Анонимен

преди 3 години

Бугарчето иска да не спазва закони, правила и етични норми на колегиалност на пътя и в същото време да пътува спокойно и безопасно.Лоша новина - НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТАКА.

148

До 150

преди 3 години

Ако шофираш с 20-30 км/час над ограничението, както си написал, спотред теб това е несъобразена скорост. Ако си шофьор, бягай в КАТ и си върни книжката, поне докато не научиш какво е по закон превишена скорост и какво е несъобразена скорост.

147

Анонимен

преди 3 години

До До 150Ми като не можеш да ги съобразиш, няма да караш.

146

Анонимен

преди 3 години

Трябва да си в състояние във всеки един момент да си в състояние да намалиш безопасно, или да спреш. Какво толкоз му умувате, какво му мъдрувате, едно чоплене на топчета от носа с тоя елементарен закон за движение по пътищата...Шофьорлъкът е просто нещо, но не е за прости хора.

145

До 150

преди 3 години

Това не е дефиниция за съобразена скорост, а и щофьорите съобразяваме хияди други неща, освен дивотиите, които си изброил, но стане ли катастрофа, веднага сме с несъобразена скорост, ако ще и да пълзим. Най-лошият начин за дефиниция е да даваш примери, както си направил.

144

До 146

преди 3 години

Повторил си определението за несъобразена скорост, обръщайки го като за съобразена скорост. Това е безмислено. Стане ли катастрофа, колкото и да си съобразявал скоростта, КАТ ти вменява несъобразена скорост. Разбери, че няма "съобразена скорост" Стане ли катастрофа, винаги си с несъобразена скорост, ако ще с 1-2 км/час да си се движил и да си се съобразявал с всичко възможно.

143

Анонимен

преди 3 години

До До 140Аз ще ти я дам дефиницията, или поне какво НЕ Е съобразена с пътните условия скорост: - НЕ Е да караш с 20-30 км над ограничението върху заледен път; - НЕ Е да не спазваш дистанция и да си наврян до *** на тоя пред теб. - НЕ Е да си ровиш в телефона, докато караш и да си бъркаш в носа и ***.Щом тая кола, където снима успя да спре плавно на 30 метра преди катастрофата, какво повече да говорим, то се вижда нагледно какъв е ефекта от това да караш със съобразена скорост и кое не е