16

Анонимен

преди 6 месеца

Сега браво, а след 10 години е го плюете яко.

15

Анонимен

преди 6 месеца

"Аз стоя тук и помагам с каквото мога на държавата."И с какво помагаш на държавата си? Помагай на хора ѝ. Държавата е една гнила организация, която си сменя управата през 10-15 години и само ни тормози.

14

Анонимен

преди 6 месеца

До до 8"Да не говорим за нечестните ни данъци - богатия трябва да му се удържат повече. Едно е 20% от 800 лева заплата, друго е от 5000 на дyпетат. При вторите трябва да е 30% поне."Не, не тбябва. 20% на 5000 лева е 1000 лева. 20% на 800 лева е 160. Ти искаш да ме накажеш, че изкарвам повече от теб. Това искаш ти.

13

Анонимен

преди 6 месеца

До до 10"Най-малкото, защото съм живял там и то със заплата в пъти над средната"Ихааа! И в пъти! И научи социалната система, защото видиш ли, си бил социално слаб. Живей с 480 лева в Пловдив, па ми кажи, как е същото.

12

до 11

преди 6 месеца

Добре ето ти Холандия дето политиците ходят с метро или колело на работа, а нашите с лъскави лимузини.

11

до 10

преди 6 месеца

В цял ЕС хората на минимална заплата живеят повече от мизерно. Глупости в Швеция как живеели добре не ми се слушат. Най-малкото, защото съм живял там и то със заплата в пъти над средната и знам наизуст и социална система, и стандарт на живот.

10

до 8

преди 6 месеца

В Швеция и най-нископлатения живее добре. В БГ само богатия и на всеки ъгъл парадира с пари и шкафчета с кюлчета. Да не говорим за нечестните ни данъци - богатия трябва да му се удържат повече. Едно е 20% от 800 лева заплата, друго е от 5000 на дyпетат. При вторите трябва да е 30% поне.

9

до 8

преди 6 месеца

В уни в Германия почват от 3500 евро нагоре, често над 4000 (за професор видях заплати 6000-7000). Едва ли касиерката там прибира толкова. Тези които не са с ИТ заложби в Лидл ли да отиват? Ценности.

8

до 6

преди 6 месеца

Учители и мед. сестри са с най-ниските заплати от квалифицираните хора по цял свят. Можеш да си провериш, ако не вярваш. Към днешен момент един учител у нас не взима лоша заплата- 1260лв. начално за младши учител още студент. Факт е, че са малко, при условие, че касиерка в Лидл взима 1500лв., а е без образование, а в ИТ сектора деца на по 21 взимат по 3200 и нагоре начално, ама...

7

до 4

преди 6 месеца

95% от емигрантите са неквалифицирани и крайно прости- безспорен факт. Неслучайно ни сочат с пръст в ЕС, като ни видят. Маниери, облекло, ценности- моментално се разбира, че си балканец с поведение на не знам какво... Разбира се, има емигрирали лекари, уни преподаватели (моите родители, например са доцент и професор, емигрирали отдавна). Аз стоя тук и помагам с каквото мога на държавата. Не, че не излизам в чужбина- 50% от времето си прекарвам в пътуване по различни проекти по цял свят.

6

до 3

преди 6 месеца

В една страна не трябва само ИТ да са добре. Трябва и учителите и медицинските сестри да са добре. Кой ще обучава и лекува пикльовците на ИТ-та?

5

Крада Жица

преди 6 месеца

Супердок да си потърсят правата!А отделно лекарите които ще получават постоянно мейли за някакви ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ дали са съгласни!?!Този май не е доучил в паралелката за защита на лични данни!

4

до 3

преди 6 месеца

Наистина браво! Но много българи там не са берачи, а уни преподаватели. Защо не кажеш за заплатите на мед. сестрите, учителите и академиците в университетите и БАН, по-ниски от тези на кол център агентите? В други страни всички те са по-добре платени от тези в кол центъра.

3

Анонимен

преди 6 месеца

Браво на детенцето! Все по-малко деца имат смислени интереси, заради простотията на берачите си родители. Само им набиват в главата как нямали бъдеще у нас и как трябва да ходят да берат малини в Англия. А то какво се оказва? Още като студент на 21 ще взима заплата над прага, а на 30 ще се радва на нова кола, нов дом и огромно заплащане за нашите стандарти. Браво! Дано има повече такива деца, ама уви- малко са. Масовката е потрес. Дай му там да кара 15-годишно БМВ и е царят на света...

2

IT

преди 6 месеца

Браво, така се започва.

1

баче Киро

преди 6 месеца

Абе това що много ми прилича на един друг сайт superdoc.bg