22

Анонимен

преди 3 години

ТОА ПА ГОЛямо изобритение е НАПраил няма Шри ХА ХА ХА

21

Анонимен

преди 3 години

Преди няколко месеца бяха на хакатон, и 2 - 15 годишни момчета направо ми скриха шапката с идеята си за изкуствен интелект и реализацията му. А другите да бачкат за по 800-900лв. Не се става лесно човек

20

Анонимен

преди 3 години

Ей, най-накрая някой да направи нещо умно в тая държава, евалата!!! Как нито една софтуерна фирма така и не отдели ресурс за нещо подобно... направо гениално.

19

Програмист

преди 3 години

И аз съм правил такъв навремето. Караше мацките да изпратят гола снимка за нов модерен вид диагностика. Много се вързаха! :D :D :D

18

Mdaa

преди 3 години

Как пък никой не написа и не ме потърси като създадох zapazi . Bg преди 10 години..Беше първият такъв в България ..

17

Анонимен

преди 3 години

Браво, има нужда.Предвид скоростта с която се закриват отделения и трудният достъп до лекари в региона много скоро ще има нужда от подобни приложения.

16

до 17

преди 3 години

Aбсолютни глупости. У нас десетки хиляди хора взимат с абсолютно честен труд и много над 9000лв., ако говорим за заплати. Ако говорим за декларирани приходи (не само заплати), 200 000 лица (физически и юридически) са с приходи над 9000лв.. А какво остава за 5000лв.. Толкова взимах преди 7 години още като студент. В момента взимам доста повече. Абсолютно честни пари с платен всеки данък. Доста хора около мен са със сходни доходи и честно изкарани бели пари.

15

верно

преди 3 години

браво на детето, евала. но новинарските преписвачи, не сте ли чували за SuperDoc и това че е 1:1 с това. също така може да напишете "копира", а не "създаде", ама откъде да знаете като все копирате новини...

14

Анонимен

преди 3 години

Абе дгд България и цяла южна Европа. Ти на това страна ли му казваш? Виж кой ти е премиера и какви са политиците.

13

до 14

преди 3 години

У нас никой с честен труд не взима 5000 лева. Та трябва да си плащаш за това че си ползвал облаги като познанства, връзки и т.н.

12

до 11

преди 3 години

Добре ето ти Холандия дето политиците ходят с метро или колело на работа, а нашите с лъскави лимузини.

11

до 10

преди 3 години

В цял ЕС хората на минимална заплата живеят повече от мизерно. Глупости в Швеция как живеели добре не ми се слушат. Най-малкото, защото съм живял там и то със заплата в пъти над средната и знам наизуст и социална система, и стандарт на живот.

10

до 8

преди 3 години

В Швеция и най-нископлатения живее добре. В БГ само богатия и на всеки ъгъл парадира с пари и шкафчета с кюлчета. Да не говорим за нечестните ни данъци - богатия трябва да му се удържат повече. Едно е 20% от 800 лева заплата, друго е от 5000 на дyпетат. При вторите трябва да е 30% поне.

9

до 8

преди 3 години

В уни в Германия почват от 3500 евро нагоре, често над 4000 (за професор видях заплати 6000-7000). Едва ли касиерката там прибира толкова. Тези които не са с ИТ заложби в Лидл ли да отиват? Ценности.

8

до 6

преди 3 години

Учители и мед. сестри са с най-ниските заплати от квалифицираните хора по цял свят. Можеш да си провериш, ако не вярваш. Към днешен момент един учител у нас не взима лоша заплата- 1260лв. начално за младши учител още студент. Факт е, че са малко, при условие, че касиерка в Лидл взима 1500лв., а е без образование, а в ИТ сектора деца на по 21 взимат по 3200 и нагоре начално, ама...

7

до 4

преди 3 години

95% от емигрантите са неквалифицирани и крайно прости- безспорен факт. Неслучайно ни сочат с пръст в ЕС, като ни видят. Маниери, облекло, ценности- моментално се разбира, че си балканец с поведение на не знам какво... Разбира се, има емигрирали лекари, уни преподаватели (моите родители, например са доцент и професор, емигрирали отдавна). Аз стоя тук и помагам с каквото мога на държавата. Не, че не излизам в чужбина- 50% от времето си прекарвам в пътуване по различни проекти по цял свят.

6

до 3

преди 3 години

В една страна не трябва само ИТ да са добре. Трябва и учителите и медицинските сестри да са добре. Кой ще обучава и лекува пикльовците на ИТ-та?

5

Крада Жица

преди 3 години

Супердок да си потърсят правата!А отделно лекарите които ще получават постоянно мейли за някакви ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ дали са съгласни!?!Този май не е доучил в паралелката за защита на лични данни!

4

до 3

преди 3 години

Наистина браво! Но много българи там не са берачи, а уни преподаватели. Защо не кажеш за заплатите на мед. сестрите, учителите и академиците в университетите и БАН, по-ниски от тези на кол център агентите? В други страни всички те са по-добре платени от тези в кол центъра.

3

Анонимен

преди 3 години

Браво на детенцето! Все по-малко деца имат смислени интереси, заради простотията на берачите си родители. Само им набиват в главата как нямали бъдеще у нас и как трябва да ходят да берат малини в Англия. А то какво се оказва? Още като студент на 21 ще взима заплата над прага, а на 30 ще се радва на нова кола, нов дом и огромно заплащане за нашите стандарти. Браво! Дано има повече такива деца, ама уви- малко са. Масовката е потрес. Дай му там да кара 15-годишно БМВ и е царят на света...