63

Анонимен

преди 3 години

До -:)Ясно е, че имаш 2 мозъчни клетки, едната от които не работи ...

62

Анонимен

преди 3 години

Професор каза по тв ..че тая жива ваксина те пази два месеца ,и се учудвам защо такъв малък период има ,били са ни ваксини преди години ,траят много години ,явно с ваксините ще има проблем ,как ще обясняват ако има трета вълна след месец

61

Тялото

преди 3 години

По-рано от 3-4 седмици след ваксината, няма никакъв имунитет. На мен ми отне 6 седмици след преболедуване да ми излезнат моите антитела.Инкубационния период е между 2 и 14 дни, което значи че тези най-вероятно са заразени преди ваксината. Нямаме новина.

60

Гледна точка

преди 3 години

До 56. Браво Георги, това е абсолютно точен, професиоален коментар. За съжаление, има много иддиоти, включително журналисти и дори лекари, които без да са напълно наясно или просто тенденциозно пишат и говорят глу.пости за ваксините и доста хора им севързват.

59

Анонимен

преди 3 години

Ам нали и аз това ви разправям, че с тази двойна доза, ще има хора които няма да доживеят втората ваксинация, защото ще се разболеят или като в Испания, ще им се запали старческия дом и ще ги изнасят с краката напред

58

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Ехааааа пак почнаха да ме трият....Абе хубав ден е днес - Петък ден на майстора.От сутринта се забавлявам с вас приятели.Желая ви спокойни нерви, искрена усмивка, хубав ден и студено уиски.Купона е на ниво.Наздраве дружина ( и модА дето ме трие да се чувства поздравен ) Бъдете здрави ;)

57

българин

преди 3 години

До: номер 54В това има логика и така съм съгласен. Сигурно ще трябва такъв сертификат на ваксинираните.Но пропагандата че трябва да си ваксиниран за да те пуснат в чужбина или на самолет са чиста пропаганда. Съвсем наскоро имаше скандал с една нискобюджетна авиокомпания заради рекламата и намекваща ваксиниране преди полет.

56

Георги

преди 3 години

Мислете малко като ги пишете тези статии. Хора, които не са прочели 3 реда по темата какво е иРНК ваксина и как действа, веднага ще си помислят, че могат да се заразят ОТ ваксината. Това просто няма как да се случи. В нея няма генетичен материал за целия вирус, а само за един протеин от него. Заразили са се преди ваксинирането или малко след това преди да подейства. Дори не им е поставена втората доза все още.

55

Анонимен

преди 3 години

Всеки ваксиниран е заразен бе хора не ви ли е ясно?Той може да заразява незаразени.Следователно писиарите ще стават все положителни и когато всички са ваксинирани няма да се изискват те като пътуваме,а документ за направена ваксинация.

54

Анонимен

преди 3 години

до 52 българинАми да така е,дори да ти сложат и втората доза писиара ще ти е положителен,затова трябва да имаш документ,че си ваксиниран.Още е рано и не са готови не само в България.

53

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 50 то и да проява желание съм в последната група, нали у нашата мила родина ваксинираме с приоритет тия на бюджетна хранилка, а не рисковата група както е на всякъде по света

52

вет.лекар

преди 3 години

Естествено,че няколко дни след първа ваксинация може да се заразят.Риска от заразяване намалява значително поне 2 седмици след поставена втора доза/която е 21 дни след първата доза/.Никой да не се чувства богопомазан.

51

българин

преди 3 години

До: номер 48Аз точно това имах предвид. Не че ще се разболееш, обаче ако примерно искаш да ходиш до Гърция и трябва да имаш отрицателен PCR тест. Добре, ама ти си го правиш след като си вече бил ваксиниран примерно, и той излиза положителен поради ваксината.Чисто хипотетично, може и да не излезе, но може и да излезе. И тогава какво правим?Проваляме си пътуването?

50

Заврян зет

преди 3 години

Искам да ваксинирам тъщата.Къде да я заведа?

49

Анонимен

преди 3 години

До 42Ти прояви ли желание да те ваксинират?

48

-:)

преди 3 години

Баба ми се ваксинира с ваксина на Модерна и... почина.Това беше последното и желание преди да умре.

47

Анонимен

преди 3 години

Е нали казаха,че като ти сложат първата доза 3 седмици се пазиш и чакаш втората.То реално ваксината те заразява шом вкарват РНК от вируса.Затова е малко количеството за да може да започне изграждане на антитела.Номера е да не боледуваш,а заразяването е неизбежно.

46

българин

преди 3 години

Тук се прокрадва съмнение дали всъщност от ваксината не можем да се разболеем от коронавируса.Аз обаче си мисля за друго. Тъй като ваксината съдържа генетична информация от истинския вирус, възможно ли е PCR теста на ваксинирани да излезе положителен?Според мен е напълно възможно, при положение че имаше много случаи на излекувани от истинския коронавирус, които пак отчитат положителен PCR тест, само защото тестът е толкова чувствителен, че отчита фрагменти от РНК а не целия вирус!

45

expert

преди 3 години

НЯМА НИЩО СЕНЗАЦИОННО!!!!!!!!!!!! ТАПО ПРЕДСТАВЕНА ИНФОРМАЦИЯ!! ВСИЧКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОБЯСНИХА ЧЕ ИМУННИЯ ОТГОВОР НА ВАКСИНАТА СЕ ПОЛУЧАВА СЛЕД 1 МЕСЕЦЭ НАЙ-РАНО СЛЕД ВАКСИНАТА , А НЕ СЛЕД ДНИ!!!!!! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ 5% В КОИТО МОЖЕ ДА НЕ СРАБОТИ!

44

До 43

преди 3 години

Откъде ги извади тези 65 процента вероятност за тежки усложнения, като масово заразените дори не знаят , че са заразени и нямат никакви симптоми. Как ги изчисли или си сънувал нещо?