20

до 14

преди 3 години

Така, така, напипахме цирея! Как така хора с психиатрични заболявания получават медицинско, че са годни за шофьори! И отговора е елементарен - вкарват се двама доктори в затвора за изготвяне на документи с невярно съдържание и нещата ще започнат да си идват по местата!

19

пешеходец

преди 3 години

Къде са полицаити в малките градчета, да озаптят балканските диваци, каращи като луди по тесните улички ?Пред дома ми убиха куче и коте.Единия шофИор избяга, другия го спряхме ... не видял ... удобно е ...

18

Анонимен

преди 3 години

Искам да ми цитирате закон в който фигурира терминът "джигит".

17

Дърт до 16

преди 3 години

Учет е русизъм и не се превежда като отчет. Най близкия превод е = на разположение. Сигурно ще е любопитно за по младите, че дори автомобили като Варшава или Волга се водиха на учет. Т.е. при необходимост държавата имаше изключителни права над личния ти автомобил. Така се водиха и психично болните. Че при проблем се водят на разположение на властите за са предприемат мерки които да осигурят безопастността на здравите хора.

16

Анонимен

преди 3 години

Изпити за хронично болни шофьори? Е това дори в Северна Корея го няма, как по-точно ще се провеждат тези изпити? Значи полицаи ще изследват хр. болни? Абе за какво са ни лекарите,направо навсякъде да слагат полицаи например в детските градини, полицаи вместо хирурзии официално да станем Първата Полицейска Държава в света/може и по старому-милиционерска/. Ура другари.

15

Хайде, хайде

преди 3 години

Тия се сетили да откриват топлата вода. Някога, за да получиш право изобщо да изкараш шофьорски курсове, които продължаваха около два месеца и нещо за категория "В", беше необходимо да имаш печат от най близкия психодиспансер, че не се водиш на учет. Това е! И понеже подозирам, че куку-болните ще се хванат за "У"-то, точно това беше печата: "Не се води на учет".

14

Простак

преди 3 години

Най-после. В съда се представя за луд а сяда зад волана.

13

златенталон

преди 3 години

А психично-болните кога? Пълно е с тях на пътя!

12

До 9...

преди 3 години

Това с акта за скорост на велосипедист, твой приятел от Русе сега го измисли, нали? Пишеш абсолютни глупости!

11

Анонимен

преди 3 години

Защо не търсят сметка от лекарите които издават документи с невярно съдържание,за което се влиза в затвора?Въпроса е как ще дадеш право на неграмотен полицай да определя медицинско състояние на човек и на какво е годен той.Тогава да махнат медицинските и полицаите да решават!Смях.

10

Спокоен

преди 3 години

Това трябваше да стане преди много, много време! Обаче трябва да се разработи протокол кои хронични заболявания са високорискови или още по простичко е да се вземе готов такъв от времената преди 1989. Контролирано високо кръвно няма как да се изравни по риск с пароидна шизофрения /да, да, и такива шофьори има/ или каквото и да е психиатрично заболяване. Ами аз имам бивша колежка, която един път годишно се лекува от суицидна депресия - заболяване с мисли за самоубийство. И е шофьор !!!

9

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

`но как е получил медицинско, че е годен да шофира`===Както мой познат далтонист.При правилния човек, с правилния подарък.Даже си има определени места в областни градове, където става това.

8

до 5

преди 3 години

Всъщност не скоро, а вече от години. На мой близък приятел от Русе му бяха направили акт за скорост с велосипед. Сега, то е вярно че става дума са скоростен шосеен велосипед ама закона не предвижда задължително оборудване на велосипедите със скоростомери. Три години се влачиха делата, че КАТ-Русе обжалва до дупка. Е, акта падна и един адвокат дръпна напред с доста пари осигурени от КАТ.

7

Анонимен

преди 3 години

И какво се получава, хронично болен диабетик с високо кръвно минава изпита и след два дни го удря инфаркта докато лети към морето... Само глупости измислят без реална полза. Важното е едни пари да се вземат. Или ги оставят да карат или им забраняват , няма средно положение...

6

Анонимен

преди 3 години

А на всеки шест месеца, всички младопенсиониращи се гламави потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, на тест за наркотици, психотест, тест за физическа подготовка, тест за лоялност към системата, полиграф и ревизия като физически лица. Че те нямат нарушения, нали са с карта.

5

Ядосан

преди 3 години

"се предвижда да се разработи механизъм за обмен на информация между здравната система и МВР" !!!!! Сетила се Мара да побара! И къде спахте досега??? Един кукуригу с епилепсия се заби точно на два метра от детето ми в едно дърво! Тичам да му разбия фейса а той се запенил като обладан от бяс и се гърчи! Напикан, жалка гледка. Болен, съчувствие добре, но как е получил медицинско, че е годен да шофира ?!?!?!

4

Анонимен

преди 3 години

11 км над ограничението глобиха колега не ги е срам мародери скоро и велосипедите ще глобяват за превишена скорост

3

Анонимен

преди 3 години

Само глупости мислят,къде ги има тия извращения другаде по света!?Неграмотния полицай да проверява и да дава като последна инстанция медицински заключения,нонсенс!Поредната гавра с хората.

2

Анонимен

преди 3 години

И какво като ги пращат особено джигитите. Като издържат изпита пак ще са си същите трябва да е точно обратното да ги лишават от право за поне една петилетка та белким им дойде акъла през това време.

1

Анонимен

преди 3 години

Браво.. И обществено полезен труд, освен другите санкции при всяко трето нарушение на закона, което създава опасност за околните.