12

Анонимен

преди 3 години

До ПищоваТи си го сбъркал с някоя студентка.

11

Анонимен

преди 3 години

Изненадан съм, че има 2 адекватни коментара по темата, а не само кометнари на хора от "софрата", както се е изказал един човек долу. Интересно.

10

Анонимен

преди 3 години

До те и в българияСамо като нает програмист, със заплата 10-15-20 хиляди не можеш да станеш богаташ.

9

Анонимен

преди 3 години

Нещо статията ви не е актуална. Сефте. Тази година дари 100 милиона на хранителни банки, отвори първата си безплатна детска градина за бедни деца и основа 10 милиарден фонд за борба с климата. Мисля, че скоро ще има и едно друго интересно включване от негова страна, което ще обиколи световните медии, но да видим дали догадката ми е правилна.Малко е *** със служителите си, но последните години се опитва и това да оправи. Читав човек е.

8

до 7

преди 3 години

Никакви данъци не укриват. Привличат инвеститори с тези програми. На Тесла се смяха на времето. Резултатите от "разбирачите" са налице. Само тези, които купихме на времето акции за 20$, знаем какво стана и защо Тесла успя. Същото и със Спейс Х. Всичко са инвеститори. НИКОЙ не укрива данъци, затова и САЩ са икономика номер едно.

7

Анонимен

преди 3 години

Стив Джобс също е бил гъс със служителите си.

6

Анонимен

преди 3 години

Все още никой не разбира, че чрез тези кoсмически програми те укриват данъци един вид. Много по-изгодно е да имаш космическа програма и да вложиш там 1 млрд например, отколкото да платиш 2 млрд данъци. Мислете си, че са луди, ама не са луди изобщо тия, а са много хитри.

5

до 2

преди 3 години

Айде стига писа само едно и също. И не 'взимат' такива заплати, а ги 'изкарват'. Надявам се, че можеш да разбереш разликата

4

Иван Златарски

преди 3 години

Не харесвам особено Безос. Но наскоро преведох за "Бард" книга с негови писма до акционерите, интервюта и речи. И на база наученото мога да кажа, че статията е доста едностранчива. Обемът на тези коментари е много ограничен, за да мога да се обоснова, но Безос съвсем неслучайно е най-богатият човек на земята и това не се дължи само на безскрупулността му и нежеланието му да участва в благотворителни кампании (последното дразни, разбира се, на фона на онова, което правят други милиардери).

3

Анонимен

преди 3 години

Докато хейтърите мрънкат по софрите, умните хора действаме и се учим от успелите, като Безос и Мъск. Е, малко "по-малко" успели в лицето на CEO-та на компании в ЕС, но отново хора с доход над 10 милиона годишно. Кеф ми е да се уча от такива хора. А вие, сипете следваща ракийка и на следващата софра, че утре пак имате да гуляете- разни именни дни на съседи, на роднини и какво ли не идат. А ние ще се учим и ще преуспяваме.

2

До 2

преди 3 години

Без да съм в този списък взимам над 20к месечно. Успокой се сега. Не сме малко. Учили сме за целта, заслужаваме си парите. Имам приятели от сектора с по 250к месечен доход и то не един и двама. Относно Безос- началото на пандемията лично написах в днес.бг да се купуват акции на Нетфликс и Амазон. Продадох с 35% печалба 90% от тях, останалите- запазих. За да ги купя взех краткосрочен шестцифрен кредит от банка, който върнах с минимална лихва и гаранция- акциите. Да сте мислили. Всеки може.

1

те и в българия

преди 3 години

те и в България програмистите са най-големите богаташиза да видите потърсете "varna24 най-добрите български програмисти доходи"