50

научете полицаите

преди 3 години

Да пазят реда и собствеността -- не да м.....т протестиращи .

49

Родолюбец

преди 3 години

Грабежът, е следствие на разпасаната либералистична система,домъкната у нас от ДИВИЯ ЗАПАД!!!!Още ще има,хо ,хо,хо!!!Полицията с вързани ръце -имаше филм такъв!!!Да живеят адвокатите да лъжат и богатеят! ЧНГ!

48

Анонимен

преди 3 години

Те големите собственици и сега има по 5 фирми, за да преливат ДДС от една в друга. А бе задни вратички да искаш, които закона умишлено е оставил.

47

Някой си

преди 3 години

До АнонименЕдно и също като % да, но влизат различни приходи в крайна сметка. Прогресивното облагане не е лоша идея, НО в държава, която може да го контролира ефективно. В България ако се въведе прогресивно облагнане, ефектът ще е следния - тези, които получват големи доходи имат (както и в момента имат) поне 15 начина да ги укрият! Норламните хора с относително средни доходи нямат вариант за укриване на доходи и те плащат всичко до стотинка!

46

Калкулатор

преди 3 години

До Анонимен 45Това не е истина.1.Този с 10 000 плаща още 700 лева ДОД ; 2. Не му удържат социални други осигуровки за тази сума, защото НОИ няма да изплати пенсия на такива осигуровки;3. Ако беше така/т.е. едно и също, бизнесът нямаше да крие печалби, нали?

45

Анонимен

преди 3 години

До Някой сиТочно това имам предвид от едно и също: 10% за всичко с доход над 2000лв. Да си чивал, че данъка може да е 35 или 45% за големи предприятия с милиони доход?

44

Някой си

преди 3 години

До АнонименАбе приятелю, 10% от 3000 = 300, 10% от 10000 = 1000. Е как е едно и също??? Кое му е едно и същото? Абе помисли малко преди да пишете глупости или се научи да смяташ.Проценти се учат в 6ти клас

43

Незнайко

преди 3 години

Начинът на разсъждение на хората в България е уникален. Винаги си мислим, че и другите лъжат и крадат като нас!Хора, разберете, оборот се укрива само на пазара или в единични обекти и в ресторантите и заведения най-много, разбира се! Това се знае от всички органи, но се правят на неразбрали. Такива вериги имат много строга отчетност и няма как да се случи при тях.Никоя верига няма да укрие някаква част от оборота си и да рискува да стане за смях, за 5 лева, не само тук, а и по света.

42

сдфгхй

преди 3 години

До 45Осигуровките са едни и същи, но данъкът е различен. Проверявайте преди да пишете наизуст. Тези компании осигуряват и плащат данъци на всичко което плащат на служителите си! Не е заровено там кучето!

41

saki

преди 3 години

За 30000 не си заслужава риска. Води се грабеж ,а за това присъдите са от 10-15 години нагоре.

40

Анонимен

преди 3 години

Новогодишните бонуси на полицайте обещани от Бойко.

39

Анонимен

преди 3 години

много ясно че може да са на загуба като инвестираш в републиката на тапирите милиони нали първо трябва да си ги върнеш и тогава да минеш на печалба това не са измами каквито българските смърдящи мутри велики бизнесмени правят с мисълта да си върнат парите за 1 месец , а просто бизнес който плща еврокрадектите на великите български некадърници мутренски бизнесмени

38

Анонимен

преди 3 години

До 42Ние не сме с прогресивен данък. Този, който взима 3000 и този, който взима 10000 плащат едно и също на държавата.

37

Сержант

преди 3 години

'инвертаризация' ще е направят скоро.

36

Колегата

преди 3 години

До 38И кауфланд и лидъл са на печалба почти от самото начало на работа в бг, може би са едни от най-изрядните компании в България по отношение на счетоводство. Данъци плащат, просто изнасят много пари от страната защото имат огромен внос, които минава през фирмата майка, от където могат да се контролират парите които остават тук като печалба, но това не е незаконно, въпреки, че има начини за контрол и на това, но в НАП нямат или имат интерес това да се/не се случва.

35

Анонимен

преди 3 години

До АнонименМоже да провериш в ТР какви данъци плащат, вместо да пишеш глупости. Въпросът е дали имаш акъл да разбереш годишен финансов отчет

34

Анонимен

преди 3 години

Всичките тия хранителни вериги са тук, за да се възползват от плоския данък. В Германия знаете ли какъв е данъка?... Освен това прехвърлят оборот все едно е направен в България.

33

Анонимен

преди 3 години

Да ги окрадат и да фалират дано, всичките пари на българина изтичат през тия немски супермаркети. Немска колония сме и тва е, ние сме зле, за да са те добре. Ползват ни за wc-то на Европа, а ние се радваме и йм купуваме ***. И да престанат с измисленото БДС, стандартите в другите страни са храна за хиляди пъти по високи от пумията дето ни продават тука, тровят ни кат мишки и ни чакат да измрем. По магазините всичко е *** и надолу.

32

Анонимен

преди 3 години

Въобще не личи, че е Кауфланд :)))

31

Анонимен

преди 3 години

Колеги , тези вериги изнасят печалби и не не плащат данъци, и нямат нужда да укриват каквото и да е. Няма да се учудя ако по документи са на загуба , подобно на гугъл, фейс, апъл , майкрософт...