38

Дядо Коледа

преди 3 години

Ама с това ли се гордеят, взели на човека ракията, как не ги е срам бе😐😐😐😐нямам думи просто, глупава работа, вече и ракия не може да си вари човек без да им се отчита, БИРНИЦИ

37

анонимен

преди 3 години

Браво страхотно постижение! Ловят кокошкарите а дебелите риби не ги пипат! Пълен ***! Пунта маре!

36

Анонимен

преди 3 години

Чича пече ракио, иедън безобразан сакри съ зад казан, па му попи рааакиоооо.........:)))))))))

35

анонимен

преди 3 години

А за цистерните с украински и беларуски спирт на 96-7% мълчат като "комунист на разпит при Никола Гешев" /спирта е от картофи и обелки естествено, щото зърнения дестилат е скъп/!Цистерните пристигат по море до Варна, Бургас и по суша през Русе! А после се продава като мастика, ракия такава или онакава отлежала, мускатова......!

34

SHEFA

преди 3 години

-ДОПИТАХ СЕ ДО АДВОКАТ.-ТАКА СЕГА СА НАЕМЕ 7 ЧЛЕНА ОТ СЕМЕЙСТВОТО-ТА ДОРИ И РОДНИНИ ДА СА.-ДА СВИДЕТЕЛСТВАТ ЧЕ ЩЕ Я ПИЯТ ЗАЕДНО И ДА МУ Я ВЪРНАТ НА ЧОВЕКА.-Г.АДОВЕ ДОЛНИ.-ТЕ НЯМАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПОКУПКО ПРОДАЖБА.-А 300 ЛИТРА ЗА ЕДНО СЕМЕЙСТВО НА ГОДИНА СА НИЩО-ГОСТИ РОЖДЕННИ ДНИ ИМЕННИ ДНИ ПРАЗНИЦИ.-БОЙКО НИ ДОКАРА ДО ТАМ ЧЕ ДА НЕ РАБОТИМЕ И ДА НЕ ИСКАРВАМЕ НИЩО.

33

Краси

преди 3 години

А Боко Тиквата защо не се обади като при "ало Ваньо" да спрат проверката?Ама Гоце Първанов не му е казал!

32

ПроСоТо

преди 3 години

сега....ЗНАМ,че е безсмислено,но всепак:..-Първо:-ЗАЩО ,по какви "морални и етични причини" ГРАНЯСАЛИТЕОРГАНИ ще КОНФИСКУВАТ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ?!?!?!..Частната собственост,според Конституцята Е НЕПРИКОСНВЕНА,тоест никой не мо же да я докосва,освен собственика й ,или друг,но СЪС СЪГЛАСИЕТО на собственика!!!-Нарушил си ШАНТАВИТЕ "закони" в Бг?..-Добре,просто си ПЛАТИ ГЛОБАТА,но НИКОЙ!..НИКОЙ!!!..НЯМА ПРАВО да КОНФИСКУВА ПЛОДЪТ НА ТВОЯ ТРУД!!!!..НАЙ-МАЛКО пък МИСИРИТЕ от Харема!..за Евнуха

31

ПроСоТо

преди 3 години

слава Богу,ракия НЕ пия от студентските си години,а те беха бая далече....Но:-Какво ще рече "Легален и нелегален казан за ракия"?..В смисъл,че "легалния" е "на показ",а "нелегалния" са крие в шубраците с пушка в ръка?...И в тая връзкя:-Имам един братчед,който ЗА ПРЪВ ПЪТ в живота си тая година тури зеле да фтасва...В бидон...Е,направо са разтреперах:-Бидона му със зелето "легален" ли е или не,и ако не,какви камшици го очакват тоя...смооотаняк?

30

Анонимен

преди 3 години

Освен ракията ГРОБ измислиха закон, според който ще трябва даплащаш такса за вода ако имаш кладенец в двора си.Избиха домашните животни и на практика забраниха да старитехора да имат дори кокошки.Такова нещо наистина не е било дори по времето на турското робство.

29

Хммм

преди 3 години

Че то в някой части на България 330 литра си е количество за лична консумация.Хората си варят ракия и складират количество да отлежава. Не всяка година има добра реколта от плодове. А ракията си стои. 330 литра като ги разделиш примерно за 3 години запас си идват по 300 грама на ден. Е да ама хората имат и семейства. Ако има синове, внуци.....като даде на всеки какво ще му остане? А трябва да има и да почерпиш и приятелите от време на време. По празници и др.

28

кръпел

преди 3 години

а легална ли е ,,ракията,, от винпромите която е само спирт + есенция ???

27

Анонимен

преди 3 години

И правилно. Искаме закони, ама да не важат за нас. Ревем какви са крадци в парламента, ама на *** заплатата в плик и акциза на рИкията- неплатен. Точно от малките неща се започва, за да се научи *** (който прочее в чужбина е по-нисък от тревата) на ред и уважение. Мачкай мошениците и дребните търгаши!

26

Цуць

преди 3 години

Селяците от село Боруву шъ каръти на купешкъ ръкия тъз колидъ.

25

Анонимен

преди 3 години

За първи път виждам такъв чист казан за ракия.То повече мяза на аптека.

24

Отечествен Фронт

преди 3 години

Само не мога да разбера как така нелегален алкохол ,значи моята казанка е на ток финансирам енергото поне 10 пъти във годината ,финансирам захарните заводи щото купувам на бидон по 20 кг захар и накрая финансирам и ВИК заради охладителя и накрая ракията е нелегална .Та хайде холан стига със това ограбване на хората дето си допълват мизерните пенсии със някой и друг лев от алкохола .

23

Очевидец

преди 3 години

Оттогава никой не е виждал митничарите....

22

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Патриот а те само на ракията ли посегнаха от 1-ви януари догодина и за гераните ще има водомер става въпрос за селските герани и само 10 кубика ще са безплатни , ами за животните по селските дворове и там удариха хората като им определиха лимит за отглеждане на животните по техните дворове .Като чели държавата е собственик на тези имоти .задава се и такса сградна инсталация за ВИК и пренос на вода . Това правят *** от ГЕРБ . абе либерал капиталисти сър .

21

Анонимен

преди 3 години

Ахааам, значи за пачките, подхвърлени в чекмеджето от женица влязла в строго охраняван държавен имот няма обвинение. За казанката обаче има досъдебно производство.

20

Тарикат

преди 3 години

"Казаните в момента не работели" !!! Точка по въпроса. Не само акта ще падне в съда, не само митниците ще платят хонорарите на адвоката, но и ще върнат ракията до капка! Вече има прецедент - нали ги гепиха в троянския манастир? Поповете отидоха в съда, казаха, че ракията им е подарък събиран десетилетия и митничарите им върнаха всичко!

19

Анонимен

преди 3 години

Тарикатите я варят ракията в балкана. Имат си скривалища и там си зареждат джибрите. На място си имат едни водни системи от продръчни материали. Някъде гледах преди време в нета беше качено. Митничари там не стъпвят. Само една мечка митничар им беше бутнала 2 бидона с джибри.