235

P.

преди 3 години

Искате ли да слушате Македонско Девойче?https://youtube/watch?v=pU2_WW8kxHgПеехме тези песни бродейки из планините български. Много жалко за всичката тази разпра.На този сайт има и други песни, които пеехме. А междудругото, днес слушах един българин, забравих от коя област, говореше за страданията на българите след 1945 година. Говорът му се разбирахе идеално, също като диалекта, който говорим в моето родно село.

234

bg fen

преди 3 години

до ,,паисий,, македонец не е националност,това е професия

233

До Paisij

преди 3 години

И престани да използваш това свято за българите име, защото просто не го заслужаваш !

232

До Paisij

преди 3 години

Изобщо не са само хипотези, а са неща, потвърдени от много автентични свидетелства - както писмени, така и археологически ! Не съм длъжен обаче сегс да ти ги изнасям тука - ти ако имаш интерес ще потърсиш и ще ги намериш, а иначе проблемът си е само твой, недей да обвиняваш другите, че си измислят или лъжат !,

231

До 254

преди 3 години

Ясно, значи си србски реотан.

230

До българо-макетата

преди 3 години

до всички 99% /българи/ от населението на Югозападна България с общински център Скопие .Ако нямате срам от себе си засрамете се от вашите бъргарски бащи и майки,дядовци и баби ,българските ви прародители .Като ви слушат сега направо се обръщат в гробищата !Макета,дребни душици с огромно его ,сучете от майка си България ,дръжте се за полата и,щото скоро няма да сте макета ,а шиптери .Ще останете като спомен от документите на Тито.Внимавайте в картинката,да не стане лошо!

229

Paisij

преди 3 години

До 250,251Покажи ми автетичен документ на всичко това което твърдиш.А,относно хобота на слона,може да бъдеш напълно сигурен,че съм яздил слон в Шри Ланка и не само хобот съм виждал ,а и друго..и мога да ти кажа как изглежда на размер и цвят.Просто не обичам непотвърдена информация ,с документи в оригинал...това е.Оригинал..превод достоверен.Наслушал съм се на предположения и хипотези.Весели празници!

228

Анонимен

преди 3 години

До 252Изобщо не следва това.

227

Анонимен

преди 3 години

Абе какво постояно ни занимавате с тая Макетия.... там предимно силзат ДУХОВЕ и се прераждат в човешки тела а тия човеци са предибно, дребнави, емоционално неуравновесени, злобни комплексари. Абе с една дума, по далече делече от там, нито ми трябва тоя пустиняк нито хората, самата географска ширина не е за предпочитане.....

226

До 240

преди 3 години

Ами следва, че бабите и дядовците на болшинството хора в РСМ наистина са българи ! Загря ли, ..или си србски реотан ?

225

Още до Paisij

преди 3 години

Пак по същото време (началото на 6-ти век) друга част от българите вече са обединени с местните племена (славяни, траки), и извършват набези във Византия, като около 558г. под водачестяото на българскич хан Заберган, дори обсаждат Константинопол, и е струвало много усилия на византийците да ги отблъснат ! През 7-ми век с идването на Аспарух просто е утвърдена българската държава, и призната за царство от Византия, а по-късно и за империя !

224

До Paisij 243

преди 3 години

Това, че ти не знаеш, показва само, че си неосведомен, а това, че го отричаш, е просто белег на глупост - все едно да твърдиш, че слонът няма хобот, защото ...ти не си го виждал ! Първият познат документиран договор на Византия с българите е още от 479г. - за да им помагат във войната срещу остготите ! В нача;лото на 6-ти век вече една част от българските бойци постъпват на редовна служба към императора, като в 537г. български отряд дори се включва в защитата на Рим от обсадата на готите !

223

Анонимен

преди 3 години

Много са ми интересни бугарашите.Като зарязан рогоносец - плюва и пцува бившата, па току се напие и отиде да и тропа на портата и да прави мили очи. И като не му обърнат внимание пак се дърви и вика "Изтрябвала си ми!". Не е арно така.

222

Анонимен

преди 3 години

Твърдението, че македонският е диалект на българския, е толкова глупаво и нелепо, че ще се чудим как да се измъкваме от тая задънена улица.

221

До Бунгар

преди 3 години

*** се прегледай, говориш глупости. Българският език е с над хиляда години по-стар от македонските диалекти, обединени и сърбизирани в 1945, но все още оставащи си български диалекти

220

Бунгар

преди 3 години

На всички бабите и дядовците в България говорели на македонски диалект. Ами щом е така,значи ние българите сме променяли езика си,за да е по различен от Македонския.За по убедително му казваме ,,развитие на езика,,.Не македонците говорят български,а българите говорят изкривен македонски език.За всички е ясно от къде идва Славянската писменост,освен на българите.

219

Ебасимус Прайм

преди 3 години

Какво значение има тука някаква националност? Важното е търбуха да е пълен!

218

Анонимен

преди 3 години

Направете живота на българина по-добър и всички хора, населяващи територията на българската епархия ще се пишат българи

217

Paisij

преди 3 години

Няма по измислена история от Българската. Безкрайни предположения и догадки,митове,легенди и какво ли не. Все го имало някъде записано,но никой не го е виждал. Съчинение по картинка е най голямото ни постижение.Руни,календари,конски опашки,...ала...бала.Новата история си е тълкуваме както ни се иска.Истината не е важна.

216

Жокера

преди 3 години

Сигурен съм, че никой от коментиращите няма и бегла представа кой е въпросният Митко Георгиев от Струмица, по прякор 'Жокера'. Абсолютен измамник и ***, който не може да каже две думи на кръст, а камоли да напише книга. Т.нар. 'книги'на Жокера са писани в централата на ВМРО-БНД.