60

Анонимен

преди 3 години

До 59Да и сумарно в тези фирми работят около 10000-15000 човека.В София живеят 2 милиона.Споменавате за 1-2% от населението.Съгласен съм че 2% от населението живеят добре.Всъщност разговорът ни се изчерпа защото изглежда сте забравил за какво ставаше въпрос.

59

Анонимен

преди 3 години

"Трябва да стане както беше по времето на Социализма. Разликата между най ниската и най високата заплата да е не повече от 5 пъти."Е, нали точно за да се увеличи тая разлика неограничено от нищо се разтури социализма. Алчността е непобедима сила. Че не е справедливо, не е, но няма да стане тая работа дето я предлагаш.

58

Веско

преди 3 години

Всъщност това е една чудесна новина от екологична гледна точка. Производството на автомобили е един от най-големите замърсители на планетата.

57

Анонимен

преди 3 години

До 58Аха вие сте поредният фейк.Смисълът на разговорът ни беше не да ми правите разбор на правописът и пунктоацията а да ви напомня че живеете в измислен илюзорен свят а реалноста е значително по-различна от вашите мечти и илюзий.С настървението с което ме поправяте мога да предположа че бякога сте бил учител по нещо преди да влезете в психиатричното заведение.Както преди малко отбелязахте най-важно е човек да е здрав.Най вече с мозъка.

56

до 57

преди 3 години

Epam, Amdocs, HPE, Johnson Controls, VMWare, Atos, SAP, Uber, Bet 365, Poker Stars, SB Tech, Draft Kings, Paysafe, IBM, Dell, DXC. Още да изреждам ли? Не съм човекът, с когото спорите, между другото. Но във всяка от тези компании началната заплата на човек без никакъв опит е в рейнджа от 2200-3200лв.. След години цифрите растат много. Жив и здрав. Подобни компании само в София има сигурно още 200.

55

до 43

преди 3 години

Когато стигнах до "в фирмата", спрях да чета. Липсата на каквито и да било препинателни знаци и бруталната неграмотност не ме спряха, ама след това спрях. Жив и здрав. Ясно е защо около теб няма хора с нормални заплати. Не се заасягай, ама се вижда от километри какво ти е обкръжението...

54

Анонимен

преди 3 години

До 52Моля,започни.Не бери грижа колко съм грамотен .Справям се с български английски руски.Уча румънски и южнокорейски.Справям се някак с моята неграмотност.Разбира се ти си светлинни години напред. Та да си дойдем на думата с твойте компании със средна заплата 5000-7000 лева месечно и десетки хиляди мениджъри на тея пари пълнещи бизнес центровете на София.Моля напиши поне 10 ама не някакви измислени на евро субсидии.Сериозни фирми с много персонал нали така.

53

Анонимен

преди 3 години

От къде накъде някой ще взема такива големи заплати. Това не е честно! Какво като си в ИТ сектора? Да не би твоята работа да е по важна от работата на строителя или пекаря на хляб? Това трябва да се промени. Трябва да стане както беше по времето на Социализма. Разликата между най ниската и най високата заплата да е не повече от 5 пъти.Ако работника получава 1000 лв. директора ще получава 5000. А не като сега има разни със по 100 000 лв заплата на месец. Това на нищо не прилича!

52

Анонимен

преди 3 години

Странно племе е българинът. Даваш статистика колко нови коли са продадени по време на криза, уж собствениците на хотели и ресторанти купували, ама те са на ръба на фалита... Не се купували с нашенски заплати нови коли. Абе, трагедия. Хубаво долу няколко души са направили препратка към НСИ и средните заплати. Имам чувството, че в днес.бг пишат само безработни ***, които са наети да говорят колко сме зле, въпреки че фактите показват обратното. Не сме цъфнали и вързали, ама хич не сме зле...

51

Анонимен

преди 3 години

*** иначе само земеделците-арендатори си купуват нови коли за по 100-150 бона.

50

до 43

преди 3 години

Толкова си неграмотен, че е странно как изобщо получаваш заплата. Мога да ти изредя над 100 компании у нас със средна заплата над 5000лв.. Но за домашно оставям да отвориш LinkedIn и да ги видиш сам. А, ако си мислиш, че някой ще ти се обяснява къде работи, бъркаш. И не съм аз този, с когото спорите, той явно се е отказал.

49

Анонимен

преди 3 години

В България единствения начин да изкарваш добри пари е чрез престъпления. Трябва от някъде да крадеш. Няма как с честен труд да изкараш 2000 евро което е средна заплата на запад.

48

V

преди 3 години

Шизофринията е много развита при по бедните народи. Знаете ли че в запада който ни го дават за пример много хора са полудявали от глад ;) Сега виждаме същото и тук.

47

Анонимен

преди 3 години

В моите среди средната е 13К-15К.

46

Анонимен

преди 3 години

Ето сега съм отворил обявите за работа и виждам че единствените заплати над 1500лв са в ИТ сектора. Тук там има и по някоя обява за тираджии, заварчици и др. такива гадни професии дето ти съсипват здравето. Не виждам никаква нормална работа за нормални пари.

45

Анонимен

преди 3 години

Аз съм на 8К.

44

Анонимен

преди 3 години

на кой ли му е до коли в момента ...зомбитата се паникьосват от "новия" щам на измисления еврейски вирус....

43

5K

преди 3 години

И с 5-6К заплата е неразумно да си купиш нова кола. Можеш да си го позволиш, но ще си дадеш всичките пари за желязо.Има хубави коли на 3-4 години, 120К километра, за 1/4 от цената на нова. Ще я карах 5 години и и после следващата (почти нова).

42

до 33

преди 3 години

казах ти не парадирай с доходите си, признак на лошо възпитание е. България има над 2 милона работещи, какво са твоите 100000. То и в Русия има 10000 милионера от 150 милиона ама рашкитв не са цъфнали.

41

Анонимен

преди 3 години

До 34И когато ти задам въпросът в коя фирма работиш в София със средна заплата 7000-10000 и спираш да пишеш.Ти си един фейк.Знаеш ли в фирмата в която работя има няколко човека които вземат по милион годишно.Ама те са собствениците.Та и ти така ;)