13

До смях

преди 3 месеца

Кое точно "преди" имаш предвид? Щото моето виждане за преди 1980 може и да не съвпадне с твоето а и много да се отличава с нечие трето, визирайки примерно годините след 2000-та.
Иначе, след доказано дъждовните години през периода на 1950-1970, повсеместно се наблюдава спад на измерения годишен валеж (дъжд и сняг). В първите години на 21 век, когато се правеше преоценка на валежите за периода до 2000 г., се говореше за спад до 30% спрямо 60-те за всички планински върхове с изключение на вр.Ботев.

12

Вуйчо Ваньо

преди 3 месеца

Преди години съм минавал оттам. Много беше красиво - два успоредни моста над язовира, единия за коли, а другия за влакове. Има и уникални скални образувания до пътя. А по темата, тая криза с Цонево я видях преди месец в " Забелязано във Варна".общо взето коментарите са,че ВЕЦа на Доган точи водата.В Бургас също се задава водна криза, ха познайте кметовете на тия два от чия партия са.И Варна и Бургас са настръхнали и властта гепи кат' за последно...

11

смях

преди 3 месеца

Oсновното са вецовете и сечта. Дъждовете са си както преди ! За някой лев изкарани от дървесина, после се профукват десекти милиони за напояване и спешни мерки.

10

9

преди 3 месеца

Аре стига с това няма валежи. Сече се поголовно,което съответно води до суша. Вецовете също точат яко...

9

Анонимен

преди 3 месеца

Управител на "Напоителни системи" - клон "Черно море" е Ведат Сакаллъ защото там ДПС дърпат конците. Веселин Цонев вероятно е зам.управител.

8

Анонимен

преди 3 месеца

герберите ще реализират африканската пустиня в България

7

Анонимен

преди 3 месеца

язовирът е сух цяла година. Още април-май месец беше на вада и кравите пасяха по дъното. Сега ли се сетиха да алармират?

6

OMG_Lucker

преди 3 месеца

Изсякоха горите, сега това ни чака. Не във Варненска област и Бургас, а навсякъде, където водосборните райони са с изсечени гори! Добре е да се говори за това, за да стане ясно на всички, а не само да се мрънка, че било суша!

5

Анонимен

преди 3 месеца

Няма страшно, хидроинженерът от покоите в Росенец ще измисли решение, сигурен съм!

4

Анонимен

преди 3 месеца

Няма, щото герберски фирмички пият безконтролно, накачени са на всички язовири не само Варна

3

Анонимен

преди 3 месеца

Така е вече втора година, и става по-зле! Сега се сетихте, разбира се....

2

Анонимен

преди 3 месеца

Споко в Шумен пият 50 г без пречиствателна... Въпросът е защо пожарникаря си помисли, че всяка криза може да я гаси за ден два или с телефонно обаждане? По *** човек не е бил на власт може би след 1878 до сега...

1

Saki

преди 3 месеца

Заводите защо не взимат вода от варненското езеро ? И въобще тези три завода имат толкова вредно производство,че по добре да ги затварят .