33

Анонимен

преди 3 години

Коронакризата е само повод, западната система рухна много преди това. Бъдещето принадлежи на Русия и Китай. Западът си отива.

32

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

До HeinrichБелите пари ще трябват за много българи за черни месеци.Просто Ковид ускори нещата.Българи се чудят, за лечение ли ще им стигнат парите, или само за погребение.А ресторанти тук работят въпреки забраните.Въпреки заканите за проверки преди Никулден ... и след ...Гърците казваш, че са калпазани, но са хитри и спестовни германци им плащат сметките.Британците не искат да плащат и нормално напускат Еврейския Съюз.

31

Бау

преди 3 години

тези с неквалифицираният труд, кризата ги съсипа :(

30

Нанай сиеста, бате

преди 3 години

Ами който се е занимавал с пръдни, вместо с работа естествено е да увисне.Разни ресторантаджии, хотелджии, и какви ли не измислени работачи и пишман бизнесмени чакаха за аванта от чужд гръб, а сега като дойде ДЕБЕЛИЯ - пискат. На останалите, които работят да не им е лесно?Докато не се научат, че работата се работи с ръце, ще *** гладни.

29

Ветеринар

преди 3 години

До Доктор Сър ПичукПредполагам имаш и готова концепция как да различим "излишните" от "неизлишните" гърла? Нали, сър менгeлe?

28

Доктор Сър Пичук

преди 3 години

Решението на този проблем е просто - стерилизираща ваксина за излишните гърла, които не произвеждат нищо в замяна на социални помощи...

27

Heinrich

преди 3 години

Манталитет. Както има държави и народи, които мислят и спестяват (Германия), така има и калпазани като Гърция, Испания. Това се отнася и за хората. Както казват старите, бели пари за черни дни. Двайсетте безоблачни години залъгаха много хора, че ще става все по-добре, заплатата все по-висока. И те се юрнаха кредити за апартаменти, за коли, за айфони. Е, за такива пандемията е добър урок.

26

И кво?

преди 3 години

До Анонимен 26С това ли трябва да се сравняваме? Да се радваме, че не си ядем комшиите? Държавата НАИСТИНА трябва да осигури хората от затворени в момента заводи и производства. Не ми пука за туроператорите, а за тези, които работят истинска работа, но заради пандемията сега гладуват. Заслужават поне всекидневна безплатна храна - без условия, без разглеждане на доходи пет години назад и прочие. И е време и ние сами да им помогнем - съседи, познати.

25

АМА ТАКА ЛИ?

преди 3 години

НЕ СА ЛИ СА СИ БИЛИ БЕДНИ И много ПРЕДИ ковид епедемията?БЕДНИТЕ създават БЕДНИ деца и БЕДНО поколение.ТОВА СА ОБРЕЧЕНИ ХОРА на ВЕЧНА БЕДНОСТ.

24

Анонимен

преди 3 години

В коя съвременна война са загивали по 5000 човека всеки ден?

23

Анонимен

преди 3 години

Било глад, било мизерия имало безработни - боже за какво говорите. Я отидете прочетете историята след войната примерно в някои държави какво се е случвало и от къде произлиза думата людоед.

22

Анонимен

преди 3 години

Аз ви казах - сегашната мисирко-пропаганда надмина и тая по Татово време.Колко са зле на Запад и какъв рай е в Тикволандия..Ама в една Германия, дето уж била изгубила битката с Ковид, държавата помага на хората, като им дава заплатите, които са получавали през 2019 г. по същото време.Тука "помощта" е да те изгонят като куче от магазина в 9 часа, щот изглежда си нямал 65.

21

хахахахах

преди 3 години

До Аз 13Аз трябва да изхранвам петчленно дете!!!!

20

Претоплен обяд

преди 3 години

По-голяма глупост от тази статия не може да се намери, в останалите западноевропейски държави има работещи социални системи, в източна Европа също се справят по един или друг начин. Обаче в тикволандия - само големи приказки, голи обещания и абсолютно неадекватни икономически мерки.

19

КОВИД двайспет

преди 3 години

До АзНастава ГОЛОДОМОР!!! Скоро ще се наложи да заколиш детето си и да го изядеш!!!

18

Анонимен

преди 3 години

До Аз"И те не работят. Затворени са фабриките..."Тва не е вярно.

17

Анонимен

преди 3 години

До АзМоже и да не те оставят на работа в Германия, след изтичане на пробния ти период.А квартира ще имаш ли прилична ?Имаш ли средства да я плащаш ?

16

Аз

преди 3 години

До АнонименРабота има и тук където работя. Въпроса е друг, въпроса е че сме затворени. Работа имаме, но не ни дават да работим. И в Германия е така и в Чехия и в Полша... имам познати там, мотокаристи са и те. И те не работят. Затворени са фабриките...

15

Анонимен

преди 3 години

То си го пише и в статията, замина част от сивия сектор, всички тия бармани, готвачи, сервитъори, и тур оператори, агенции и т.н., нищо не отчитаха, всичко на ръка и в джоба. Като не си давал сега не взимаш, то и затова на другите не им пука. На слънчака един приятел продаваше всякви илиенски глупости, дава на ръка 20к за сергията, вади 30к печалба за сезона а на фирмата пуснал 2к печалба. После цяла зима виси по заведенията където тия пари ги дава по сервитъорки. Ся реве като мечка.

14

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Европа ... туризъм ... хотели ... ресторанти ... бла-бла ... бла ...Европа ни праща социалтуристи, yтaйки ритащи камериерки по главите, скъсаняци дето не могат да си купят сладолед на децата.Европа ни знае положението отдавна.