53

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНяма лъже-демокрация и истина-демокрация. Има само една демокрация, много е просто - даваш на други непознати хора власт върху живота ти, и се надяваш, че с тази власт те ще работят здраво за да ти оправят твоя живот и ще ти създавт условия на теб да ти е добре и да се развиваш, вместо да си оправят техния живот и на близките им, и вместо да я изпозлват да служат на други задкулисни интереси.

52

Анонимен

преди 3 години

...все повече жители са изправени пред реална нужда...Става въпрос за Барцелона, а не Барселона както мижавите публицисти, извинете цисти с компютър! Aми като имат нужда има тоалетни за нужда, а потребностите се задоволяват другаде или другояче! Начина на писане на тукашните списвачи/калинки, защото те не могат да бъдат с дипломи, е със закупени дипломи може! Единствения плюс е, че може да си пише човек ей така, трият ама гилям праз! По темата в България няма нуждаещи се!

51

Анонимен

преди 3 години

Първата руска термоядрена електроцентрала в град Саров ще бъде няколко ХИЛЯДИ пъти по-мощна от атомните. Средната пенсия в Русия е около 15 000 рубли - около 340 лева. След като един руски пенсионер си плати водата, тока, наема, отоплението от пенсията му остават 12 хил рубли - към 260 лева за храна.

50

руснаците са виновни

преди 3 години

Капитализма съществуваше благодарение на ниските технологии на бедните страни, капитализмът може да се развива само когато граби евтинои ресурси, увеличава производството и прави нови и нови обороти и печалби от потребление. За това трябват евтини ресурси. Случайно кризата му започна по времето, когато един руснак изобрети един много лесен за производство и ефективен автомат, който всяка бедна държава можеше да си позволи да се въоражи, някои дори го сложиха на националния си флаг.

49

Таню

преди 3 години

Абе... И двамата сте прави. Капитализмът вече не е, каквото беше. Сега трябва да се омеша с изцяло нови начала - иновации и по-природосъобразни практики в производство и потребление. Лошото е, че европейците, уви, страшно се разлигавиха. Все се правят на бедни, а почти всички домакинства държат средно около 45000е на банков влог. Отделно дето им куца индивидуализма и са станали серийни притежатели на сякви излишни джаджи, като американосите. Та, не ги мислете Хорхе, Уим и Такис, техното е наред.

48

Анонимен

преди 3 години

Споко, ако ваксината подейства ( а най-вероятно изобщо няма да има ефект), но ако все пак подейства или вируса изчезна сам, то тогава ООД има резеврен вариант, Гутериш обяви, че ООН ще започна извънреден план за постигане на зиро си-оу-ту емишънс, и производството отново ще бъде спряно.

47

Анонимен

преди 3 години

Прави сте, че който има трябва да помага. Аз така помагам на пицарията от квартала като си поръчвам храна, хем и не се редя по заразните супермаркети където е развъдник и е пълно с така наречените супер спредъри.

46

Анонимен

преди 3 години

Кризата е много дълбока и ще се става още по страшна. Сривът на системата е неизбежен. Вирусът е само поредният нов грип който се използва като повод. Тези които си мислят, че това скоро ще премине, да носим маски и да се подчиняваме и всичко ще се оправи като си отиде вируса живеят с илюзии.

45

Анонимен

преди 3 години

Работя в хоум офиса на моята вила в швейцарските Алпи край закрития басейн на шезлонга с лаптопа. Годишната ми заплата в евро е щестцифрени число.

44

Анонимен

преди 3 години

Европейците са прости и некадърни и не могат да се адаптират към кризата и само се оплакват, че са бедни и нямат работа.

43

Анонимен

преди 3 години

До АзНамери си работа, която не зависи от кризата...От март месец се казваше всеки ден, какво се очаква през зимата. Спа ли оттогава досега?

42

Анонимен

преди 3 години

Лъже-демокрацията и капитализма са вече история, предстоят много тежки 7-10 години в които ще се разбере каква ще бъде новата форма и същност на човешката общност. Хората трябва да си помагат и това е основното движение за сега, а какво ще става то ще стане важното е да участват всички и да не позволят узурпатори на власт.

41

Китай

преди 3 години

Целта, поставена за 2020 г. - да се сложи край на крайната, абсолютната бедност е изпълнена навреме. Следващата цел на Китайската комунистическа партияs е 2022 бедността в Китай да премахната от корен.

40

а защо?

преди 3 години

А защо в Белорусия няма бедни и заводите работят и никой не загубил работата си?

39

Българин

преди 3 години

Като свалим ГЕРБ от власт на изборите, новите ще бъдат чесни и няма да крадат, и спестени пари от крадене ще превеждат на всеки българин по 3 хил лева месечно по сметките, защото сега много се краде, затова сме зле, ГЕРБ само те крадат, а не дават на народа да краде!

38

Анонимен

преди 3 години

Промишленото производство ще бъде разрушено, образованието провалено, здравеопазването съсипано. Увеличаване на безработицата ибедността и като резултат - социални вълнения. Осъществяване на глобалната цел - преустройване на икономиката на базата на шестия модел (industry 6.0) на производство, основаващ се на наслагване на материал (пример, 3D принтер), а не на отнемане(студена обработка) както е сега, пълна автоматизация и роботизация с мащабно освобождаване на работна ръка и, като следствие, прекрояване на политическата карта на света.

37

Доктор Сър Пичук

преди 3 години

Новата група бедни ще се състои от фалиралите по жилищни и други кредити, чието кредитно досие никога няма да се възстанови до края на живота им. Скоро казвате сбогом на дома и минимум в следващите 10г няма да има нов жилищен кредит - или по-точно никога, защото никой няма да отпусне 25 годишен кредит на възраст 50+...

36

Системата ни yбивa..

преди 3 години

... защото кражбите тук са чудовищни !

35

До 37

преди 3 години

И десет пъти да напишеш подобна глупост, пак няма да изглежда по-малко абсурдно, капитализмът умря окончателно при кризата от 2009-та.

34

Демократ

преди 3 години

Демокрацията и капитализма са най-добрата система, при демокрацията и капитализма умните и кадърните успяват и забогатяват при всякакви условия, но европейците са прости и некадърни и затова обедняват.