113

МАРИНА БИЛЧЕВА РУСЕ

преди 3 години

ПРИ МЕН КРИЗА НЯМА - ОТ ГОДИНИ СЪМ ПРО**СТИ**ТУ**ТКА В РУСИ И ПАРИ ЯКО ПАДАТ , БИЗНЕСА ВЪРВИ НЯМА БЕДНОСТ В МОЯТА ФИРМА

112

Гражданка от Варна

преди 3 години

Аз съм самотна майка от Варна, с дете на 17 г.,на свободен наме от 400 лв, безработна от дъбго време.Нямам спестявания, Общината не ми дава общинско жилище, не ме включват и към Социална кухня, защото явно ме смятат за "богата", щом моите родители-пенсионери *** дават по 200 лв/мес- на храна и 40 лв. детски. Това държава ли е, питам аз, Сачева щеше да дава ваучери за безработни, които нямат право на никакви помощи от Държавата, детските щяха да станат 50 лв.

111

Анонимен

преди 3 години

Много боли когато падаш от високо и задминаваш и по -пътя надолу задминаваш оня на който си гледал с презрително око и си го подминавал с отвърната глава преди.Едновремешните колониални империи отиват на дъното. Старите лаври вече не струват и дивидентите свършиха. Гръмна великият икономически балон надут от 1968 г насам.

110

IT

преди 3 години

От коментарите разбрах че много хора хейтват ИТ тата. (ИТ съм от 1998, видял сьм МНОГО.)Няма по - голяма сила от това да създаваш блага за хората!

109

Справедливост

преди 3 години

ЗАЩОТО ИСПАНИЯ Е НАЙ-КРАДЛИВАТА ЕВРПЕЙСКА СТРАНА(НЕ ДЪРЖАВА) И СПЕЦИАЛНО "КАТАЛУНЦИТЕ"-АХ ТЕЗИ БЕЗГРЪБНАЧНИ ЖИВОТНИ И ***,УМИШЛЕНО ПОДТИКВАТ ХОРАТА КЪМ БЕЗДОМНИЧЕСТВО С ЕДНА ЕДИНСЪВЕНА ЦЕЛ:1 ДА СЕ ИЗСКОПЧАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ЕВРО ПОМОЩИ КОИТО БЕЗЧУВСТВЕНО И ПО НАЙ-БЕЗКРУПОЛЕН НАЧИН ПАРИТЕ СЕ ОЗОВАВАТ В НЕЧИЙ ДЖОБОВЕ И ТАКА ДО СЛЕДВАЩАТА ВЪЛНА ОТ ЕВРО ПОМОЩ.КАЗВАМ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ КРУТИ МЕРКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПАРИТЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ И ПОДОБНИ НА ТАЗИ СИТУАЦИЯ СА (БЪЛГАРИ

108

Анонимен

преди 3 години

Да идват тук при мен, ще има дам и храна и подслон, за тях, за децата им и за домашните любимци, само се иска да работят. За жалост всички искат, но не им се работи.

107

Анонимен

преди 3 години

Тук някакви червени каскети се опитват да "мислят" по отношение на капитализма и демокрацията.Смех.Абе, другаре, ако толкова милеете за комунизма заминавайте в Китай и Русия, какво сте виснали на Западната софра. Обаче ние знаем, че това няма как да стане, нали? :)))))))

106

Койчо

преди 3 години

А при нас това е от 30 години и не ни прави впечатление

105

Анонимен

преди 3 години

Само Спутник V

104

6

преди 3 години

Във войни , епидемии и други бедствия , а и преди тях , винаги плащат бедните ,пролетариата,рабочий класс !Не демократите ,които са се накрали от чуждия труд !Преди последната война много хора се питаха как фашизмът дойде на власт ?Вече има отговор -както дойде и демокрацията : с шокиране на хората ,масова заблуда , терор и пр!Сега демосите млъкнаха ,защото се накрадоха ,което бе и целта им !

103

да.

преди 3 години

Да го дyxaт бедните.

102

105

преди 3 години

Точно така. Трябват реални производства. Да има реален продукт. Без производства не може да се постигне никакъв прогрес. Лошото е че днес все по голяма част от младите вече не знаят какво значи работа. Те не знаят какво значи производство. Не са били нито на нивата, нито във фабриката. Излъгаха ги че компютъра ще произвежда всичко а па те само ще лежат и ще *** по цял ден.Дааа ама не става така. И затова сега ще има повече бедни. Айти майти това е бита карта. Ама те още не го знаят.

101

Новите технологии

преди 3 години

Не произвеждат блага , те само ги управляват . IT специалистите и по-точно всички компютърджии ,забили поглед по 8 - 10 часа в дисплеи и клавиатури са ненужни в подобни ситуации на сегашната , още повече , че в перспектива ще станат полуинвалиди , а в по-далечна пълни инвалиди предвид обездвижването . Аз самият съм дребен производител и смятам , че истината е във връщането на човека към природата , към произвеждането на блага , които няма да се пръкнат от 5G мрежи и всякакви IT технологии .

100

Анонимен

преди 3 години

Според теорията на еволюцията бедността, мизерията и страданията са необходими за естествения подбор. За да има прогрес трябва да умират много хора. Можете да видите в историята че най големите технологични и социални възходи са ставали веднага след голяма война. Големите началници винаги са знаели че народите са пасмина която трябва да бъде мачкана и избивана за да се роди нещо по добро. А почнеш ли да им угаждаш те се израждат и стават на мързелив ***. Както е сега.

99

м дааа

преди 3 години

Така е из цяла Източна и Западна Европа , при мен тази година всички разходи са сведени до минимум, въпреки че си работя и за сега нямам проблем,интернета е на нова тарифа, телефона и той изноствам дрехи и обувки , тази година не съм купил никакви електроники ,бях замислил да сменям пералнята,( стана на 12-години), но юни като спря да работи я разглобихме с един познат, сменихме някакво реле за 15 кинта и готовоколата я карам само до работа и обратно и остана без винетка , и др.под

98

Котка

преди 3 години

До ДругариЕС е като Републиката от Междузвездни войни. Добър като замисъл, но тежък, тромав и обсебен от самодоволни бюрократи.

97

Планче на Дийп стейт

преди 3 години

Планова държавна икономика не означава непременно социалистическа икономика. Пример в това отношение е кризата "Ковид-19", представляваща съставна част на плана на Дълбоката държава в сферата на икономиката, производствените отношения, демографията и формите на държавно управление.

96

Анонимен

преди 3 години

До ХахаЗнам. Аз съм фриналсър и затова короната и локдауните не ми направиха такова впечатление, защото от години съм си хоум офис. Но ако стане нещо с техниката мога да се върна към работата по специалността си или евентуално да преподавам в университета, но определено парите няма да са същите.

95

Анонимен

преди 3 години

Демокрацията е най калпавата система! А капитализма е една измамна схема в която хората са принизени до най ниското ново на съществуване. Да хитруват един срещу друг и който измисли по добра далавера и стратегия за ограбване той обира парите и славата.Само и единствено плановата икономика води до истински прогрес и напредък. Хората трябва да бъдат освободени от примитивните инстинкти. Да се спре с това хитруване на дребно и всички да работят заедно за постигането на реален прогрес.

94

Хаха

преди 3 години

До Анонимен 94Точно същото си мисля напоследък. Преди няколко години си изкарвах пари като freelancer покрай IT-сектора. Сега се оглеждам за нещо истинско, за щастие другите ми професии са съвсем актуални, но пък, за съжаление, изискват друг вид труд. Айтито и фрийлансинга са сладка работа и не ти се връща към работно време, работно място, началници на главата и пр.