34

до глас от тъдява

преди 3 години

За навигацията - TMS Trafic Messaging System и върви по RDS-a на радиото.Аз бях разбрал, че и в София има работещ TMS да известява за състоянито на трафика. Понастоящем гугъл картите я вършат тая работа много по-детайлно и в реално време.

33

И.Б.

преди 3 години

До 22Велико минало значи на руски: Великое прошлое.

32

Анонимен

преди 3 години

В БГ-тото разделителната линия между платната в едната посока трябва да е поне 1.50 м. на височина,за да няма жертви по пътищата.А на магистралите трябва аварийната лента да бъде с половин метър по ниска от останалите ленти в една посока,за да не може да се изпреварва по нея.

31

читател

преди 3 години

Към автора-чукча писател,не е читател!! Задължително трябва да си четете написаното(преписаното)!Няколко неправилно преведени думи развалят всичко!

30

Анонимен

преди 3 години

Кажете нещо и за нашия "аутобан"

29

Анонимен

преди 3 години

В цялата статия не видях и дума за Росия, а в коментарите руснаците са виновни. Хора станахме като Македония трябва да мразим някого. П,П след 30 години демооокрация и промивка на мозъци докъде я докарахме.

28

Анонимен

преди 3 години

ТВ-кулата в Берлин наистина е символ на ГДР, но кьолнската катедрала не е западногермански, а общогермански символ, защото е построена далеч преди разделянето на Германия!

27

глас от тъдява

преди 3 години

Любопитен факт е че из немско имат някакъв вид радио-известяване при пътни ситуации, защото като минавах от там и си дадох сметка че навигацията, въпреки че е от старите, известява за ремонти , катастрофи(срещнах 2) и едно-две задръствания. Във Франция на магистралата също на 2 пъти ме извести за катастрофи в другото платно.

26

Кратун

преди 3 години

За десет години "само 3800 километра". Колко километра магистрали са построени в България за последните 70 години? За един прЕател питам?

25

Petar, NY

преди 3 години

Не са лоши. Малко припряно карат за мен. И испреварването само от ляво е кофти, създава излишен трафик. Докато не караш в 5 следобяд в Лос Анджелис през депничен ден не си виждал шестлентови магистрали, коли и трафик.

24

пияница мистик

преди 3 години

До 19"Разбира се немците със своята малка териториика разчитат на автомобили.Руснаците отдавна се предвижват по въздуха"===Разбира се, това е така, защото нямат в цялата им К0чинa и 500 километра аутобани. В 99% от територията им пътищата са кал, по която се кара, когато замръзне. На тях, както и на вас комунистите асфалт не ви трябва, защото не може да се яде, а всеки знае, че най-важното и основно нещо за комуниста е да има какво да яде. За него това е смисъла на живота му.

23

Ja, oder...?

преди 3 години

Много малко ...Я, пак, я пак... много или малко? Не е ли твърде малко..., или?

22

Развекли рублянки

преди 3 години

оооох като почнете русофилистимяните да къкате по форумите. Добре, че има гугъл стрийт. Цъкнете да видите "пътищата" по необятната руска страна. Хубаво е да имаш страхотна природа, ресурси, една пета от сушата на земята... и кво си постигнал? Распутица, губернатори боляри, омраза и презрение от всички хора по земята освен заблудените бг копейчунци? И народът ти? Мужици. Водка, квас и спомени за великое миналое. А настояшие?

21

Анонимен

преди 3 години

Въздушния трафик в Германия е по-голям от този на Русия. Луфтханза има 350 самолета и е в топ 10 на авиолиниите, а Аерофлот има 250 самолета и е извън 20 на най-големите авиолинии. Въпроса е приключен, има си...казват се...официални данни. Тия мечти, че руснаците са толкова велики и дрън дрън...не мерси.

20

Анонимен

преди 3 години

*** каква магистрала бе кун отиваш на аеропорта и фащаш самолет.Магистрали има само в малки държавици като германия в които караш с двеста и се мислиш за голем.

19

Анонимен

преди 3 години

до Познавач,не си прав. Всяка пияна рашка си има по един самальот и като и свърши препарата за вана пали самальота и т.н.

18

ПОЗНАВАЧ

преди 3 години

До АнонименЧовече, рашките са с 2000 км магистрали. Какъв въздух, кви Москвичи с крилца??

17

Анонимен

преди 3 години

Разбира се немците със своята малка териториика разчитат на автомобили.Руснаците отдавна се предвижват по въздуха а за още по-изостаналите гей холандци си карат колелетата.

16

Анонимен

преди 3 години

Няма смисъл от общо ограничение на скоростта защото ВИНАГИ ама ВИНАГИ ама наистина ВИНАГИ и във всяка държава има хора които ще летят с 200 когато има ограничение от 120-140. По-добре е да няма общо ограничение, а ограничения да има само там където е преценено, че е опасно да се кара бързо. Това създава и доверие от шофьорите да знаят, че ограничението не е на шега поставено, а е защото е наистина преценено, че има смисъл да се спазва.

15

Фори

преди 3 години

Пичове, CNN могат да ви дръпнат такова дело за кражба на съдържание! Как ви усетих ли? Ами живял съм в Германия и за 15 години никога от никой не съм чувал за ze autobahn. Стана ми толкова странно, че чак го гугълнах и попаднах на CNN World.