39

Анонимен

преди 3 години

Ддс на заплата няма но е оскъпяване на стока или услуга която крайния потребител плаща... демек работника. Затова мисля, че е правилно да се сметне заедно. В нашия случай ни интересува как от похарчени за работник 5к държавата си прибира обратно 3,2к под претекст, че е за общото благо. Та защо да се ощетява работника когато ваичко се пише на хартия, а болниците, училищата инфраструктурите са все по-зле?

38

Анонимен

преди 3 години

До 38Данъците са много, но ДДС на заплата няма в нито една страна! Това е потрбителски данък, оправи си понятията!В Германия, Австрия дснъците са още по големи тъй, че в капитализма е като във геодализма дерат кожи!

37

Ху*

преди 3 години

Ми службите не са проблем... но мафия си има. И рекет си има. И подкупи навсякъде. :) олигарсите си управляват и доста си мяза на Бг. Все пак нали сме евросъюз !! Нали все пак в Бг още не режат глави и не палят по протести.

36

Анонимен

преди 3 години

До Ху*Еш па тоа....

35

Анонимен

преди 3 години

Do HuГенералната популация навсякъде е просто посредствена пасмина и е без никакви последствия. Поне във Франция може да правиш честен бизнес, без да се страхуваш от родните служби.

34

Ху*

преди 3 години

А да ви разкажа ли как френската държава обира населението? Работодателя вади 5000 за заплата.. брутото на работника е 3450. Нетото 2650 от което се вади прогресивен данък около 12 % 320 та стават 2300 и като ги *** с 20% ддс остават 1860... та от 5000 държавата си връща 3150. И въпреки това сметките на държавата не излизат и дълга расте ли расте :)

33

Един от Германия

преди 3 години

Колегата по-долу пътува 30 км за 30 мин. Добре е, аз тук пътувам всеки ден 45 км в едната посока обикновено за повече от час , задръстванията са страшни ( не и сега при короната, естествено).

32

Ху*

преди 3 години

Ми разбирам ги. Медианната заплата в Фр е 1700. За 3 стайно жилище в парижки регион се броят мин 400к, а в париж 700к. Освен ако не искаш с негоарабите в гетата. За наеми да говоря ли? 1200? за 40 кв м. 90% от населението прибира под 3.5к на месец. Офицялната безработица е 10%, иначе е поне двойна. Врътки тонове..

31

Анонимен

преди 3 години

До Ху*Поредния капаците, дето много ги разбира ...

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 28Прав си, бро! Тва мноо спъъ, когато трбява се дийлаваш с хетърти!

29

Живеещ на село от 3

преди 3 години

Години.Прав е човека.На село общувам с хора които стоят здраво на земята. Работя в областен център на 30км.и всеки ден пътувам по 30 мин.в едната посока.И го приемам за нормално.Чувствам се жив.

28

Ху*

преди 3 години

Е хубаво, едно франсе дошло. А колко от наште са по Франция? И как дошъл? Жена му го домъкнала. Ами ако му бе пристанала гъркиня или някоя от Сенегал? Прав е за дълга... 2 700 000 000 000 или 118% от бвп. Френската държава потъва. Един огромен балон където последния плаща сметката. Заплатите са смешни спрямо цените. Безработицата е огромна и умело прикривана от години. Не им е лесно. Та затова е в бг. Да пие и яде, а може и друго за малко пари.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 23С неговата квалификация може да си докарва 6-7000 лева спокойно.

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 27Вълци вика ... само продрани чакали виждам.

25

Анонимен

преди 3 години

"завършил магистърска степен по уеб мениджмънт в бизнес училище във Франция, две години работил за световния гигант IBМ, а след завършване на висшето си образование се мeсти да живее в Швеция, където основава собствена компания и работи по европейски проекти"Мирише на човек със 6 цифрени годишни чисти доходи и имилиони в инвестиции.

24

Анонимен

преди 3 години

харесва му защото не му се налага да работи със некадърни връзкари чалгаджии от племето което ръкопляска на великия вожд под команда, ако работи или прави бизнес с чалгафон великия български наглец ще избяга още първия ден

23

Анонимен

преди 3 години

В България има много преимущества се живее но трябва си тарикат. Тука не е добре за слабите и за пилешките мозъци. За тях е по добре на запад където нещата са подредени, има социални системи и сигурност. А държави като България са за вълците. Тука може да се живее много добре и могат да се изкарват много повече пари от колкото в една Германия примерно. Но както казах не е за всеки. Трябва да имаш топки.

22

Анонимен

преди 3 години

Е у наше село чужденците дет дойдоха избягаха през годините щот са си мислели че нашите села като техните със социален живот работа свръзка с автобуси с града да ама не у нас вече спряха и 2-та автобуса до града живот няма на доизживяване като другите села дето е останал по 1 жител иначе в града ди пресксчат по терасите без въздух и пространство Всички са по градовете и купуват щото селото е изоставено Представете си другата картинка село къща продтранство работа инфраструктура на село помислете

21

Мангау

преди 3 години

Бате, как ни съм знаел чи живееш в съседното селу бее, още утре идвам да продаваме ножове, кот са сетиш, ни зимам скъпо, кот ти на сърце

20

Репчо

преди 3 години

Да, добре дошъл. На село няма канализация, няма водопровод, няма ток през зимата, няма сигурност, няма медицинска помощ, няма аптека, няма ясла/детска градина, няма култура, няма пътища, няма нормални хора, няма ред и законност. Красота!