16

10450

преди 3 години

Освен необлагаемата потребителска такса и съмнителни блонични срещу 20-тачка, с како дурго се занимават джи пи? Огпоменресурс от дипламирани лекари, превърнати в писарушки-печалбари. Заради техния интерес невъвеждат онлайн направления - губят потребителската такса. Включете ги в активното лечение на болни. Да си хванат сериозна специалност и дасе трудят за здравето на хората, а не да тичат от единия до другия кабинет, за да събиратпариците на пациентите си.

15

Анонимен

преди 3 години

Тия джи пита са една измама.Затова и не им казват лекари а джи пи.Някакви нещастници, които се очаква да разбират от всичко.Толкова скапана система на здраве опазване не сме имали никога.

14

Анонимен

преди 3 години

Излизат статии - че в Полша, Италия са хванали пилоти където пръскали със зараза? Възможно ли това според вас? А антибиотици - може би не изписват 5 % от лекарите и те тези са по селата.

13

до 10

преди 3 години

Предписа ми го личната лекарка, която ме лекува 15 години. на листовката изрично пише за какво е, ти да не си фармаколог, който я оспорва. Според мен повишава имунитета, изкарах си курса и това е. Никога не бих си взел лекарство което струва близо 20 лева, профилактично да пия без да съм болен. Минуса е че ти прави лaйната черни, това видях като страничен ефект само от него, но е заради съставка вътре, голяма работа...

12

До Лъжа

преди 3 години

И аз така чувам. Масово изписват антибиотик за всеки случай.

11

Анонимен

преди 3 години

Едните викат стойте си в къщи пийте чай и чакайте да ви мине, другите не чакайте а незабавно търсете лекар да не се усложни. Е кой да слушаме след като и сред лекарското съсловие няма едно мнение!

10

Д-р Резак

преди 3 години

Лекарите да лекуват така както биха лекували сезонните вирусни инфекции в други години. Да зарежат Ковид-протоколите, ако не искат да повишат бройките в статистиката.

9

до 7

преди 3 години

Авирон Рапид пие при болест само пълен ***. Извинявай, че ти го казвам. Това е хубав препарат, който се пие профилактично, НО НЕ и по време на болестни състояния...

8

Сандо

преди 3 години

А има ли официално направление към лекарите как да процедират в случай на корона?

7

Лъжа

преди 3 години

Всички изписват. Застраховка един вид - "вземам всички мерки"

6

Безпартиен

преди 3 години

Изкарах го прословутия Вирус, може би доста по леко от някои хора, но 12 дни бях *** . Температурата нямах след 3-я, кашлицата отшумя на втория, аромат и вкус ми се появиха на 8-я ден отново. преди това мускулни болки и главоболие. Карах на витамини 4 дни и вдигнах тогава температура. Авирон Рапид + комбинация от Азитромицин Левокс, Витамини с цинк, селен, Б. Прополис 3 пъти дневно , пробиотик и 3 аспирина за застраховка, насилвах се да пия по 3-4 литра течности. Малко по крив грип ай стига..

5

Да, ама не

преди 3 години

Ами така ще кажат ,след като няма антибиотици по аптеките ,ама за тях във ВМА има

4

До личен лекар

преди 3 години

Точно-после да направи усложнение,изолират бактерии ,че да пиша обяснения след жалба ,как вирус не се лекува с антибиотик.Те Бойко и Нинова защото само на чай ,витаминчета и панадол са ги лекували ,а?!

3

Личен лекар

преди 3 години

Истината е ,че масово се изписват антибиотици ,защото се застраховат срещу наслагването на бактериални усложнения върху вирусната пневмония-пада локалния имунитет и допълнително правиш хубав бронхит-става "чудесна " бронхопневмония.Дори се прави опашка от втори антибиотик. На никой не му стиска да кара само на парацетамол и витамини.В Ковид отделенията всички са на венозни антибиотици-това е факт у нас и по света.

2

до 1

преди 3 години

Антибиотикът би излекувал евентуални бактериални последици от вируса. Срещу Sars-Cov2 не действа НИКОЙ антивирусен препарат. Затова е толкова опасен и да се сравнява със свинския грип, при който действат 11 препарата безотказно, е абсурдно. Ако имаш грип от тип А, например, и при първи симптоми започнеш Ремантадин по схема, моментално се оправяш и няма да се усложниш. А ти си пий антибиотиците, нЕма проблем, само показва бруталното ти невежество.

1

ИСТИНАТА

преди 3 години

Антибиотиците и електричеството са най големите постижения на цивилизацията. Защо да не се възползваме, а да чакаме да се усложним? В началото на пандемията през април имах лошия късмет да се заразя и искаха да ме лекуват с тежки лекарства със десетки странични ефекти, а до последно избягваха антибиотици. Накрая с антибиотик от 15 лв ме закрепиха