47

тъпото...

преди 3 години

азиатски майстори на бойните изкуства направили същото хиляда години по-ранов планините...

46

До анонимен 52

преди 3 години

"...учените твърдят че просто клетките ти, ще се регенерират до състоянието каквото е било в младостта ти"Присмел се хърбел на щърбел!И ти, умнико повярва на тези "учени"? Почна правилно, за да се оплетеш като пиле в кълчища! Това е съчинение, наукообразно, разчитана на такива навирили нос посредствености като теб! Предлагам ти да помолиш някой оксиженист да ти пусне в стар противогаз кислород за 1/2 час!

45

Мария Рептилиата

преди 3 години

Нищо няма да обърнат, най-много да им обърнат хастара на тия шарлатани

44

До 45

преди 3 години

Няма да има такова бъдеще. Дори хипотетичните терапии за старост от бъдещето да са скъпи в началото, то те ще се обезценят с прогреса и конкуренцията. Преди 15 години разчитането на геном струваше 10 милиона, а днес е 1000 долара. В случая със стареенето държавите имат интерес да платят заради застаряващото население. Това ще облекчи натиска върху пенсионната и здравната система. По-добре да насочат пари в посока на това да имат продуктивно население. Далече сме още да ги мислим тия неща.

43

До 50

преди 3 години

Израелците не са казали, че са подмладили хората. Това го казаха медиите. Обясних по-долу защо това не е така, а и в случая има и "конфликт на интереси". В допълнение, не е имало даже контролна група, хората са били малко и не са ги проследили достатъчно дълго след експеримента. Не е ясно дали това изобщо е от полза за хора, които живеят здравословно (най-вероятно не е, защото механизмите често са сходни). Направили нещо, мерили друго нещо и невежите медии го направили на breaking news.

42

Анонимен

преди 3 години

До УЖАСИзлиза че си фунционално неграмотен, четеш текст и не можеш да го осмислиш! Не просто чист кислород, а в барокамера под определено налягане. Налягането променя химико-физическите свойства на всички вещества. И не няма да се смалиш, учените твърдят че просто клетките ти, ще се регенерират до състоянието каквото е било в младостта ти

41

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 3По-скоро ще е - първо ще са 500 парчета, после ще изчакат следващия голям катаклизъм, да паднат под 500 000 000 население и тогва, може би ... Както е писано.

40

Анонимен

преди 3 години

Съвсем се обърках! Чист кислород и то в хипербарни условия! Знам, че усещането е отвратително - сухота в устата и замайване. Има си раздел на физиологията - хипербарна и имах щастието да познавам голям български специалист, работил в Марсилия при великия Робер Наке. Материята е много сложна и честно, не вярвам на въпросните израелци! Не съм расист - Наке е евреин и е зет на още по-великия Андре Мороа, също евреин!Цялата тази работа в моето съзнание се кара със свободните супероксидни радикали.

39

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2010 км се бягат за 45 минути и то ако не си даваш зор и ги бягаш на един път, не на два (сутритна и следобяд, примерно - тогва можеш да смъкнеш спокойно под 40, ако се "напрегнеш").

38

Анонимен

преди 3 години

всеки ,когато излезе от корпоративната джунгла и отиде на чист въздух се ''подмладява'' нищо ново и изключително, просто искат да продават илюзии,въздух на балъците хах

37

До Godlike

преди 3 години

Нужни са и силови, освен аеробни. Може би най-добри са от тип HIIT. Силовите упражнения са нужни за да се поддържа плътността на костите и масата на мускулите, която намалява заради свързано със стареенето състояние, известно като "саркопения" (а не защото тестостеронът ви пада с възрастта, както може да ви каже някоя фитнес тиква - при здрави мъже във форма разликата в нивата е пренебрежима. Тестостеронът е обратнопропорционален на талията). VO2Max е добра мярка за ефекта от упражнения-

36

123

преди 3 години

Това много лесно ще разберем дали е вярно като наблюдаваме милиардерите

35

Анонимен

преди 3 години

То как мислите, че има 400 годиши матъри илюминати! ТА ДА ДА ДА ДУУУУУМ! Съспенс!

34

Анонимен

преди 3 години

Гледам, че обсъждате оксиданти. Тази теория на стареенето вече не се тачи особено и няма нужда да се взимат повече анти-оксиданти, отколкото предлага една здравословна диета. Всъщност, ако спортувате активно и приемате антиоксиданти, най-вероятно туширате до известна степен ефекта от упражненията, които отчасти се държи на оксидация. И по-добре работете за теломери като подобрявате начина на живот, отколкото кибичене в барокамера. Обикновено ефектите не се наслагват и без това.

33

Анонимен

преди 3 години

Тук хората обсъждат статията, говорят за теломери и т.н. Но ти пожизнено не можеш да влезеш в тази тема, защото си тъъъп! Но и тъъъпите могат да бъдат хитрички! Ти си пример - успя да се докопаш до днешната пица калцоне с количка! ВНИМАВАЙ САМО ДА НЕ НАПЪЛНИШ КАЛЦОНЕТО!

32

Анонимен

преди 3 години

искаш ли като си 50 годишен да ти казват "ауууу изглеждаш много по-млад за годините си" ? - ако "ДА" - то тогава казвай че си на 70 години :)

31

Godlike

преди 3 години

Карам колело от 10 години 2-3 пъти в седмицата за по 1 час средно 15-20км. Това което наблюдавам в последно време е, че дишането ми се промени драстично - дишам дълбоко и равномерно. Тонуса, метаболизмът и мускулатурата ми също са в различен режим от преди. Отделно ми казват постоянно, че изглеждам с 7-8 години по-млада от възраста ми. За мен това е спорта, който всеки трябва да практикува възможно най-често. Всичко останало тичане фитнес тенис изхабява брутално ставите.

30

Анонимен

преди 3 години

До българинLiz Parrish се казва и е шефка на BioViva. На мен около нея ми мирише на нов Теранос. Лекарството против рак, което цитираш, лекува, като инхибира ензима, който удължава теломерите. Раковите клетки са безсмъртни и теломерите им не се съкращават. Това е друг проблем с дългите теломери, който прави изкуственото им удължаване да изглежда глупава идея за момента. Ще видим как ще се развият нещата.

29

Анонимен

преди 3 години

За някои кислород, за други - маски.

28

Анонимен

преди 3 години

В момента се счита, че възпалението седи доста високо в йерархията на нещата, които ускоряват стареенето. Дори се наложи терминът inflammaging. Който иска да забави стареенето, трябва да бори хроничното възпаление. Засега е възможно само с промени в начина на живот. Разработват се лекарства, които да чистят остарели клетки (senescent cells), които причиняват хронично възпаление с възрастта.