18

masha

преди 3 години

Много се извинявам,но информацията ви е абсолютно грешна,не съществува азербайджански люля кебап,и люля кебап изобщо не произлиза от там. Преди да напишете и публикувате статия,моля поемете отговорността си като журналист,да проучите наистина темата над която пишете,препоръчано от книги ,а не от други интернет пространства ,където 70% от информацията е грешна,както и тази статия. Възмутително. Дано има повече адекватни хора,които не вярват на всяка написана глупост в интернет пространството.

17

До 18

преди 3 години

Че кой казва, че азерите ще стават част от Турция. Нищо подобно не казвам. Хората си живеят в две държави и нямат проблеми помежду си. Никоя страна не оспорва правото на самостоятелност на другата. В контраст с нашия балкански манталитет. Впрочем едно нещо научих за тази част на света. Разбиранията им за държава са коренно различни от нашите. Един и същи народ може да е в пределите на няколко страни и това да не им е проблем. Азербейджан е пример в това отношение. Азерите са пръснати в 3 държави

16

До 17:

преди 3 години

Никакъв един народ не са.Първо, няма такова понятие като турски народ.Второ, азерите едва ли искат да влезнат в пределите на Турция. Колкото до конфликта - за съжаление, истината за мен е, че азерите имат право. Това мнение не е типичното за форума тук, но това е информацията, която събрах и съм безпристрастен.И последно, дори да предположим, че азерите имат една кръв с хора живеещи в Турция, за какъв чeп им е да стават част от Турция?

15

До 16

преди 3 години

Баш дни народ са. И ако малко се интересуваше от тази част на света, щеше да го знаеш. "Дали те го знаят"? Ами ти как мислиш? Да не би аз сам да съм си измислил това? Нали от тях съм го чул. И азерите, и турците казват "тек миллет, ики девлет". Сиреч, "един народ, две държави". А кои били шиити, кои били не знам си какви, няма никакво значение. Религията е едно, народността е съвсем друго. Впрочем, заради 70-годишната комунистическа власт, религията в Азербейджан има нищожно значение.

14

Анонимен

преди 3 години

Не знаех че са един и същ народ.Те знаят ли го?Азерите са шиити и са били дълго по иранско влияние, после под руско.Всъщнист по-голямата част от тях и сега живеят в Иран Езиците са много близки, но лингвистичните упражнения на Ататюрк не са ги засегнали-други са се упражнявали там.Та първи братовчеди да, ама баш един народ не са.

13

Анонимен

преди 3 години

днес бг --скалиони ?? ви българки говолите ли бе или го мешате.. как може такова кощунство . мислите ли че се издигате в очите на някой с използването на *** думи ???

12

Анонимен

преди 3 години

"Изненада! Смрадлика или тетра както му казваме е отровно растение. И да се сложи в ядене? Може ли някой да обясни ?"Бъркаш ги нещо!

11

Анонимен

преди 3 години

Нагорни керабап

10

Ало

преди 3 години

Изненада! Смрадлика или тетра както му казваме е отровно растение. И да се сложи в ядене? Може ли някой да обясни ?

9

До 9

преди 3 години

Никой от никого не е откраднал. Азерите и турците са един и същи народ. Кухнята им е обща. При тях не се наблюдават инфантилни спорове като между нас и македонците. Изказването ви обаче отразява типичния ни манталитет, при който все с някого нещо делим и се обвиняваме кой от кого е откраднал. Актуалния напоследък въпрос с македонците е показателен.

8

Анонимен

преди 3 години

Толкова много чужди думи, че нищо не разбрах.Да не си мислите, че българите знаят турски?

7

Анонимен

преди 3 години

Сега да не кажат ,че турците са им го откраднали?Щото точно такъв люлякебап съм ял в турски ресторант.И то по времето когато в Турция човек можеше да си допълни кефа от яденето с винце и бира навсякъде и на нормални цени.

6

Barba Ganios

преди 3 години

....mnogo tendenciozna ,ibrikchiiska statia ! Prevoda e skalapen krivo /liavo !...Za da mi dokaje ,che gresha....ochakvam ot Sashko Popov utre da pusne i edna armenska recepta ....naistina mnogo ste jalki (spisovacite ) !!!

5

Анонимен

преди 3 години

Арменските манджи по ми харесват

4

Анонимен

преди 3 години

Сещам се за 2 прасета от които може да се направи този кебап - Боко и Шкембе войвода.

3

Анонимен

преди 3 години

Da jivee velika Turciq

2

Анонимен

преди 3 години

Какво непрекъснато ни ги рекламирате тези азърбайджанци? Да живее Велика Армения!

1

Радио Ереван

преди 3 години

До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААХахо, ако не беше се намесила Русия да спаси Азербейджан още една седмица, и арменската армия щеше да превземе Баку на изток, и в западна посока да стигне до българската граница. Дефективните турци, азербейджанците трябва паметник да му издигнат на Путин на всяко кръстовище в Баку, а Ерджолан да му му целува някои части на царя.