31

голем тур

преди 3 години

е ние какво да направим , СМС _и ли да ви пускаме или да ви ходим на екскурзийките ?! работа има в други браншове , в момента се търсят санитари ! в мътилката искате бяла риба да ловите , изведнъж всички за пари ревнахте ! ТЪРСЕТЕ СИ РАБОТА !

30

Експерт

преди 3 години

Тази професия вече изчезва, също както професията чертожник и машитописка изчезнаха преди 20 години.Тези хора от бранша още ли не са проумели, че в дигаталния свят никой няма нужда от техните услуги. Всеки сам от дома си прави резервации за хотели, самолети и почивки.Вместо да се оплакват, по- добре е да намерят нови ниши за работа .Светът вече е едно голяма село, всеки дори да не знае език има преводач на компа и комуникира свободно.А хотелите с 400 легла да ги събарят, както в Испания.

29

Анонимен

преди 3 години

Нищо не е вечно на този свят. Всеки, който успее да реагира адекватно на тази криза има и шанс да оцелее...

28

Анонимен

преди 3 години

Държавата да изкупи фалиралите хотели по бреговете на Черно море и да ги събори. Да ги изкупи за 1 лев, както пишман-капиталистите изкупиха държавни предприятия, за да ги ликвидират и нарежат на скрап.

27

Анонимен

преди 3 години

Да се направи реформа в туризма, преструктуриране, преквалификация. Стига комунизъм за капиталистите и див капитализъм за работниците!Капиталистите в БГ искат комунизъм за тях и семействата им, и див капитализъм за бедните и работниците.

26

Анонимен

преди 3 години

Всички организирани пътувания са прекратени. Ние искаме 10% от нашия оборот като помощ за ликвидност на целия сектор. Това са едни 155 млн. Тази помощ към момента я няма. Ние сме единственият сектор в България, който не работи от 15 марта кога ще върнете парите от неосъществените екскурзии и почивки? Цяло лято всичко се плаща единствено в кеш - това ли ви е 80% спад?

25

Анонимен

преди 3 години

Тия пък за какво реват? Ако мен ме уволнят- няма да е виновен Борисов, Ковид или нещо друго. Аз ще съм си виновен. Ама няма да рева, че държавата ми е длъжна, а просто ще си намеря нова работа. Тия какво искат?! Виждат, че в световен мащаб туризма е в колапс. Самолетни превозвачи фалират. Да бяха помислили и да са заделили пари за черни дни, а не да си купуват безумно скъпи, ама показни коли.

24

Така си е...

преди 3 години

Сега да целуват ръката на Боко и да му благодарят , че им дава и на тях по некой лев...!АМА НА БЪЛГАРИНА ...УГОДИЯ НЯМА!То , затова си е патил цял живот , щото все си мисли , че морето му е до коленете.

23

Анонимен

преди 3 години

Помощите трябва да са обвързани с печалбата и внесените данъци върху нея, а не с оборота.

22

АЙДЕ , АЙДЕ ..22

преди 3 години

ОЩЕ ОТ ПРОВМЯНАТА НА СИСТЕМАТА И ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА , ВЪРВИ ТАЯ ДАЛАВЕРА С ТУРИЗМА И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ ПО МОРЕТО!ВСИЧКИ СИЛОВИ ГРУПИРОВКИ НА ДС/БКП И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ , СЕ НАДПРЕВАРВАХА ДА СТРОЯТ ПО МОРЕТО, ТА ЧАК И РУСНАЦИТЕ СЕ ОБЛАЖИХА ОТ НАШИТЕ ЗЕМИ!СЕГА РЕВАТ , КАТО МАГАРЕТА И ИСКАТ "ИЗДРЪЖКА ОТ ДЪРЖАВАТА" ...СИРЕЧ ОТ МОИТЕ ПАРИ!!!АЗ ПЪК НЕ МИСЛЯ , ЧЕ СЪМ ИМ ДЛЪЖЕН С НЕЩО..ХА,ХА,ХАААААААААА

21

Анонимен

преди 3 години

Ми кат напъвахте да гоните дивото с тоя туризъм щото откраднати хотели откраднати земи и поголовни безмислени строежи върху тях... --------И какво, те ли са виновни за застрояването и открадната земя? А не такива като Боко, Валери Симеонов и тези, които са давали разрешителни?

20

Анонимен

преди 3 години

Дори и така да е тия люде до вчера бяха на минималната а сега са кът навсякъде,а презадоволените туроператори вече са излишни,кофти ситуация но това е реалността!"Пазар"братче какво да го правиш!-------------------------------------------------------------------------------Това не е нормална пазарна ситуация, където търсенето и предлагането да определят колко участници да има на пазара и какви да са доходите им. Само да се разхлабят мерките, много хора ще се юрнат да пътуват и почиват

19

Анонимен

преди 3 години

На това му се казва - живот. Днес ти върви бизнеса, утре нещо се променя, и фалираш. Случвало се е от началото на търговията, и при динамиката на съвремието се случва все по-често.

18

До17

преди 3 години

Дори и така да е тия люде до вчера бяха на минималната а сега са кът навсякъде,а презадоволените туроператори вече са излишни,кофти ситуация но това е реалността!"Пазар"братче какво да го правиш!

17

Анонимен

преди 3 години

Големите рибоци се организират и с платени протести и натиск постигат своето - че лапкат от държавата !- таксита,превозвачи, тур бранш -все са на "наши" "хора" .а малките безмълвни рибета фалират или едвам свързват да плащат Нап,Ной и Нзок

16

наблюдател до 15

преди 3 години

Не вярвай на всичко, което казват по телевизията. 3000 ще е бруто и с извънредния и нощен труд . На финала ще е 2 к за 360 часа.

15

Анонимен

преди 3 години

Нещо не схващам,8% от БВП на България прави около 10 милиарда лева,та какви данъци платихте върху тая сума,че успяхте да "внесете" само 45 милиона лева в бюджета на страната?

14

Анонимен

преди 3 години

Вчера Балтов казва,търсим санитари заплащане около 3000 лева,Кофти ама това е реалността,хората които до вчера бяха на минималната сега се котират добре,хора като вас които до вчера припечелваха доволно сега са излишни!

13

man

преди 3 години

И какво искат, да не затваряме държавата ли? Или моите данъци да ги захрнят?

12

8% от 110 млрд

преди 3 години

са над 9 млрд БВП, генериран от туристическия бранш. От тях 45 милиона били постъпили в държавния бюджет.Големият въпрос е:ЗАЩО държавата толерира бизнес, чийто принос към държавния бюджет възлиза на 5% от приходите му? Това е бизнес, без който държавата спокойно може да мине от гледна точка на бюджетните си разходи.