59

Анонимен

преди 3 години

Смешно, държавата щяла да дава пари на родителите, които останат у дома... Брей, какви оптимисти били хората тука!До #60Който има деца начина да ги гледа е да работи, за да може да ги храни. Т.е. плаща данъци и очаква държавата да се погрижи да има детски градини - детето ходи, а родителя работи. Колко кратък период е "кратък период от време"? До Нова година? До края на Януари? Февруари? Март? До края на пандемията (5-8-10 години)??? То се мре не само от болести, ми и от глад, нали помните???

58

Анонимен

преди 3 години

И сега какво, младите с малки деца да си стоим вкъщи, защото няма кой да ги гледа. Да не ги оставяни при баби и дядовци, за да ги пазим. Така два пъти в годината и кой да работи? Ние като трябва да гледаме деца, кой ще работи, кой ще плаща пенсиите на тези хора, питам аз? И какво ще стане с децата и семействата? Възрастните вземат пенсии, а ние какво?

57

До 53

преди 3 години

Всички възрастни учители, на пенсионна възраст, трябва да се пенсионират незабавно! И без това децата им се смеят и си мислят, че са изкукали. Държавна политика за млади лекари и учители с високи заплати... Тогава съм за ... Не съм ок, някаква лелка да крещи на детето по интернет, защото предметът и бил *** и децата не я слушали. Така пропада образованието ни още повече...

56

Анонимен

преди 3 години

Тези които искат тотално затваряне са 99% държавни и общински служители, учители, хора на държавна ясла, които могат седейки вкъщи да си вземат заплатите.. Те биха искали локдаун и без да има вирус. Всички останали се чудят как ще преживеят, откъде ще изкарат пари и за тях единствения начин е да продължат да работят

55

Леле

преди 3 години

Аз навремето сам ходех в първи клас, прибирах се, цепех подпалки и палех печката. Майка ми като си дойдеше от работа беше топло. Баща ми работеше в чужбина. Сегашните деца нищо не знаят и могат. До пети клас ги водят и взимат от училище, да не би да ги открадне някой.

54

GBo

преди 3 години

До ДамПлатформи?Има доста аптеки онлайн, ако това е проблемът.

53

Анонимен

преди 3 години

До тези, които искат да пратят всички учители и възпитатели на борсата - добре, нека отидат на борсата, ама после някой ден като отворят държавата, да не приревете, че няма кой да ви възпитава и образова децата. Точно така, както сега няма достатъчно лекари и сестри да ви лекуват. Ама това е защото разсъжденията са ви на т*ъ*п*и бачкатори.... само за толкова ви стига акъла

52

Батко

преди 3 години

За градините и яслите добре е да затворят.Тогава мамите вместо да обикалят кафенетата и моловете, ще имат честа да участват в дистанционното обучение на децата си. P.S.А и който незнае да готви ще се научи.

51

Анонимен

преди 3 години

До СелянинътНикът ти казва всичко за теб. Няма какво да се чудиш, че караш 20 годишна кола и си правиш сметка, дали да "сипеш газ" за 7 лв. или за 10 лв. Това при вас си е даденост.

50

Анонимен

преди 3 години

Много наплашена и неграмотна ***!

49

Анонимен

преди 3 години

Освен всичко останало, засега не са ясни дългосрочните последици от заразяването с вируса, особено при децата. Не разбирам родителите рискуващи бъдещето на децата си пращайки ги да се заразяват в детската градина или на училище.

48

Гошо

преди 3 години

Проблемите са за всички. Всеки има близки и иска те да са живи. За съжаление този скапан вирус атакува по 2 направления и хич не е същото, като да караш грип А/B. Бъдете здрави и разумни. Аз лично съм намалил контактите на минимум. Само, като се пазим взаимно можем да постигнем някакъв резултат.

47

Анонимен

преди 3 години

До ДамНито посочваш проблем, нито предлагаш решение. Абсолютен тpoл си.

46

Селянинът

преди 3 години

А затворихте а доведох и двете си деца да ги дундури *** с перуката !!! Друго затваряйте - детски градини и училища до 5 клас не можете!!! Това е геноцид! И не се правете на ощипани като давате за пример другите страни - Франция, Испания, Германия , Швейцария и повечето от останалите водещи европейски страни затвориха всичко ,но оставиха децата да се развиват правилно! Но *** е "ПО -УМЕН"!!!

45

Законът

преди 3 години

(8) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.'*Е, като оставите едно дете от примерно втори клас само вкъщи, каква опасност за неговото "физическо, психическо и нравствено развитие" има?

44

Анонимен

преди 3 години

До До ГошоТи да не мислиш, че коронавириса те пита имаш ли баба и дядо в къщи и какъв бил закона. Вируса си е вирус и не прощава. Баба и/или дядо имаш в родното си село. Ако не можеш да работиш от в къщи, тогава изпращаш децата си в родното си село. Аре стига с тия капризи и вечното мрънкане.

43

Анонимен

преди 3 години

Стига с това мрънкане бе хора. В момента ситуацията е форсмажорна. Във война сме. Престанете да ми говорите това и онова. Колкото до децата.. аз едно време от първи клас прекосявах целия квартал за да отида сам на училище. Родителите ми се прибираха вечерта. А вие сега, дете втори клас не било самостоятелно. Аре марш. Аз едно време как бях самостоятелен още първи. Вие май искате да отгледате готова ловци. Дайте им свобода на тези деца. Те.ще са.ви благодарни!

42

Анонимен

преди 3 години

Отвратителна работа, никой не мисли за другия, всеки гледа себе си само. И аз имам деца, имам и близки, които не знам ще оживеят ли от вируса. С 2 ръце съм за тотално затваряне на всичко, за съм и държавата да изплаща заплатите на учителите в училищата и детските градини.

41

Дам

преди 3 години

Абе като ви слушам тук - майките били мързеливи, не сме искали да си гледаме децата и т.н. А защото питам аз има детски градини и училища изобщо??? И защо жените да работят? Да си станеме един халифат - жените ще готвят и гледат деца по цял ден у дома, мъжа ще работи. С тая чудна икономика, която имаме ще цъфнеме! Защото не си представям ако например съм аптекарка и имам дете на 4,5,6 или 7 как горкото по цял ден ще стои с мен в аптеката? Или пък да мина онлайн - ще продавам лекарствата в зуум.

40

Анонимен

преди 3 години

Защо дете във втори клас да не може да остава само вкъщи. Законът не забранява изрично децата под 12 години да остават сами без надзор. Мен ме оставяха сам от 5 годишен, моите деца от лестгодишни си ходеха сами на училище с автобус и сами си учеха уроците вкъщи. Не виждам проблем дете във втори клас да остане само вкъщи