14

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15Държавата не дава а взема. Дава 1 лев а взема 10 лева и то няма смисъл да внасяш, защото държавата те обира.

13

Анонимен

преди 3 години

Бизнесът трябва да плати за вредите, които нанася с работата си. Да заплати за всеки разболял се и умрял на държавата.Бизнесът носи смърт и зараза на България. Докара ни до първите места на пандемия.Бизнесът трябва да плати на държавата и заразените, не тя на него.

12

Анонимен

преди 3 години

До ГаменДържавата дава на хората бе, пич. Винаги е давала. Нарича се "обезщетение за безработица". Има, обаче един тънък момент, че тия, които се се осигуряват на минимална заплата, а взимат останалите 1200 - 1500 лв. в плик под масата, сега ще получат 90% от МРЗ, демек нищо. И точно такива дребни тарикати най-много ревете, че "държавата не дава". Ето, сега е момента тарикатите да се замислите, дали е "много на далавера" да взимате заплата в плик и да не плащате данъци и осигуровки.

11

Анонимен

преди 3 години

Трябва да се закрият фалиралите банки и фирми както в 1996 г. В противен случай държавата ще фалира и тогава като се източи бюджета за да ги спасява. ще дойде МВФ и ще поиска закриване на всичко.

10

Анонимен

преди 3 години

Междудругото, същите мерки като предишния път без КПП-тата. Това ще го понесе всеки. Какъв е проблема. Предишния път каквото ми трябваше си го купувах онлайн

9

Анонимен

преди 3 години

До Гамен"семейството да седне на масата за Коледа с 1 хляб и парче салам и да кажат на детето че няма подарък тази година"Хайде, стига вече с тая демагогия. Видяхме след пролетното затваряне колко сте "без пари". Като отвориха всичко през юни и масово се юрнахте като отвързани и се съдрахте да харчите пари. Пари имате предостатъчно, това е ясно. Проблема ви е, че ще затворят моловете и чалготеките и няма да има къде даси показвате марковите дрешки и да хвърляте салфетки.

8

Анонимен

преди 3 години

Затворете училища, детски градини, кафета, ресторанти, барове, чалготеки и фитнеси. Магазините ги оставете отворени с по 1 човек вътре. Куриерите да работят. Моловете спокойно може да затворите. По този начин не се блокират хората, икономиката продължава да съществува, и да работи на минимални обороти. Блокират се само местата където човек може да се зарази, и в същото време не генерират кой знае каква печалба

7

Анонимен

преди 3 години

А бря..то нали от тоя бизнес ,НАП не събрал големи пачки ,какво помощи отново търсят )да им плаща държавата заплати,ми толкова отрасли имадр.те кво че правят ,гадове

6

Анонимен

преди 3 години

T. нар. "бизнес" е укрил толкова данъци и осигуровки, че може да изкара 5 годишно затваряне. От 30 години "бизнеса" повтаря, че държавата е лош стопанин, че сме пазарна икономика, че пазара решавал и т.н. Затова сега "бизнеса" да се оправя сам. Освен това, реалната икономика изобщо не е засегната от затварянето. Засегнати са само заведения, артисти, фризьори и туроператори - все сива икономика. Те данъци и осигуровки не плащат. Кви помощи, кви 5 лева?! Пазара да решава, дали ще фалират.

5

Гамен

преди 3 години

Хайде, разбирам, пандемия, локдауни някви си (дето дори и не знам какво значи тази дума) а идват Бъдни вечер и Коледа. Това са едни от най-уважавините семейни празници. Децата толкова не се радват на подарък за рожден ден, отколкото подарък за Коледа. И цяла година семейството чака Коледа. Ок, раходки няма да има, ексурзии няма да има обаче... семейството да седне на масата за Коледа с 1 хляб и парче салам и да кажат на детето че няма подарък тази година. Това ли заслужават хората?............

4

Анонимен

преди 3 години

Няма откъде пари защото вече 3 месеца им дадоха помощи и сега и още 6 месеца до март и после още и държавата ще фалира.

3

Гамен

преди 3 години

До Анонимен3Ми... значи държавата дава на банките в случая. Само и само да седи кварталната барака. А хората да мрът. Ми пак не съм съгласен. Банката като е давала, да е мислила. Тоя дето е взел кредит - да е мислил. Държавата трябва да помисли за гражданите си а не за банките и кварталните кръчми.

2

Гамен

преди 3 години

Държавата да спре да дава милиони на бизнеса а да ги даде на хората. Хората нямат пари за хляб. Като ги даде на бизнеса, кво - ресторанта зарежда стока ли? На кого я продава след като не работи? А хората седят вкъщи без пари и не могат да си платят сметките и храната. За дрехи да не говорим. Хората нямат пари. Държавата да помага на хората. Бизнеса ще си тръгне, когато отворят заведенията и имат посещение - ще тръгне. Но хората ще гладуват тази зима - Държавата да помогне на гражданите си.

1

Анонимен

преди 3 години

Бизнеса затваря и никакви помощи. Не може директор на фирма държавата ще му плаща по 10 бона заплата.За работниците по 300 лева помощ докато намерят работа в селското стопанство. 60 на 40 трябва да се ликвидира.