32

нн

преди 3 години

Лекарите мълчат, лекуват, заразяват се , излекуват се, някой умират. Опасни за обществото са страхливците за живота си, защо аз да се заразя, не заслужавам, те постоянно мрънкат, недоволстват, хулят държавата, здравната система. За тях всичко е грешно с заразата и всички са им виновни.

31

Хипократ

преди 3 години

До АсанкаНикъде в хипократовата клетва няма задължения за лекуване на всеки, винаги и безусловно. Нито пък задължения за саможертва. Още повече, че това е само церемониален текст, символ, първи кодекс по етика. Ако не ти харесва - оплачи се на Аполон, Хигия и Панацея - в тяхно име е клетвата!

30

До 30

преди 3 години

Е ти нещо от Хипократ

29

До 30

преди 3 години

Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш Трябва впрочем да знаеш, че болните по общо правило не познават благодарността. Бедните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под предтекст, че още не са прибрали своите доходи

28

АМИ , ПРАВИЛНО 28...

преди 3 години

ВЗЕМИ КАЛАШНИКА И БЕГАЙ У ШУМАТА ...ХА,ХА,ХААААААААААТАМ К-19...НЕМА!ЧАКАЙ ДА ДОЙДЕ НЕКОЙ...ЕГА ПАК ТЕ "ОСВОБОДИ"!!!!!!

27

Анонимен

преди 3 години

Я кажи докторе дали вече доктор се става по призвание , или защото ще има парички.Дали има стойност хипократовата клетва или е просто като депутатската. Дали съчустваш на хората и ще лекуваш ли бедния без пари.Дали не уважаваш богатия въпреки , че е крадец и мародер.Добре че има интернет и може да успеем да се справим някак и без вас.Виж от мутрите и кр eте ните трябва да се освободим, иначе не доктори , а и държава няма да има.

26

д-р Иванов

преди 3 години

мангъровците малко, но ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ им отразяват ПРОСТО-ТИЕТЕЕЕЕЕ

25

Хипократ Велики

преди 3 години

Тоя паун е захвърли спринцовката и май вече е нарамил калашника.да си лекар не е достатъчно да си вземеш/купиш/откраднеш дипломата на Солний пазар.да си лекар е призвание от Бога.Научното определение на такъв род притежатели на медицински дипломи е: КондомОтПрезервативентпПерманентноКапутизиранНаЗаднаПрашка.в мъжката баня се разпознават по три-ди татуировките на гърбовете им изобразяващи ракошни женскицицинакраткоТваПедерастЛиЕ или герберас

24

Анонимен

преди 3 години

Добро изказване.Отдавна чаках лекарското съсловие да скочи.Стига са се извинявали и оправдавали.Не са те виновните, че народа неглежира проблема и предпочиташе хапване, пийване и сладки раздумки.

23

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

АМИ НЕ Е КЪСНО БЕ , 25...ПОЧВАЙ ДА ТРЕПЕШ ЛЕКАРИ!КОЙ ТИ ПРЕЧИ....?АКЪЛА ЛИ..??!

22

Анонимен

преди 3 години

1975-76г. за 6 месеца бях командирован в една далекоизточна страна. Ръководителят на страната Салот Сар изби 30000 лекари В цялата страна останаха само шест. Целият свят тогава се възмущавахме и го плюехме. Като гледам какво става сега започвам да си мисля че е бил прав. Нищо чудно да се появи и у нас някой Пол Пот

21

Анонимен

преди 3 години

проблемът е фундаментален...здравеопазването принадлежи на третичния(непроизводствения)сектор,който не може да съществува без първичния(добивния)и вторичния(производствения)това е простата истина.с други думи лекарите трябва да дават на икономиката здрави хора,които да произведжат и ествествено да дават пари на системата.в този смисъл подобно хленчене на лекарите ми идва малко в повече!

20

Анонимен

преди 3 години

абе всичките *** от боко надолу изнемогвали, ама никой не подава оставка -айде като изнемогвате да се махате и дайте път на тия дето не изнемогват! Аз искам Манагъров за министър и той да определи какви мерки да има, тез 6оkлyци отдавна се изчерпаха - никой не им вярва, а и резултатите показват, че управляват нещата по ужасен начин

19

Лекар

преди 3 години

Как е, ще ви лекувам ли. Ще ви лекувам нанайси. А доАсанка, я кажи къде тая клетва ме задължава с нещо.

18

Чудесно

преди 3 години

Когато живееш сред чукундури, които нямат грам дисциплина и заболеваемостта расте, нямаш избор - въвеждаш затворнически мерки.Да, в Швеция не заключиха държавата, но хората там са изключително дисциплинирани и спазват елементарните хигиенни мерки. Кога ще осъзнаете, че не докторите или политиците са виновни? Нали знаете - държавата е като организъм, всеки човек е една клетка от него. Като има голям брой некачествени клетки - организмът е болен.

17

Анонимен

преди 3 години

Никой не може да ме убеди, че в която и да е болница няма сводно легло за спешен случай! Някои лекари не заслужават да се наричат лекари, а нещо друго...

16

Анонимен

преди 3 години

Тези, които не сте съгласни с мерките, които трябва да се приложат кажете вий какво трябва да се направи. Ни тъй, ни тъй. Лекарите виждате изнемогват, какво искате, колко си отидоха от тях, На някои живота им е мил и на близките им, а за другите каквото ще да става.

15

Анонимен

преди 3 години

Много малко лекари съчетават с професията си и хуманност! Трябва да се замислят над това!

14

Албански подводници

преди 3 години

Поради други причини е запушена системата. В България има 350 болници с 25 000 легла. Когато тия болници са ги сертифицирали за да вземат пари от Здравната каса с какви ли не врътки и фалшификации са доказвали,че отговорят на всички стандарти,в това число и достатъчно персонал. Тогава защо днес вият ня умряло,че нямало персонал,че нямало консумативи,уреди.... при положение,че болните на лечение са поне 10 пъти по-малко от заявения капацитет? Отговорът е ясен - това са албански подводници.

13

Анонимен

преди 3 години

Доктор Маджаров, затворническите мерки, които одобряваш, предполагат компетентност и разбиране на ситуацията. А твоят здравен министър най-малко два пъти публично заявява: "не знаем нищо за този вирус". Културният човек не изисква нищо от другите относно нещо, за което не знае нищо. А примитивният п-р-о-с-т-а-к се държи точно наопаки - хората са му виновни за неговата зашеметяваща некомпетентност.