35

Анонимен

преди 3 години

Броя на депутатите, няма да промени нищо. Само съдебна реформа, така че прокурорите да носят отговорност. Контролния орган на държавата, не работи и само реформа може да промени това.

34

Анонимен

преди 3 години

Първо е неуместно подобна структура да "оценява" Конституция. Ако оставим това нстрана - оценката е "Похвално, но бързо и необмислено съставен проект". ОчевАдно е лангъркането на подобна идея за спорта "отчитаме дейност".

33

Анонимен

преди 3 години

В настоящия момент и 12 депутати са много. Трябва да има ред за отзоваване на депутати. От такива, които гласуват без да мислят и гласуват каквото им кажат, ползата е никаква.

32

Анонимен

преди 3 години

На Барни Ръбъл конституцията не ставала... Следващата сигурно ще я пишат Валерката Симеонов и Веско Марешки.

31

Анонимен

преди 3 години

Нека депутат да получава заплата с която е влязъл в парламенТа.Да се събират за приемане на закони,останалото време на старата работа-учителя в училище,лекаря в болницата и т.н.Никакви привилегии.Никакви автомобили за всеки тунеядец.Свидетел съм как една депутатка от Герб/бог да я прости/,сутрин качваше и съпруга си в служебната кола.ПРОСТО СЕ САМОЗАБРАВИХА.Нагли,защото така за намерили.Ковида показа огромната пропаст между ТЯХ и НАС.

30

V

преди 3 години

Има и хубави страни .Това е нагла конституция .С нея герб наказва народа .Да нямал право да гласува . Защо ? А секи мазен тарикат с бухалка не е проблем да бъде избиран. Точно обратното трябва да е .Към властта трябва да е натиска ,а не към народа . Народа не бия подкрепил. А след герб ако някой предложи читава конституция НАРОДА ЩЕ Я ПРИЕМЕ И ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ГЕРБ СА ДУШМАНИ.

29

Анонимен

преди 3 години

Нема как да не станеш за смях , като си си избрал такъв като Барни Ръбъл за миснистър и да ти пише конституция

28

V

преди 3 години

Конституцията на герб. И кво искат герб? Да могат да си променят конституцията сами когато си поискат сякаш е обикновен закон. Не искат президентска република както всяка нормална държава .И ограничаване на изборни права обаче ,а не на правото да бъде избиран дебелогъз наглец . Тоест удрят по народа ,а не по властта. Много нагло от страна на мафията герб .Наглата конституция .

27

Анонимен

преди 3 години

Поредния шамар от Европа , за селянина от Банкя

26

Анонимен

преди 3 години

Тези от комисията нищо не разбират, какво разбират те от право, Барни е великан!

25

Анонимен

преди 3 години

Откъде-накъде някаква си Венецианска комисия ще ми казва каква да ми е Конституцията? Тази комисия кой я е избирал?

24

Анонимен

преди 3 години

Даже много места са отпуснати ... Около 101 са достатъчни

23

мак

преди 3 години

Промени в конституция са подхванати уж за да удовлетворят протестиращите. На пожар, бързо, едностранчиво по герберски. Брой д.тати трябва да се намали и да отпадне уродливият "вечен нар. представител".

22

Доктор Сър Пичук

преди 3 години

Изключително опасно е да се променя конституцията в такъв момент.Според мен герб искат промяната защото конституцията им пречи на мерките срещу корона скамдемията и конституцията забранява задължителната ваксинация както и ограничаването правата на неваксинирани българи по какъвто и да е било начин...

21

H2

преди 3 години

Депутатският модел е сбъркан и вече невалиден няма да работи, нужна е изцяло нова система на управление , без депутати ние сме народа силата и можем да се саморегулираме дисстанционно

20

Анонимен

преди 3 години

Електронно през интернет и няма нужда от депутати.

19

Анонимен

преди 3 години

Намалявайки броя само ще си осигурят още по-голям комфорт и още по-малко граждани ще бъдат представени в парламента. Трябва да се премахнат привилегите им. Нали са народни избраници. Как ще се борят за просперитета на народа, след като не живеят, като него.

18

L.

преди 3 години

Суверенът, т.е. Народът сега и одобрение от някаква комисия ли трябва да иска за да си промени устройството на държавата? Направо да се обявим за васали на там когото че да е ясно на всички положението.

17

Анонимен

преди 3 години

Евродепутатите са 16 и също трябва да се намалят на 6 защото населението в България се топи а в ЕС расте с бежанци.

16

Анонимен

преди 3 години

За какво са ни депутати и Конституция и закони след като никой не ги спазва.