72

Анонимен

преди 3 години

Банката ако си се забатачил винаги ще направи отстъпка, особено в тая криза дето ни чака следващата година-две. Ония *** от бързите кредити искат пари, които реално не се дължат.

71

Изискуемост

преди 3 години

До АнонименБанката ще е направила задължението изискуемо много преди падежа на последната вноска, да речем 2-3 месеца след пропусната вноска или спиране на плащанията. Започва предсрочна изискуемост, издава се ИЛ и се налага запор и от тогава започват тези 10г.

70

Анонимен

преди 3 години

Щом е заради бързите кредити да бяха въвели закон за таван на лихвата

69

до 7 оставка

преди 3 години

Анонимен, ти наред ли си? За какво ти е виновен в случая Радев?? Властта от 10 години знаем в ръцете на кого е, цялата власт!

68

Анонимен

преди 3 години

Те да въведат лимит на даване на кредити според доходите. Щото банките се съобразяват да дават кредит в който вноската да е до 50% от заплатата, но бързите кредити отпускат пари без да се съобразяват,че един човек взима примерно 1000 лв заплата, а вноските на месец може да са му за 3000 лв общо ако се е забатачил и е теглил от всякъде където му дават. Защото знаят,че всички са на тяхна страна и за 1 месец ще те осъдят и съдя изпълнител ще ти продаде апартамента и всеки от тях печели.

67

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 55Toчно затова става дума - да.

66

Анонимен

преди 3 години

Не мисля, че става дума за прецакване. Фирми за бързи кредити осъждат хората, начисляват безумни такси, което прави връщането невъзможно. Е затова е тоя закон, а не да вземеш и да не върнеш. Ама алчните г*а*д*о/в/е нямат наяждане. Там е проблемът.

65

Анонимен

преди 3 години

А някой запознат може ли да обясни какво значи непозволени увреждане и неоснователно обогатяване, тъй като всяко задължение може да се третира като такова?

64

Найко

преди 3 години

Най после нещо хубаво за 600000хил.българи ,браво на патриотите че успяха и устояха на натиска на колектори,корумпирани адвокати ,,специалисти, от Българска търговска камара,Браво Валери май ти си най читав от всички.

63

Анонимен

преди 3 години

До stiling затова ли масово здрави и прави роми са с ТЕЛК решения?за да не връщат кредити?!

62

Анонимен

преди 3 години

Кредита кога става изискуем? - когато си прецени банката - падежа свършва след 5 години и те тогава почват да те гонят - айде още 10 години - и си длъжник, като направят един запор и вземат 5 лв. от сметката - давността се прекъсва - горе долу така се получава.

61

stiling

преди 3 години

Четейки коментарите тук стигам до извода, че всеки втори *** Балкански разсъждава как евентуално да НЕ ВЪРНЕ, едни чужди пари дето ги е взел на заем. Тоест да е супер тарикат прецакал системата, взел едни пари от някой (банка или друг) и не ги е върнал като закона го пази. Или прецакал собственика на парите, наречен от него "мутри". Тоест един вид КРАДЕЦ оневинен от новия закон. Смисъла на закона е хора болни, осиротели, претърпели злополука които наистина НЕ МОГАТ ДА ВРЪЩАТ да бъдат опростени

60

пияница мистик

преди 3 години

А имах пари да го изплатя на момента, ама не смятах, че е справедливо те да ми се правят на отворени, а аз балъка да плащам за нещо, което не съм направил

59

Анонимен

преди 3 години

До Анонименумиране има отърване няма както се казва!

58

Koko

преди 3 години

Ще има работа за мутрите, те не бавят

57

Анонимен

преди 3 години

С изтичането на 10-годишна давност се погасяват всички вземания срещу физически лица, освен в случаите когато задължението е отсрочено или разсрочено, гласят новите текстове?????????????????????Стигам до извода че нищо не са променили!! Имам приятел навремето тегли кредит от банка -после не можа да връща вноските и се договори на разсрочено плащане -(а може би отсрочено) не разбирам тези кредити и нямам желание да ги разбирам но--мисля че моят приятел няма да се отърве

56

Барселона

преди 3 години

Браво...все си мислех че нема да доживея това решение на народните галеници...

55

тъпотия

преди 3 години

дори да се изчистят дълговете трябва да си луд после да сключиш какъвто и да е договор с такъв от черния списък

54

есмералда факултето

преди 3 години

АБЕ ПРОСТИ БЪЛГАРИ!ПРАВЕТЕ КАТО НАС РОМИТЕ...ВЗЕМАЙТЕ ПАРИ,ИПОТЕКИРАЙТЕ,НЕ ПЛАЩАЙТЕ ВОДА,ТОК И ДАНЪЦИ И ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАК СИ ЖИВЕЕМЕ В ПАЛАТИТЕ И НИКОЙ НЕ НИ ПИПА...ЗАЩОТО БАТЕ БОЙКО И КАКА *** СА НАШИ ХОРА!

53

Анонимен

преди 3 години

Предполагам,че идеята е по-скоро да се избяга от бързите кредити и мутренските колекторски фирми. Ако го закъсаш една банка винаги ще е готова да предоговори кредита, за да си вземе парите и ще ти даде шанс да изплуваш. Ако са бързи кредити обаче те осъждат на втория месец и не ти дават шанс да предоговориш. А който е теглил бърз,за да плати вноска по друг,после взима трети,за да плати втори и се забатачва така,че няма спасение.