20

Анонимен

преди 3 години

та не само не могат да ти кажат дали си заразен и болен,ами и не могат да ти кажат и дали имаш и имунитет.всичките нови открития на учените започват с думата ,,според ...еди кой си''. ами според еди кой си не било така,а сега де.Кой е правия?

19

Анонимен

преди 3 години

До 17.Принципно напълно съм съгласен с теб. Такива кръстосани мутации са напълно възможни. Бих ти възразил само върху избора на първаците. Вирусите на грипа и на спина са от различни семейства и почти е невъзможно да комбинираш гените им до сегашния Ковид. Но ако вземеш близък геном - този на SARS от 2002 и го оставиш да се върти тихо за 18 години в седем милиардна популация, можеш реално да получиш Ковид 2.

18

Анонимен

преди 3 години

До 7.Съгласен съм напълно, разбира се, че вирусът не е дошъл през март. Имало го е и през 2019 година. Но аз се върнах още по назад. Имало го е още от 2002 година. Този вирус е пробоядисяният SARSCov-1 от първата епидемия в Китай и още поне 25 страни. И след 18 години мутации в човешката популация си променя генотипа на 30 процента като се преражда в SARSCov-2.

17

Анонимен

преди 3 години

Казаха се мнения относно произхода на вируса. Ще кажа още едно. Сегашният SARSCov-2 е мутиралият вече SARSCov-1. Епидемията от 2002 година въобще не е приключвала, тя само е затихнала, като е създадено впечатление, че първият вирус вече го няма. А през тези 18 години SARSCov-1 продължава да циркулира и мутира в популация от близо 7 милиарда човека, докато най-после една от по-патогенните му форми се открива в Ухан.

16

Мнение

преди 3 години

Личното ми мнение се дължи на факта, че има милиони болни от хив по света и те неминуемо са изкарали по някое време и грип, така че вирусите са се комбинирали и обменили гени в техните тела. Прилепите са невинни.:)

15

Мнение

преди 3 години

Короната е рекомбинантен вирус между грип и хив, и се е "родил" от хив болни, които са прекарали грип. Прилепите нямат отношение.

14

Обективно

преди 3 години

КОРКОТО Е ТРАЕН ИМУНИТЕТЪТ СЛЕД ПРЕКАРАН ГРИП - ТОЧНО ТОЛКОВА Е И СЛЕД КОРОНАТА. ТОВА СА РНК ВИРУСИ.

13

антиваксър

преди 3 години

И защо да се ваксинираме тогава?

12

Анонимен

преди 3 години

До ТомаПредпоследното ти изречение го каза едно дебеличко "наше момче" - Илийката Павлов.Каза го и след две седмици......

11

При всички

преди 3 години

Случаи стадният имунитет е за предпочитане пред ваксините.

10

Анонимен

преди 3 години

Грешка.В Европа този сладур шестваше свободно още юни месец 2019 в Неапол и изобщо в Южна Италия .Просто имидж-мейкинга му още не беше на ниво и свободно си пътувахме,заразявайки се взаимно на връщане по гръцките фериботи.И как си пътувам по е в Бг цяло лято,в Бургас беше доста пренаселено,а не го хванах след този юни.Тези учени сега се учат.След век може и да уцелят нещо вярно като инфо.

9

ИСТИНАТА

преди 3 години

Демек УЧЕНИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЕДНО Е 8 МЕСЕЦА ЕДНО Е ДО 17 ГОДИНИ.ИЗДЪНИХА СЕ

8

Анонимен

преди 3 години

Ега ти учените - от 3 месеца до 17 гдини флуктоация.

7

Анонимен

преди 3 години

Изкарах го през януари с целия набор симптоми (оставете приказките, че дошъл през март от Китай, циркулираше в Европа още от септ. 2019). Преди 2 седмици отново, но този път съвсем лекичко. И на този вирус ще му прегори силата, както на всички останали.

6

Анонимен

преди 3 години

Толупа да чете и да отива санитар в някоя закъсала болница,не да се пъчи и да дрънка празни приказки!

5

Анонимен

преди 3 години

Имунитет за вируси няма.

4

Тома

преди 3 години

За редица патогени няма траен имунитет. Е всичко посочено по-горе са теории. Трябва да мине време за да се разбере. По-добре да си здрав и богат, отколкото беден и болен. Не разбирам какъв е този напън на някои хаховци да се разболяват.

3

Анонимен

преди 3 години

При повечето вируси имунитета е 10 години или десетина години, защо при този да е по различно! Дано не са много психясалите и полудели хора от ужаса който ни всяват!

2

АнонимеН

преди 3 години

:DЗА ОПРЕДЕЛЕН ЩАМ БИХ КАЗАЛ, ЧЕ ВЕДНЪЖ КАТО СЕ ПРЕКАРА СИГУРНО ИМУНИТЕТА Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!ОБАЧЕ ВЧЕРА ОБЯВИХА, ЧЕ КОРОНА ВИРУС 2019 ИМА ВЕЧЕ НАД 500 РАЗЛИЧНИ ЩАМА :D И ОСОБЕНО ЩАМОВЕ ПОРОДИЛИ СЕ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ НА ЖИВОТНИ ОТ ХОРА!ЗДРАВИЯ ЧОВЕК МОЖЕ И ДА СЕ СПРАВИ И С 500 ТЕ РАЗЛИЧНИ ЩАМА НО БОЛНИТЕ ЩЕ МОГАТ ЛИ И С ВАКСИНА ДЕТО Е ЗА ЕДИН ЩАМ И ТЯ ЩЕ РАБОТИ ЛИ И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ЩАМОВЕ :DИЗВОДА Е, ЧЕ НЕЩАТА ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ УТОЧНЯВАТ А ДО КРАЯ НА ГОДИНА САМО ЩЕ СТАВА ПО-ЛОШО ТОВА Е ЗА СЕГА!

1

Анонимен

преди 3 години

важно е мнението на наш Танас Мангъров. Колкото време каже той, толкова е имунитета