7

Факт

преди 3 години

Това просто не е вярно - презапасяване има - и аптеките продават на поразия и без рецепта. Имам роднини които купуват лекарства на принципа - по-добре да не ни затрябват и да ги хвърлим, отколкото да няма за нас. Всичко почна от едно репортажче по телевизията.

6

до 4

преди 3 години

До АнонименНе, бъркаш се - по време на пандемията, още от м. март, разрешиха да се предписват рецепти и по телефона. Заповедта, касаеща консултациите от разстояние го разрешава.

5

Анонимен

преди 3 години

E как не разбраха хората, не се пият антибиотици за лечение на вирусни инфекции, ако го правите вредите на себе си защото подтискате имунната си система а вирусите НЕ се повлияват от антибиотици. Преценка дали да се назначи антибиотик може да направи само лекар, ако има съмнение или установи БАКТЕИРИАЛНА инфекция.. Не се самолекувайте, това е опасно.

4

Отчаяна

преди 3 години

А онзи *** лъже нагло ,че в складовете всичко имало, да ама друг път.Обикалям като луда аптеките за Азакс ,Бромхексин и витамини с цинк и селен-ами няма, аптекарите звънят на няколко склада и отговорът е НЯМА.Какво да дам на сина ми с Ковид?!В болницата няма места.Звъня пак на личния,сменя лекарствата и ми праща рецепта по телефона.Пак хуквам.Иде ми да ги удуша тези нагли лъжци, само да се оправи детето.

3

Анонимен

преди 3 години

Има много хора които нямат PCR тест, но са били контактни и са болни. GP-то им казва какво да купуват по телефона, в аптеката нямат право да откажат при това положение, след като си прегледан по телефона за каква рецепта говорим?

2

Анонимен

преди 3 години

"Законът изисква рецепта на хартия"Тогава как си купуват лекарствата тези, но които са им предписани от джипито по телефона?

1

Анонимен

преди 3 години

Ами то сега всеки е с коронавирус, обикновен грип вече няма. Яко ще ни блъскат всички с антибиотици, после като се увредим и станем резистентни вече ще си умираме от всяко нещо дето ни ловне.