100

Хари

преди 3 години

...14 500 положителни теста на ден. Най-неизгоден е еднократният пик, при който заболелите(тестваните с +) може да достигнат 6 до 8 пъти повече от величината 14 500. Това може да срине икономиката с катастрофални резултати. Освен това времето вероятно ще се удължи до 1,5-2 години(до юли-декември 2022).

99

Хари

преди 3 години

Т.нар. "пик" ще го достигнем около Коледа или началото на януари. Пикът може да бъде еднократен(тип остра камбана),платовиден(трапецовидна камбана) или многократенкомбинация от първите два(колебания около платото на камбаната). Колко ще продължи зависи от вида на графиката във времето.При население 7 000 000 и коефициент за постигане на стаден имунитет 0,7 това прави 4 900 000 заболели. За да може това да стане за около година(декември2021) пикът тип плато ще бъде около 14 500 положителни тест

98

Хари

преди 3 години

Сега просто преминаваме към експоненциалното нарастване на боледуващите. Това е неизбежно. Би трябвало управляващите от вички категории да са абсолютно неграмотни или наивници ("Да се наведем та да ни подмине"Тод.Ж), за да не са го предвидили. Не се паникьосвайте. Заболелите ще продължават да нарастват експоненциалнобез значение дали със симптоми или без(на крак или с PCR-тест). Тук вече навлизаме в същността на формирането на колективен(стаден) имунитет.

97

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 68Това че ти не познаваш е най-меродавното, да! Направи научно съобщение за световните научни списания, да им отвориш очите. Провинциалът по-далеч от отсрещния баир не вижда; нищо друго не съществува.

96

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 66Ами стойте си в провинцията и не пращайте децата си да учат и да работят при тъпите софиянци. Тогава и на истинските софиянци ще им е по-леко.

95

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 61Младите отлично се образоват и с онлайн обучение. Студентите и в нормални времена кръшкат от присъствените занятия, защото работели, видите ли, и трябва да им се издават направо дипломи, без да стъпват в университета. Е, сега поне има някакво обучение.

94

Анонимен

преди 3 години

До малУумници"Хората си умират от болестите - пишат го ковидтва на кой не му е ясно питам"А на теб откъде ти е толкова ясно? Колко години учи медицина? Ей, големи специалисти сте, дане дава Господ от такива дървени философи.

93

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 38 Просто лъжеш.

92

АНОНИМЕН

преди 3 години

На българина, ако му наложиш мерки пищи като ужилен ,а сега защо мерките са неадекватни ! Да мре като е недисциплиниран

91

Даскала

преди 3 години

"Умника" Бойко ни докара не само до просешка тояга , но и до задънена улица с "Ковид-19"!Това не му пречи да пуска всяка седмица проучвания от прислужни агенции колко напред е с доверието , как води за изборите и т.н.

90

глас от тъдява

преди 3 години

Не се оплаквайте, вчера излезе испанския мангър и след 2 седмици повишаване на смъртност и заразени , каза "Спокойно , нещата се стабилизират", така че има и по-зле от българските капацитети.

89

Анонимен

преди 3 години

Досега в България на 1 починал има 14 оздравяли. Все още гоним Белгия, където на 1 починал има 2 оздравяли.

88

Анонимен

преди 3 години

До скоро се чудех що е толкова смачкана и скапана тази държава. Вече не се чудя. Пълна е с ***.

87

Найс, а?

преди 3 години

До Анонимен 96Не е баш тъй....Има и вариант да се "излекуваш" с трайни поражения от тромбози в най- различни органи и да живееш в постоянен страх, че ако те повтори, може да няма трети път.Тия излекуваничките да не мислиш, че са здрави?!Гледат да изкарат два отрицателни ПСР-а за да не заразяват другите и им бият шута да се спасяват от последиците на Ковида.

86

Анонимен

преди 3 години

Кръчмите и дискотеките трябва да се затворят, както и стадионите за футболни срещи.

85

Варна

преди 3 години

Във Варна всеки се тества като си плаща 100 лева, на ден през лабораторията която аз и жена ми минахме (различни дни) имаше около 300 човека от които 100 са положителни, и това само за една лаборатория, има още три които правят ПСР. Хората имат симптоматики и си плащат, ако държавата поеме ПСР-а ще има не 10000 а над 50000 тествани на ден от които по не 20000 ще се положителни !

84

Анонимен

преди 3 години

До абоната е на ~~~~~~~Борис Джонсън точно бая си изпати с Ковид-а, забрави ли, че стигна до реанимация в болница и едвам прескочи трапа.

83

Анонимен

преди 3 години

Да се затворели всичко. То добре това, но само за пенсионерчета, които по цял ден тракат на клавиатурата и тези, които са на държавна хранилка и даскалите. Друго ще кажат безработни и такива, които не са на държавна издръжка.Само че за да получават скромната пенсийка и не малките си заплати, някои трябва и да поработват, иначе няма откъде да се налива. А балъците не са вече много. Може и рязане да дойде, нищо се не знае още.

82

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

По тв казват, че няма точно установено лечение на вируса.А Борко Джонсън как го излекуваха ?!

81

Анонимен

преди 3 години

Голям страх бе ***, и какво като те срещне? Или ще го минеш или ще те гътне. Голяма трагедия е. Минал заминал. Светът не се свършва. По-вероятно е от страх да се катурнеш.