14

Тео

преди 3 години

До :-)Не ... нищо подобно ... просто трябва да ПИТАТ преди това. Аз лично няма да имам нищо против, ако не дай си Боже изпадна в нейното положение, клетки или мои тъкани да бъдат използвани за науката. Както имам и паспорт за даряване на органи в случай на най-лошото. НО! Първо трябва да се пита! Тялото си е твое! И е твое изконно право да правиш с него каквото искаш!

13

За да разберете

преди 3 години

Тези HeLa клетки понеже не умират върху тях се изпитват почти всички нови продукти дали вредят на човека- сапуни,перилни препарати,парфюми,салами,хляб,ГМО храни,подобрители ........всичко!

12

До 6

преди 3 години

А ти нямаше ли да искаш, ако бяха ги откраднали от твоята баба и редица корпорации трупат милиарди въз основа на тях, а ти нямаш пари дори да си покриеш здравните вноски?

11

Светозар

преди 3 години

Само не се разбра, въпросните клетки, какво общо имат с космоса.

10

Анонимен

преди 3 години

Естествено е да получат пари.Ако бяха хора с връзки можеше да заведат дело ,че клетките са взети без разрешение и да станат милионери.Но в края на краищата всичко с връща на този свят. И само бог знае как ще стане това.

9

До 7

преди 3 години

Както се казва в статията, човека се е опитвал от години да размножи човешки клетки извън тялото. Не мислиш ли,че заслужава да има патенти? Дали щеше да е микроорганизъм или нейните клетки, като цяло ролята им е една и съща. Важно е кой с каква идея прави нещо с тези неща.

8

:-)

преди 3 години

E, Тео, прав си. Според теб по-етично би било да е да ги изхвърлят тия клетки, но пък каква полза би имало от етиката в този случай?

7

Буквално

преди 3 години

От 1951г. до сега има 11000 патента с HeLa клетки,а семейството и все така бедно или как корпорациите ръфат буквално живо месо!

6

Анонимен

преди 3 години

"Но в същото време бе и много ядосана от факта, че всички са се възползвали от тези клетки, но не и семейството й"Типично чернокожо мислене. Все нещо искат. От какво искат да се възползват? Ще ги ядат ли? А, най-вероятно пари...

5

Тео

преди 3 години

Ами ... да са живи и здрави роднините на жената. Помогнала е, дори и посмъртно. Друг е въпросът относно етиката в докторското съсловие в онова време. Въпросът е философски - кое е по-важно, живота на милиони хора, или етиката? Според мен и двете, но тогава там са живели по друг начин.

4

Аз

преди 3 години

И откога туморните клетки са станали така ценни? Има и поговорка-Размножава се и расте като тумор...

3

Анонимен

преди 3 години

Боже,че сте и сложили *** на "Сор'осо'ид". Падате, падате много!

2

Анонимен

преди 3 години

Стига глупости. Ако не е бил доктора да знае какво прави и какво точно търси и да ги разпространи, тая щеше да си умре в тютюневата поляна без някой да я запомни. Аман от *** статии за черни!!!

1

predictive programin

преди 3 години

Проблема след ваксината ще е с деленето на клетките.