33

До до Тросторъ

преди 3 години

О, жалко дребно расистче!Откъде зная, че са Източно-Православни Християни???От имената им - не Айше или Али - а, Сияна Иванова и Бойчо Бойчев!Всеки нормален родител се гордее с достиженията на децата си в училище!Аз съм Ортопед в Сиатъл, от стар български чорбаджийски род от Ст.Загора.Дали съм интелигентен и ерудиран човек, могат да определят хората с които се срещам и общувам!А, твоето IQ видимо е с температурата на тялото ти!

32

до 30

преди 3 години

Логиката ми е следната: директор, който е работил 20 г., се е нагодил според обстановката и е правил доста компромиси в професионален план, особено щом работи в село, пълно с циигани. Аз работя в системата и знам как се държат директорите с дългогодишен стаж и как оцеляват на поста толкова дълго време. А новите директори, ако са отговорни, се опитват да спазват професионалните стандарти. И неминуемо възниква конфликт между техните амбиции и инертността на системата, вкл. родители и ученици.

31

Анонимен

преди 3 години

Права е директорката , децата в региона ще започнат да се образоват взимайки пример от учителите им, а един ден няма да има роми които да се подписват под фалшивите фирми, какво ще ги правим тези грамотни роми претендиращи за законна работа при това и заплата ще искат.Ще сринат системата на месните работодатели които и данъци трябва да им плащат и офшорни фирми не могат да си направят.

30

до 30

преди 3 години

Нещо не разбрах логиката ти , твърдението ти че е редно да се повярва човек на някой които е от няколко месеца в системата и още не се е ориентирала в обстановката пред директорката която от 20 години е в системата и е работила с въпросните хора дълго време.Макар ,че не е редно да опираме логиката на вяра а на факти.Но щом искаш да бъде на тема вяра добре.

29

До Тросторъ

преди 3 години

Доста неграмтно писание. Пък и не стана ясно откъде знаеш, че са източно православни, нито пък защо родителите са доволни. Да не би и ти да си "интелигентен и ерудиран" млад човек от малцинството? Може би всички сте трети братовчеди?

28

Нищо лично, ама

преди 3 години

БСУ /Бургаски свободен университет/ и НСА /Национална спортна академия/ едва ли са пример за качествено образование на учители... Пък и не е ясно какви са причините за уволнението на двамата "интелигентни и ерудирани" млади хора, както ги определя пишещият по-долу. Това, че са от етноса и са студенти, не ги прави автоматично различни от събратята им. Ама те са свикнали да се изкарват жертви във всяка ситуация, така че повече вярвам на директорката, която ги е уволнила.

27

тросторъ

преди 3 години

Роми- Източно-Православни Християни, с Више образование, учители в селце с преимуществено ромско население, родителите на децата са доволни, вършат си работата прекрасно, но са уволнени!?!?!?Абе, ейййй....., такива роми трябва да се ценят, а не да се "мачкат и унижават", щото ето, на това му казват Расизъм, когато унижаваме интелигентни и ерудирани млади хора от малцинствата (засега са малцинства, а след 20 години???).

26

Анонимен

преди 3 години

Браво на директорката!!!

25

до 28

преди 3 години

За "о" и "у" няма правило. Трябва да научиш думата, което идва с практика. За човек , който е живял по-голямата част от живота си извън България, мисля, че се справям прилично. Компенсирам качеството с количество, защото научих още 5 езика. Но статията не е за мен, а за вас като общество. Да си видите дребнавостта.

24

до 22

преди 3 години

Ти си оцелил мястото,човек,съчувствам ти. Те са студени и грозно прагматични холандците. Аз живях в Германия, но не издържах, после Испания, Перу, Канада докато стигна до Австралия. Заседнах заради вируса в Европа сега, но и това ще премине. Ние българите сме навсякъде по света, но не сме задружни, защото от десет има един-двама , които са родени за мизерии.

23

Бившата директорка

преди 3 години

може би е от ГЕРБ и защитава електората? А пък настоящата е професионалист, който не се ръководи от "расистки подбуди", а от професионални такива, когато уволнява. А като споменах "уволнение" - трябва да има сериозни основания за това. Защо не се споменават причините за решението на директорката в статията? Може би не е удобно да се каже истината...

22

ДДРОнег

преди 3 години

Е, двама образовани "ромА" да има и ще ги изгонят :):):)

21

Анонимен

преди 3 години

Добре де. Не ги взимаме - дискриминация. Не стават за нищо освобождаваш ги - дискриминация. Ми те и българите ги уволняват. Или тях не може. Те само права може да имат.

20

До 21

преди 3 години

Никой не се интересува от драмите ти бе неудачник

19

Анонимен

преди 3 години

До до 20Аз пък се пропих да живея между студени холандци в мрачния Амстердам

18

до 20

преди 3 години

В България интелигентните и чувствителните завършват като алкохолици. Такъв им е кръстът в тази среда. Живях достатъчно в България, за да имам емпирично мнение и за щастие живях и на други континенти да направя разликата. Не го казвам да обидя някой...Пожелавам ти да поживеш сред канадци, австралийци, даже бедни южно американци да видиш какво е добронамереност или проста доброта

17

123

преди 3 години

Е дайте и другата гледна точка де!!! Може да си ги обичат заради невписани отсъствия, много незаслужени 6-ци...Социала трябва да си тече все пак....

16

Анонимен

преди 3 години

Дали могат да пишат,защото във В. Търново, ромка завърши за мед.сестра и трудно пише,та я назначиха в кметството.

15

Анонимен

преди 3 години

Те защото българите не си ползват образованието да се настанят я в политиката, я на позиция. Диплома за тапия, не за знания. Намерил кой да им търси махна на ромите. Ние като нация сме много зле откъм съзнание, съвест, морал, човещина. Завистливи и мързеливи, както ни беше опредилил Ралин.

14

До ПроСтоТо

преди 3 години

Това само ли го измисли бе