23

Анонимен

преди 3 години

Ние пък оставихме 4 кошера в едно село и онези симпатяги, честните селяни съседи казаха че пчелите избягали и те изгорили кошерите за да не тръгнела зараза от празните кошери?? Смятам да наема камион и да обера инвентара оттам(бараки, центрофуги и др) и да не ходя повече. Ако не ги откраднат, може да ги отровят. И ромбовете крадат, но нашите и турците са същите. Ние за тази зима имаме мед.

22

Анонимен

преди 3 години

То само мед да беше....

21

Кака Мара

преди 3 години

Нашето семейство произвежда мед от 1932 година.Вече четвърто поколение. Основно в подножието на Рила или в буферната зона на природния парк.От моя дядо знам, че в онези години цената на меда се е определяла така:един килограм мед е равен на цената на един килограм масло.

20

Totenkopf

преди 3 години

Отново някаква схема за заформили предстои шоково поскъпване явно, дерете го тоя народ народ от овце и ***, никва милост.

19

Зозо

преди 3 години

какъв мед искате като пчелите са с маски??

18

eve1

преди 3 години

Меда и останалите пчелни продукти са най-добрата храна и лекарство!Не знам,защо на фона на всевъзможните реклами на всякакви вредни храни не се прави нищо да се популяризират пчелните продукти.България е на едно от последните места по консумация на мед.

17

До 13

преди 3 години

Браво на вас. Сега е момента и да му отворите прозореца да се проветри човека. Пък ако се спомине - ще си намерите друг, по-вярващ.

16

Анонимен

преди 3 години

Отдавна си търся читав мед, без значение ит цената, дори тези които държаха качество го смесват и е по-скоро нектар от мед. Вече предпочитам да дам двойна цена на някой който има кошер и не продава отколкото да си купя от продавач (дори и тези в интернет които уж само с това се занимават). Дори не се захаросва както трябва и остава част сок който са добавили :(А сравнение мога да направя защото някога на село сме имали 2 кошера и знам как трябва да бъде.

15

Анонимен

преди 3 години

Проблемите са сушата, студа, дъждовете...

14

Анонимен

преди 3 години

Има мед менте, внос от Украйна и Китай.Китайския не се продава в Европа, защото има много отрови и тежки метали в него.Германия внася основно от България, но ако засекат смесен с тези ментета...

13

Анонимен

преди 3 години

Който няма кошер,мед истински не продават в магазина. Апропо за короната, през два - три часа чай с мед за да не пуснете вируса в дробовете. При мен даде ефект. Мъжа ми не вярваше и кашлица има жестока вече 15 дни. Сега пие ама късно.

12

До DJON

преди 3 години

Да,20 лв за буркан истински мед им се струва много на хората. Друго си е 25-30лв за килограм орехови ядки.Знаеш ли къде е разликата - че никой не купува евтини,но видимо гренясали орехи. Но бурканче гъста жълтеникава субстанция с вид на мед за 7-8лв се купува и никой не се замисля,че количеството мед в тази субстанция (ако ома такова изобщо) е не повече от 5-10%. Точно като плодовите сокчета със съдържание от 10% плод.

11

az

преди 3 години

имаме 7 кошера в двора - за лична консумация - толкова слаба година отдавна не е имало -около 30кг изкарахме ,но някои "колеги" наистина не са изкарали нищо - явно зависи от региона в който се намират пчелините.А благодарени на цените от 4лв ,които монополите предлагат , отдавна се продава мед от инвертиран захарен сироп , а не истински , така че повечето от вас едва ли са яли истински мед скоро.

10

баба мара

преди 3 години

иизмислят си причина за да вдигат непрекъснато цената ами ние просто нямада купуваме

9

Спиро Еколога

преди 3 години

Недейте се притеснява, догодина като пуснат 5G мрежата няма да има никакъв мед, защото всички пчели ще измрат и повечето птици също.

8

оо

преди 3 години

Ще ядете бахура , *** ще видим кога

7

Djon

преди 3 години

Гледам 50 кошера и като кажа 20 лв. за буркан всеки се дърпа

6

Анонимен

преди 3 години

Всяка година слушам че имали малки добиви, било трудно, трябвало да им помага държавата.Същата редовна песен е и за житото, и за розите, и за овощните насаждения, а тази година на вдигнаха глас и производителите на грозде.Значи има лапаница. Все е зле, все помощи трябват, а никой не се отказва...

5

До 4

преди 3 години

Страничен ефект от 5джи-то :)

4

Анонимен

преди 3 години

Що пчелите дават 70% по-малко мед? Заради коронавируса ли?