8

Гарантирано от Герб

преди 3 години

Мутро абсурдистан

7

Обективен

преди 3 години

ЕР на ТЕЛК има десетина вида в две групи - за да се издадат болнични и за процент на инвалидност. Примерно първият вид е работоспособен, когато си отишъл на ТЕЛК за болнични. Въпреки това, КАТ иска да ходиш на ТОЛЕК. Второто е временно неработоспсособен, т.е. ползвал си болнични преди примерно 8 години и КАТ пак те праща на ТОЛЕК. При процент на инвалидност е подобно. Примерно последн ия вид ЕР на ТЕЛК е да нямаш процент на инвалидност, но КАТ те праща на ТОЛЕК. За ТЕЛК и за ТОЛЕК се чака много

6

Обективен

преди 3 години

Проблемът е много по-голям от описаното в новината.Става дума за адна Наредба 3 на Министерството на транспорта от 2011 година, една заповед по-късно и тяхната интерпретация от КАТ. В общи линии искат за издаване или преиздаване на шофорска книжка да пращат на ТОЛЕК (Транспортна областна експертна комисия), хора, които може би имат здравословни проблеми, които може и да се отразят на щофирането. Изпълнението от КАТ е потресаващо - всички с Експертно Решение (ЕР) от ТЕЛК да ходят на ТОЛЕК.

5

Ми така е

преди 3 години

Кат не си връзкар. Има един в Търговище с прогресираща мултипленна склероза, а книжката му е издадена за 10 г. Кракът му отказва да настъпи спирачката, ама он си кара, щото е бизнесмен. Хората са му запомнили колата и като го видят, бягат кой накъде свари и никой не смее да му се изпречи на пътя, дори да са с предимство.

4

До 1

преди 3 години

Прав си. Стигнахме ги най-после англетата.

3

А добро утро!

преди 3 години

Тази година, в средата на януари си подавам документите в картотеката на ТЕЛК Русе. Прегледа ми насрочен за СЛЕД ОСЕМ МЕСЕЦА! Минавам го и отивам в НОИ за пенсия. Законния срок е ЧЕТИРИ МЕСЕЦА. Добро утро дами и господа. Една година общо. Ако нямам близки да ме хранят на слънце ли да се излагам, че да фотосинтезирам нещо?!

2

4epa

преди 3 години

СЛЕД 7 МЕСЕЦА Я КАМИЛАТА Я КАМИЛАРО !!!!!!!!!! ТОЗИ ВИРУС Е ПУСНАТ ДА ИЗМОРИ ХОРАТА КОИТО ПОЛУ4АВАТ ПЕНСИЯ - АМА НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛО !!!!!!!!!!!!

1

Анонимен

преди 3 години

Да се търси отговорност от директорите и шефовете, които са допуснали тази ситуация! Да си директор не значи да имаш секретарка и висока заплата, а също да носиш ОТГОВОРНОСТ !!!