169

Анонимен

преди 3 години

До 173. Добре, нека има такава заповед, както казваш. Но личната лекарка в публикацията не се позовава на нея. Нещо повече - тя казва, че ще приемат пациенти при определени условия. А тази готовност за приемане при условията на неотменена заповед се явява нарушение. Бъркотията е пълна.

168

анонимен

преди 3 години

До ВъпросВЯРНО! От 20 години са! А защо?! Вероятно за да може сградния фонд да се приватизира! Сигурно има и други отговори на въпроса ЗАЩО!

167

Така е ..

преди 3 години

До Анонимен 164 Част лекарите не са имали никаква представа с какво се захващат. Мама искаше да стана лекар.

166

ескимос

преди 3 години

До Въпрос 173И преди 30г. имаше джи пи, участъкови лекари се наричаха - отговаряха за пациенти от определен район. И в цял свят ги има, защото 85% от здравеопазването е в извънболнична помощ.

165

Анонимен

преди 3 години

До 169.Така беше, ваксините на децата се поставяха в лекарската кабинет на училището. Имаше дори и зъболекарски кабинет с назначен зъболекар само за училища. Сега няма достатъчно медицински персонал даже за болниците, връщането на тази практика е просто невъзможно.

164

Анонимен

преди 3 години

в Германия безплатен тест без симптоми не правят.

163

Анонимен

преди 3 години

Да закриват джипитата -да ходят на запад, да видят колко е весело да работят в спешните отделения на с пияници и наркомани. Ако единствената им функция е да дават направления и да цоцат пари от касата не ми трябват.

162

анонимен

преди 3 години

До ...Има заповед на финансовия министър Киро Ананиев/бивш на здравеопазването/ още от извънредното положение и не е отменена! Личните лекари са длъжни да не приемат и да препращат на 112 съмнителните за КОВИД! Даже ги и глобяват!

161

Въпрос

преди 3 години

Какъв е смисъла да имс ДжиПиТа? Някой може ли да ми обясни. Преди 30 години нямаше - и това не беше проблек.

160

Анонимен

преди 3 години

В Пловдив, наскоро разбрах, че в Софето не е така, има няколко специализирани кабинети за съмнителни за Ковид. Там след преглед, при необходимост може да ти вземат и проба за тест. Редно е, личния по телефона да те насочи към такъв кабинет, след като е преценил, в предвид допълнителна информация, която си му подал, и евентуално познавайки специфики на общото ти състояние. Ако просто си се разкихал, може да ти даде няколко дни болнични и да изчакаш за по отявлени симптоми, или да ти мине.

159

Анонимен

преди 3 години

До 160.Умниците от този форум, както ги нарече, едва ли са виновни за хроничните проблеми в спешната помощ. Организацията на здравната система не се решава от нас, а от лекари, лекарски съюзи, съответни ресорни министерства и политици. Във форума тук, тези категории хора най-много се броят на пръсти.

158

анонимен

преди 3 години

Цена на теста в Одрин - 250 турски лири / около 60 лева/; най-ниска цена на теста в София - 100 лева! Консумативи - еднакви!Въпрос за 100 000 лева : Къде отива разликата?!

157

...

преди 3 години

Избрали сте си професия в която ще работите с болни. После не искат да работят с болни... Тъ*пи ли сте бе джипита? И без друго от джипитата няма смисъл. Само се източват пари от здравната каса за да се хранят разни мухльовци. На времето имаше приемен кабинет в болниците, а ваксините на децата се правиха от мед сестрата в училището. Стига с тия джипита. И без друго нищо полезно не вършат, стига сме плащали за глупости и без друго здраваната каса е пробита каца, а сега не искат и да работят.

156

Абсурд

преди 3 години

Абе тая луда ли е, кой ще си прави тест непрекъснато, значи ти става лошо, първо обикаляш по лаборатория, после чакаш резултат от теста и ако оживееш отиваш при джи пи то да те види и всичко това ти си плащаш, сега в лабораторията се чака с дни резултат, ако всички тръгнат по лаборатории ще чакаш резултат със седмици

155

Мяу

преди 3 години

А после лекарите да не се чудят защо ядат бой - даже им е малко

154

Анонимен

преди 3 години

До 160.Намери някой да работи в тази обстановка за 500 евро.---------Ами те, тези наречени от теб платени тарикати, вече са намерили, намерили са теб. Защо не напуснеш? Ако си лекар, няма да имаш големи проблеми с безработицата. На практика безработни лекари не познавам.

153

Пижо

преди 3 години

Пълна идиотия. Очевидно лоби за наливане пари в частните лаборатории. За да отидеш при джипито, значи си болен от нещо. Болен човек с температура да обикаля часове, за да прави тестове и междувременно да заразява който свари (не е задължително да е ковид). Какво правят майките с малки деца, които вдигат бързо и висока температура или хронично болните, които се нуждаят от чести прегледи? Ходят през ден за тестовете ли?

152

До 147

преди 3 години

Съгласен!Сега всичко това си го представи, под ограниченията наложени от противоепидемиологични мерки. Личните ако не ги спазват, най малкото могат да получат санкция от РЗИ, а в по лош вариант да заразят пациенти от практиката си. И на този ребус, проектирай собствените си потребности. Пожелавам ти да намериш практичното решение и да си решиш проблема.Ако не, може би, не ти е спешно. Това е ситемата.

151

хахахаха

преди 3 години

До Анонимен160А съсипаха не само здравеопазването,а и образованието,и ценностната система,и държавата....

150

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСлушай .Аз работя в спешно отделение и заплатата ми е 1000 лв бруто!!!А ние нямаме и клинични пътеки.Ама сме на работа всички и вече изнемогваме.Хайде намери някой да работи в тази напрегната обстановка за 500 евро!!!Все умници сте се събрали в този сайт!!!Истината че имахме перфектно здравеопазване а те за 20 г. и особено последните 10 го съсипаха!!!Платени тарикати!!!