189

Анонимен

преди 3 години

Всяка социалистическа поликлиника, а всичките са такива, има предвиден сектор за инфекциозен поток, който след реформата беше отдаден под наем за GP-та, хосписи и други такива.Една наредба и да се разтребат помещенията за КОВИД приемни.

188

ПроСоТо

преди 3 години

най-точния,силен,и за съжаление ужасен коментар на "Анонимен",който написа:-"Значи да се прегледам преди да отида на лекар"!!!!!?!"ПАРАГРАФ 22" В ПЪЛНИЯ МУ БЛЯСЪК!!!......и като стана дума за параграфите:-Брояча на коментарите под статията за *** на тейкото на Черноянчева е отбелязал 142...А НАЛИЧНИТЕ са само 40 !!!!!!..правете си извод в кой "параграф" сме НАБУТАНИ!!!!

187

Анонимен

преди 3 години

Стига с тази Хипократова клетва, че наистина сте смешни!Всичко е въпрос на добра или лоша организация.Трябва да има поне два кабинета във всяка поликлиника, където да се приемат пациенти с грипоподобни оплаквания.Ама кабинетите били дадени под наем,Няма такива игри!Това са форсмажорни обстоятелства, ДКЦ-то се реорганизира за да не се засичат потоците болни-здрави и GP-тата от въпросния сектор У ЛЕВО.Ако не искат да си търсят друго ДКЦ.

186

Анонимен

преди 3 години

COVID-19 тотално преобърна здравеопазването...Тепърва ще го разбереме.Ще трябва да имаме отделна здравна осигуровка, която ще ни позволява да ползваме основната здравна осигуровка.Това в САЩ го експеримемтираха с застраховка на застраховката. И беше доста успешно.Два пъти плащаш за нещо, което до вчера си плащал само веднъж.

185

Ивайло

преди 3 години

Нали за това сте лекари,за да ни лекувате.А не да поставяте условия и да отказвате болни защото можете да се заразите. Вие сте избрали тази професия и сте положили Хипократовата клитва!Ах пусто дрвооо........

184

Анонимен

преди 3 години

Значи да се прегледам преди да отида на лекар.

183

Анонимен

преди 3 години

Така ще се получи следния парадокс.Постъпва човек с инфарт, прави му се тест, чакате 24-48 часа да излязат резултатите. И ако са положителни се казава: Този е за ковид отелението.. Пълна глупост!!При инфаркт първите часове са животоспасяващи.Лекарите просто си измиват ръцете с Корона вируса.

182

Анонимен

преди 3 години

демек всеки месец, като ходя за рецепта за хапчета за кръвно, ще трябва да си правя тест? и ако хапчетата ми струват 15 лева, ще трябва да доплатя още 35 лв за тест плюс 3 лв такса за джипито?! и това всеки месец?

181

anon

преди 3 години

това ще стане, само ако държавата поеме цената на тестовете.

180

мдааааа

преди 3 години

А полицаите искат престъпниците сами да се арестуват. Пожарникарите искат пожара да е загасен преди да отидат и от армията казаха, че няма да ходят ако битката не е приключила. Та така....

179

Анонимен

преди 3 години

Нека ви кразжа истонски случай.Пациент постъпва в болница с бъбречна криза. Задължително му се прави COVID тест, който се оказва положителен. От там той е изпратен в ковид отеление и изолиран, вентилиран и ксквото там се прави за ковида. След 2 дена пациента умира от бъбречна недостатъчност..бъбрека му е с гнойни язви.В стастистиката е записан като починал от COVID-19 с придружаващо заболяване!!!А можеха да да го оперират и да го спасят. Рутина операция до преди година...

178

Анонимен

преди 3 години

Ега ти страхливците, ми да не сте ставали лекари, отивайте да доите кравите и това е, те не страдат от Кови

177

селянин

преди 3 години

Като искат тест ,нали трябва се вземе проба в лаборатория,или комшийката Пена като се разболее аз да и бъркам в устата ?

176

Анонимен

преди 3 години

До Мяу----------------Ти не се чуди,че няма лекари. А които ги има ще ти викат Бау.

175

Анонимен

преди 3 години

И при комунизма бяхте недоволни от лекарите.Неблагодарници.

174

Анонимен

преди 3 години

Каквото и да си говорим става дума за пари 🎃

173

Анонимен

преди 3 години

И аз искам здравеопазването да е безплатно, защото 20 години си плащам здравните осигуровки, но не съм се разболявал и ползвал Здравната Каса.Сега ако ме "удари" Ковид19 сигурно ще ми смъкнат кожата и финансово ще ме изнуд ват?Пожелавам на всички здравно осигурени да са Здрави!!!!

172

До 180

преди 3 години

Е това е част от проблема. НОЩ стратегически прие алгоритъм с който да ги изолира от контакт с Ковид, за да предпази практиките им. Обаче браншовите им организации решиха да се нагласят на потока ресурс за първа линия, и разпределение на направления за ПСР поискаха, и сега когато им дадоха тази възможност, през бързи тестове, се оказа че не съответстват или е прекалено опасно.Но развиха сериозна медийна кампания, колко ще са полезни за ситуацията. Но противоепидемиологични мерки трябва да спазв

171

Анонимен

преди 3 години

Моля не се бутайте!Ваксина ще има за всички в изобилие,а за не-желаещите ще бъде безплатно.Моля ви само не се бутайте!!!

170

До ескимос

преди 3 години

Само че участъковият лекър беше част от поликлиниката и държавен служител - не частник, чиято основна цел е да си напълни джоба.