127

Анонимен

преди 3 години

До бюджет БЪЛГАРИЯОт части си прав, винаги съм мислел, че ако парите внесени вНОИ се инвестират правилно щяха да са повече, но след като бях в системата видях, че всичко което влезе, веднага се раздава на пенсионерите , че даже и не стига / дотира се всеки месец /. Проблема не е само в ниските заплати, а в вечните чорбаджии хитретци които ни осигуряват на минималната заплата. Сега са около 500 000 хил. осигурени на мин.заплата при около 3 млн. работещи. Е от къде да дойтат тези пари?

126

Анонимен

преди 3 години

123- ти да не измисляш опорките на бсп- СЛЕД НАСИЛВАНИЯ БГ НАРОД ОТ ГЕРБ С 50 ЛВ КЪМ ПЕНСИИ И 40/90ЛВ ДЕТСКИ ВСЛЕДСТВИЕ НА ТОВА НАСИЛИЕ ОТ ГЕРБ БГ ПОЛУЧИЛ СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ, СЕГА КАЗВАШ НЕ БСП НИ ОБРАХА, А СОРОС, ОБАЧЕ КАК ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ ЕДНИ ХОРА СКОКНАХА ОТ ПАНЕЛКИ НА САМОЛЕТИ И ДВОРЦИ..МАЛКО СПОМЕНИ ОТ ОТ КОГА УПРАВЛЯВАХА ЧЕСТНИТЕ СОЦИТЕ- КАК НАПРАВИХА МЕСТНИ ИЗБОРИ-25 09. 2007Г БГ УЧИТЕЛИ СА ИЗВЕДЕНИ ОТ ДГ И УЧИЛИЩА И Е ОБЯВЕНА ОБЩА СТАЧКА, ТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ, БСП ПРАВИ ИЗБОРИ 28.10.

125

Анонимен

преди 3 години

Тия па нагляри гадни,хем да нямало заеми,хем да имало излишъци,хем доходите да се повишавали рязко ***..ОТИ!!Стигас тая манипулация занай=ниските доходи в Европабе болшевишка, ***=първо ЕС не е Европа,второ има едно нещо което се нарича ПОКУПАТЕЛНА СИЛА НА ЗАПЛАТАТА,е там сме равни с Гърция.В Атина средната заплата е 700 евро след данъци почти колкото и в София при два пъти по-високи цени на масовите токи,а за имоти,данъви,услуги повече!Балалайки кремълски,в Русия е по-зле.

124

бюджет БЪЛГАРИЯ

преди 3 години

До бюджет БЪЛГАРИЯ(продължение) Германия има пенсионни активи 6% от БВП, Полша 9%, ние 13%. Това което притежават частни и всякакви пенсионни фондове.

123

Анонимен

преди 3 години

Масларова беше против да ни вдигнат пенсиитеКаллфин ни вдигана възрастта на 65 години за пенсияБСП мътят водата

122

Фелейшио Кейн

преди 3 години

"Не се възпалявайте толкова от споменаването на соца. Просто погледнете фактите в лицето и не залъгвайте себе си и нас, че е възможно парите да се самосъздават"пич, стига повтаря глупости, твоето е овчо примирение. Преди 12 години се мръщехме да ни слагат в една група с румънците, сега ни отвяха и ходим да работим при тях. Дали и те разсъждават като теб "обречени сме, край". Мммм?

121

истината боли

преди 3 години

Борисов3 - Правителството докарало Уханска Чума в България!

120

бюджет БЪЛГАРИЯ

преди 3 години

Справедливост е, субсидията за пенсиите да отива само за социални пенсии, и внесеното в НОИ да се изплаща дори след смърт с лихва 5%. Дори е много 5%, защото държавата не ползва тези пари, те веднага отиват в сегашните пенсионери. Можеше преди 25 години да отиват в банки, и сега щяха да се натрупат 200 милиарда, което е 180% от БВП. Държавата да плаща този дълг и лихва-10 милиарда?

119

Факт

преди 3 години

Не се възпалявайте толкова от споменаването на соца. Просто погледнете фактите в лицето и не залъгвайте себе си и нас, че е възможно парите да се самосъздават. За да се дадат на някого, те трябва да бъдат взети от друг. Това е грозната истина. И когато няма от кого да се вземат, тях просто ги няма или се печатат хартийки. А ГЕРБ чак сега се сетиха че има и други деца освен роми, и БСП ДПС и тн. ревнаха, че се раздавало на калпак.

118

123

преди 3 години

Постоянно се правят сравнения с времето на Жан Виденов, но никой не казва, че всичко беше подготвено и организирано отвън от Соррос. Трябваше да се присвоят спестяванията на българите, а по късно да ни си отпуснат като заеми. Как иначе една унищожена икономика ще се възроди за 2-3 месеца? Излизането от кризи. По този начин се възползва и др. Борисооф през 2009 г. за да спечели изборите и да увеличи държавния дълг 3.5 пъти. Сега отново са готови да обезценят лв. и само членството в ЕС ги спира.

117

Тонката

преди 3 години

румънците дали се оправдават с Чаушеску или бачкат и бият през крадливите пръстчета управниците си :))))))

116

герб проклятие

преди 3 години

нормално, на некъдъpника все някой друг му е виновен

115

бюджет БЪЛГАРИЯ 2

преди 3 години

До бюджет БЪЛГАРИЯ 1 (продължение) Получаващият най висока пенсия е изработил за 25 години от как съществува НОИ, не повече от 60 000 лева с лихвите, като 60% от осигуровките ги плащат работодателите, пред повече от 15 години това са държавни предприятия с дългове към държавата. 60 000, за 10 години са пенсия 500 лева. А искат хиляди?

114

Зозо

преди 3 години

"Нещата датират още от соца, когато се казваше -учи да не работиш"така така, още хан Крум е виновен, но в никакъв случай управляващите последните 11 години, нееееееее, кой би му дошла такава идея

113

Анонимен

преди 3 години

Бабекянчета, по-кротко с патоса. Нещо много се екзалтирахте. Да не сменихте дилъра:)))))))))))))

112

бюджет БЪЛГАРИЯ 1

преди 3 години

Справедливост е, субсидията за пенсиите да отива само за социални пенсии, и внесеното в НОИ да се изплаща дори след смърт с лихва 5%. Сега един заслужаващ 400 лева от субсидията взима 800 лева и общо 1200 лева. А друг заслужил 100 лева получава 200 лева. Единият 800 другият 100, от субсидията. Получаващият най висока пенсия е изработил за 25 години от как съществува НОИ, не повече от 60 000 лева с лихвите, като 60% от осигуровките ги плащат работодателите, пред повече от 15 години това са държав

111

Факт

преди 3 години

Българите сме обречени на мижави пенсии не от сега. Нещата датират още от соца, когато се казваше -учи да не работиш, и когато Желязната завеса ни беше затворила като в изолатор. Така днешните пенсионери възпитаваха децата си да са отдадени на "кариера", дори да са тъпчовци без преспектива вместо да се женят и да раждат или даваха и последния си лев да ги учат на английски, и да ги пратят далеч от БГ, за да правят кариера и пари, нищо че повечето след години "учене" още чакат от "мама".

110

Атанас Велмазов

преди 3 години

Пълна подкрепа за ГЕРБ и господин БОРИСОВ - най-успешното управление в цялата ни история ! Задава се и най-лесният и сигурен мандат БОРИСОВ 4 !!!!!!!!!!!!!! Комунистите газ пи.каят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

109

гербедян

преди 3 години

герб са сбирщина некадърници, покачили се с измама на върха и грижещи се иденствено за собственото си благоденствие. на робите подхвърлят по някоя петдесетачка като се разпискат много. Тъжно, но факт

108

Анонимен

преди 3 години

Фондовете за втора и трета пенсия фалираха в доста западни страни след финансовите кризи в 2009, 2013 и 2019 г. и много хора загубиха пенсиите си.