8

До 9

преди 3 години

Просто хипербола. Толкова значим, че е под съмнение дали действително е живял такъв човек, макар да има достоверни сведения за животът му. Като кажеш на някого "Не съм те виждал от 100 години", това не значи, че са минали 100 години. :)

7

Анонимен

преди 3 години

Едно време ни учеха, че митичен е някой или нещо, за което има предания и което не е съществувало. Например, митичният Икар. Легендарен е някой, който е съществувал и за когото има предания (преданията може да имат нещо общо с истината, но може и да нямат). Антонин Паненка вероятно е легендарен, но не е и не може да бъде митичен.

6

До 3

преди 3 години

То, това, че ти не знаеш си е твой проблем. Такава дузпа са изпълнявали със сигурност Кройф и Олсен, както и Сираков и не помня кой беше другия в един домакински мач на Левски през пролетта на 91-ва година.

5

Хаха

преди 3 години

"Митичен", "велик"... Името бил парола за всички любители на футбола. Хахаха. Трябва да си минимум на 50, за да помниш този футболист. Тези не са в ред. Те хората не помнят Пеле, Гаринча, Пушкаш, Бест, Боби Чарлтън, Герд Мюлер, Кройф... Искате този да го знаят. Все едно да питате някой на 70 години за унгарския футбол 50те. Всичко отминава. Децата Марадона не знят кой е. Хахахаха

4

Анонимен

преди 3 години

Очевидно тоя, митичният, е заразен и с митичен вирус.Нямате ли наистина важни и интересни теми, а ни занимавате с глупости? Толкова реални проблеми има България, тръгнали с дъвки да ни занимават!

3

Анонимен

преди 3 години

Как изобщо сравняваш двете дузпи ?Единият е извадил такива топки, че да бие така на финал на европейско първенство, а гнома и Суарез го направиха в Ла Лига срещу отбор от класата на Панама или Ейбар, нямат база за сравнение.Дано оцелее човекът !

2

Offf

преди 3 години

Скорошно оздравяване на Паненка, но една хитра дузпа преди 45 години едва ли те прави митичен!

1

Фин

преди 3 години

Парола означава също и ключова дума.