84

Анонимен

преди 1 година

БТР-60 е направо за "Надин"...МТЛБ не е бойна машина, а транспортьор и влекач. Само със Дтрайкъри не става, плюс това една бригада нищо не решава. Вече се работи с батальонни бойни групи - ББГ. 2 танка, 4 БМП, другото лекобронирана техника.

83

Хм

преди 1 година

Бригада "страйкъри" като ядро на сухопътните сили. Останалото е модернизираните в ТЕРЕМ: Т-72, БТР-60, МТЛБ-М1, БМП-1, БРДМ....Плюс Хъмвита, Хамъри, GL-и....Не е зле ! Особено като начална база за по-нататъшно изграждане !

82

Анонимен

преди 1 година

Полека лека вървим към свястна екипировка за армията.

81

Анонимен

преди 1 година

24 брадлита и 40-50 патрии е добре. Но всичко това без въздушна кавалерия и дронове, е слаба ракия. Също и Т-72 трябва да минат модернизация.

80

Анонимен

преди 1 година

Страйкър е изключително скъпа машина, иначе е може би най-доброто. Брадли е БМП, по същество верижен лек танк, сега вече и с 50мм оръдие Бушмастър, което е последен писък на модата. Осколъчни снаряди с дистанционно взривяване, а с подкалибрените бронебойни може да убие и танк. Патрия има модел с двуцевен автоматичен миномет, който за планински терени като нашия, е идеален. Може би комбинация от Брадли и Патрия

79

Сатира

преди 1 година

Финландската Patria е много добра машина, бяха на изложението в Пловдив, Хемус 2020, и спечелиха доста внимание.

78

Зозо

преди 1 година

Да припомня на всички руски комунисти: Самолетът Ф-16, Белене и руска тръба йок!!!Да добавя: кораби от Германия, подводници от Белгия, танкове от САЩ :)))))))))))))))

77

Анонимен

преди 1 година

До кога СЛУЖИТЕЛИ ОТ системата на МО ще продължават да са на двойна хранилка -заплата и пенсия едновременно а за младите няма работа,ДО КОГА г-н КАРАКАЧАНОВ,ТОЛКОВА МНОГО ЛИ СМЕ БОГАТИ?????

76

Анонимен

преди 1 година

Финландската Патрия е добра, но ще победят американските "Страйкър" или "Бредли"....Малко шанс имат германските "Боксер" и "Пантера", почти колкото и завод на Фолксваген тука....

75

Анонимен

преди 1 година

Има един доклад за реформа в британската армия, всичките неща които си купуваме за милиарди, вече са морално остаряли, не че сме някакъв фактор, ама не си мислете, че имаме боеспособна съвременна армия.

74

Анонимен

преди 1 година

1.5 милиарда за машини, а обслужващия персонал с 500 на месец, вярно че при наборната заплатата беше 11 лв. когато ходих в казармата преди много време. Сигурно за това искат да върнат наборната.

73

Скептик

преди 1 година

Че ние нямахме ли си завод за БТР-и?

72

Анонимен

преди 1 година

До 82 stilingНе се прави на умен а дай от джоба си парите и от сметката си за да се докажеш като истински евроатлантиконатовски патриот

71

stiling

преди 1 година

Четейки тука коментарите стигам до извода, че Бай *** Балкански, като хитрец и тарикат не ще да дава пари за армията си с различни аргоменти от рода: "Защо да дадем пари за оръжие, а не на пенсионерите или за болниците", "И 100 самолета да купем пак ще ни смажат итнт. Ало хитреци и тарикати, участието в военнен блок иска и разходи, не само ползи. Искате друг да плаща за оръжие и армия и да ви пази безплатно, а вие да харчите ВАШИТЕ СЕ ПАРИ ЗА ВАС. Не ви ли е срам бе използвачи и тарикати?

70

Анонимен

преди 1 година

Спрете се, де! За какво са ни БТР-и? 21-ви век сме. От кого точно можем да се опазим с 8 самолета и 150 БТР-аАко Бълтария е задължена да пръска пари за отбрана, нека да развиваме кибервойска. Така парите ще се въртят в българската икономика и е напълно възможно хакерите да са по-ефективни от БТР-ите.

69

Анонимен

преди 1 година

За тоя ще трябва да направят влак от танкове, че да могат да го теглят някъде около 800 000 к. с. ще стигнат. Армия няма ама пехота имало де ти е казармата бе главанак ти какво ни обеща.

68

Анонимен

преди 1 година

коя пехота ще се вози в тях защото нашате е само на книга .. за какво са ни тези и забележете пак с американско участие, случайно малко така ...

67

Анонимен

преди 1 година

ееееееееее, стига толкова комисионни бре Шкембелийо, стига !!!!!!!! народът мръзне, гладува, първи сми по смъртност от поне 6 болести, а ти оръжие ще купуваш!нали около нас всички са братски народи и в нато - от кого ще се пазим - че тя турция ако пр ъ дне и ще ни издуха и неполучените самолети и наличните 4-5, а за танковете без екипажи да не говорим

66

Рамбо

преди 1 година

машини на ПЕХОТАТА...??? смях смях смях.Тилиги не искате ли ?Вай ниците?

65

Krom

преди 1 година

До Чебурашка - няма смисъл да се занимаваш с червени печурки. Просто си губиш времето!