21

19-Нещо е пропуснато

преди 1 година

Те и сега цоцат допълнителни пари като експерти в комисиите към МОН, които ежегодно преразпределят милионите от фонд "Научни изследвания". Всяка година се отпускат различни суми - до 100 милиона, за финансиране на проекти и затова там корупцията е страшна. Е.Хорозов описа това в книгата си "Проектният бизнес или ограбването на науката".Сега ще цоцат и като експерти към тази новосъздадена Агенция за научни изследвания и иновации, папат като хонорувани преподаватели в 53 ВУЗ-а, плюс заплати в БАН

20

Анонимен

преди 1 година

Няма ли направим нашия *** доктор хонорис кауза по тоя случай? Сигурен съм, че ще се намери някой ректор да му се подмаже

19

Васил

преди 1 година

Паталогичният лъжец от Банкя (осъден за лъжа от български съд) пак ни залива с тъпите си клишета !? Оставка на еднокнижника от Банкя и неговите министри-калинки !

18

Е, сега наскоро

преди 1 година

нали създадоха и Агенция за научни изследвания и иновации.Така че дедо-пръдлювците вече ще получават не само заплати от БАН и хонорари за четене на лекции в по 5-6-10 университета. Дедо-пръдлювците, а също и техните деца, внуци и племенници вече ще са и експерти към новоучредената агенция и ще взимат парички и оттам.Друг е въпросът кому е нужна тази агенция и какви научни достижения имаме освен изобретяването на чушкопека и още 4 или 5 други неща, които наистина са научни достижения.

17

Анонимен

преди 1 година

По добре върнете "раздаването на кебапчета "преди избори.Излизаше на данъкоплатците много по евтино.

16

До ллл

преди 1 година

И аз нямам нищо против въпросните девойки, но не е нужно да се наливат пари от бюджета за издръжка и на частните университети.По цял свят частното учебно заведение се издържа от таксите, които взима от студентите и от частни спонсори. Само у нас късат от залъка ни, за да поддържат такива "университети", чиято цел е единствено да дава възможност на дЕдо Пръдлю и на децата му да си докарват там хонорари за четене на лекции, докато всъщност по ведомост са учЕни от БАН. И БАН е на бюджетна издръжка

15

ллл

преди 1 година

До До Анонимен 11Ей, спри са ве. Аз нямам нищо против момичетата на повикване. Знайш кви са палави? Сакън недедей, че ако заминат за Германия, Белгия и Нидерландия - теб тряа викам. А ти едва ли моеш правиш това, което тези принцески правят. Тъй че тЮхо, тЮхо.

14

Анонимен

преди 1 година

До 9Иване, не са само твоите пари. Харчи парите на всички нас работещите в частния сектор а също така и тези, които ще трябва да връщат поколения напред.

13

До Анонимен 11

преди 1 година

Дай Боже да има повече такива университети като този, който ти описваш.Но за съжаление повечето от новоизникналите у нас през последните 30 години висши училища са всъщност хранилка за наследените от соца доценти и професори, които по ведомост уж работят в БАН, а всъщност четат остарели лекции в по 10 ВУЗ-а и вече предават тази щафета на децата и внуците си. Поне 90-95% от възпитаниците им после стават консултант-продавачи,служители в кол центрове, сервитьорки, че даже и момичета на повикване

12

КО???

преди 1 година

Вдигат заплатите с 50 млн.???? Значи един такъв корумпиран, ще получава 50 002 500 лв. заплата? Ай стига ве....

11

Анонимен

преди 1 година

Заплатите на университетските преподаватели нека да ги вдигнат. Те вършат полезна работа - подготвят бъдещите специалисти, а паралелно с това мнозина от тях вършат и научно-изследователска дейност.Но, има едно голямо "НО". Поне 80% от настоящите нашенски "университети", "колежи", "висши училища" и т.н. са излишни и служат само като места, където определен брой хитреци си изкарват допълнителни пари, като четат там остарели лекции и обикалят страната, за да четат тези лекции поне на по 5-6 места.

10

Иван

преди 1 година

не знам колко българи разбраха, че са взели по 1000 лева заем ...

9

Анонимен

преди 1 година

Държавата трябва да види, как работи модела на Наков в частния софт университет. Това е образование за пример, което извади хиляди кадри работещи вече в ИТ сектора. Млади лектори, реални неща се показват , без филми и драми. Ползваш си Интернет по време на леквии и изпити. Изцяло нов модел и подход.Тея стари доценти от соца вече са свършили отдавна. Изобщо не си хабете времето там. Търсете частни университет и високо качество.

8

Анонимен

преди 1 година

Премиерът не знае, че всяко ле_ке с връзки получава в БАН докторска степенпо-лесно, отколкото е изкарвало тройки в гимназията.Сега, ако вдигне заплатите и на БАН-аджиите, ще загуби голяма част от симпатиите, които натрупа вследствие на дивотиите на платените протестъри.

7

Иван

преди 1 година

този наглец продължава с моите пари да си купува време на власт...

6

Тъжната истина

преди 1 година

"Докторските степени не се получават лесно", казал премиерът.Сигурно не знае как е в БАН или пък е говорил с някой индивид без връзки, който е успял да направи там свободна докторантура.Ако не си под нечия протекция, в БАН няма да станеш редовен докторант.И само в отделни случаи, след като години наред вършиш хамалската работа на някой шеф, може да те допусне да се зачислиш в свободна докторантура (без стипендия, без научен ръководител и ще я разработваш за сметка на свободното си време).

5

Нищо ново

преди 1 година

Пари на вятъра, като се има предвид какво е качеството на образование у нас.

4

Анонимен

преди 1 година

Когато дойде момент учениците да са по информирани от преподавателите... Значи системата е свършила и трябва рестартиране.Тея хора няма на какво да ви научат. Ако не вярвате, ще го разберете когато стигнете до сайта за работа.

3

Анонимен

преди 1 година

Бойко взе 5 милиарда нов заем и почна да си купува избиратели. Готов е на всичко само да не трябва да пуска властта. Обещал е разни работи на началниците и ако не ги изпълни ще му резнат тиквата.

2

Анонимен

преди 1 година

Против. Образованието е слабо и куца от реални лектори от бизнеса. Пълно е със старчоци на хранилка вече над 30г. Изцяло извън тематиката на днешния свят. Скоро завърших магистърска степен след 10г от бакалаваеската. Искам да кажа че ми се падна същия доцент в един от предметите и предаваше същите неща като преди 10 12г. А света е доста по различен. За мен образованието в тоя си вид е 0.