15

И.Б.

преди 3 години

Имам божествено предложение-да се съберат всички отломки, гравитиращи около земята и да се изпратят с мощен лазерен лъч в най-близката черна дупка на космоса. Може да ви се струва доста фантастично, но без научна фантастика няма напредък в науката като цяло.

14

Феликс

преди 3 години

Най лесно може да се почисти околоземното пространство с един як лазерен спътник, зареждан от слънчеви батерий.Поне от дребните частички , а те са всъщност най сериозният проблем.

13

Тиква

преди 3 години

Пратете в космоса Тиквонавти от герб, те и техния електорат, обичат да събират ***, не само на Европа а и от космоса.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"А представяте ли си какъви проблеми ще създават хилядате сателите *** Мъск? Трябва да се забрани на частни фирми да изстрелват сателити в орбита"О така ли? Занчи космоса е само на държави, така ли? Аман от дрони като тебе. И не, няма да е проблем, защото тези сателити са от ново поколениие, могат да се навигират и са планирани, след години да изгорят в атмосферата. Стига ли ти? Или само плюеш срещу мъск и подобни нему хора?

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 9Космоса е прекалено голямо нещо ... Спокойно.

10

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11Защо мислиш, че Мъск е конкуренция на "руснаците". Ракетите имат за цел, да се изпползват многократно, кеото прави изтрелванията по-евтени с фактор от 10 и повече. Не разбирам, защо всичко е до конкурениця, а не до кооперация ... тоя свят верно, май за нищо не става.

9

Анонимен

преди 3 години

Елон муск още много ляб трябва да яде докато стане сериозен конкурент на руснаците. За тези които не знаят МКС маневрира с помощта на товарните кораби Прогрес, които освен провизии носят окромно количество гориво и стоят закачени за станцията за да се изполват двигателите им и така до пристигане на следващият прогрес. Иначе руснацит са лоши и трябва да се санкционират защото американците така искат. Несправедливо нещо е живота.

8

Анонимен

преди 3 години

Добре че са американците да следят целия космически ***, че ако останеше с това да се справят руските некадърници досега МКС щеше да е надупчена като швейцарско сирене.

7

Анонимен

преди 3 години

Ей, даже и космоса ocpaxмe!

6

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7 Че защо да създадат ? Те не са отломки, а насочването им за изгаряне в атмосферата при наличие на проблем е лесно поради малкият им размер. Да забраним на частни фирми да оперират в космоса, само ще помогне на мудните, скъпи и неефективни държавни агенции. Това няма да бъде в полза на мнозинството хора.

5

Анонимен

преди 3 години

Експериментална японска мисия за изчистването на "космическия ***" от земната орбита завърши с неуспех. Това съобщиха японските власти, което постави в неловко положение Токио, отбелязва "Франс прес".Учени от Японската агенция за изследване на космоса (JAXA) са се опитвали да тестват електродинамично "въже", създадено с помощта на компания за рибарски мрежи, за забавяне на *** в орбита и да го изтикат в по-ниска орбитаСмятаме, че въжето не се освободи", изтъкна водещият изследовател

4

Анонимен

преди 3 години

Японците щяха да хвърлят мрежи да събират ***, ама май нещо не се получи.

3

Анонимен

преди 3 години

Ако отломките са от джилезу, имаме готово и изпитано решение. Да товарим каручките и стартираме обратното броене.

2

КосмУнафт

преди 3 години

...Сбрали се в РУСКАТА част на МКС щото им е било скучно, пийнал си бояршник американеца с руснаците, решили да си поиграят с пулта за управление, "да видят как върти гуми" тая таратайка в открития космос ..... и после - Хюстън, Имаме проблем. Мобилизирайте ПР агентите да измислят нещо за пред света щот всички видяха как кривуличи МКС по звездното небе снощи.

1

Анонимен

преди 3 години

И в космоса направихме сметище.