53

Язе

преди 3 месеца

И накрая. Договора за унищожение на България подписан, първоначално като тайно споразумение между Гърция и Сърбия през 1913 г. и после разширен с всички наши съседи и одобрен и подписан от силите на Антантата и наречен Малката Антанта все още е в сила и не е денонсиран. Ние сме съюзници в НАТО с повечето ни съседи но нашата дипломация не е пойскала обезсилването на договора Малката Антанта от 1934 г. който е изцяло антибългарски. Честито българи спокойно ли спите. Имаме ли държава изобщо.

52

Язе

преди 3 месеца

Собствените ни съюзници ще ни изолират и ще ни натискат до последно да признаем Македония и македонския език за нещо отделно и не свързано с българското, българската история и култура. Русия ще прави същото, Турция също. Няма да има никой на наша страна. Никой не иска един ден осъзнат и обединен български народ от Дунав до Бяло море и от Черно море до Адриатическо море и Албанските планини.

51

Язе

преди 3 месеца

Както виждаме усилията за унищожаване на българите не спират и днес. Същите сили които правят това от началото на 18 век до днес не са мирясали и продължават даже имат вече и помагачи откъснати и направени антибългарски еничари, част от този народ, готови да го затрият напълно.Няма изгледи да оцелеем в следващите 100 г. Има податки, че Европа изцяло застава на страната на Македонците и ще отхвърли претенциите ни, макар и да са справедливи.

50

Язе

преди 3 месеца

След унищожаването на Българската Охридска архиепископия започва масово погърчване на българите. Това става много лесно. Гърците, или тези които са се признавали за гърци са били част от държавнотворния народ в империята и от тях не са взимани деца за еничари. Възраждането на българския народ започва тогава когато се прекратява практиката на еничарството и няма практическа нужда от това хората да се погърчват за да запазят децата си.

49

Язе

преди 3 месеца

В Тракия и Мизия нещата са още по зле, безчинствата на гърците фанариоти нямат край. Започва се масово унищожение на писменото наследство на Българите. Унищожават се всички книги който не са богослужебни. Хроники, царски грамоти, всичко което напомня за държавността. Това продължава чак до средата на 20 век, там където управлява Вселенския патриарх и Гърция. Македонизма е гръцко творение, реализирано от Коминтерна и Югославия. Румъния е творение на Вселенската патриаршия, Русия,Франция и Германя

48

Язе

преди 3 месеца

През 18 век Султана прави Вселенския патриарх, патриарх на всички християни в империята. За българите това е участ по жестока от завоеванието. Българската Охридска архиепископия с диоцез обхващаш територията на Семионова Бугария е ликвидирана. На север от Дунав Султана вече назначава за войводи гръцки аристократи и затрива наследниците на Шишман, Тертер, Срацимир и Бесараб. Българския там е забранен, свещениците или са убити или забягва на юг от Дунав или в Русия. Следва...

47

Бунгар

преди 3 месеца

Прабългарите нали не са славяни. Дошли са на Балканите от Памир, по една от последните безкрайни теории от къде са дошли.Няма ли са нито писменост,нито цивилизованост. Каквото и ценно да е намерено като артефакти по нашите земи е от тракийските племена..Славяните са ни дали и писменост и език,тъй като те са преобладаващото местно население когато идваме на балканите и това е естествено и нормално. Другото е лъжи в БГ история.Трябва да сме благодарни на Славяните/македонците/.

46

Emigrant

преди 3 месеца

Вчера се замислих по тоя въпрос и ето какво ми дойде на ум.Има на моменти цели изречения изречени на Български и на “македонски“,които съвпадат едно към едно!Тогава или те говорят на Български или ние на “македонски“?!Повремето на Живков група журналисти влязоха на 80 км в Албания и интервюираха една бабка,която страшно ми заприлича външно и по говора на току що починалата ми баба.Бабката отговори с плевенски акцент,който беше поразителен.Тя е живо свидетелство,че България се простира до Албания

45

Анонимен

преди 3 месеца

със Зайо Баев трябва да си поделим Македония с Албанците а после да анексираме и Албания защото тя по право ни се полага понеже е била част от първото българско царство.

44

до 27

преди 3 месеца

геноцидът на османците срещу българите е безспорен и не е само според 'българските историци'. през 14 век, населението на България е 1,5 милиона, цялата византийска империя е 3,5 милиона; по същото време в британия има 1,2 милиона; франкската империя (германия и франция общо) също е 2 милиона. през 2020г., британците са 65 милиона, немците 80 милиона, а французите около 70 милиона. гърците са 10,5 милиона, българитре - 7. едва ли има какво да се добави, ако това не е геноцид, не знам кое е.

43

Анонимен

преди 3 месеца

в гърция 'македонци' няма! не изкривявайте фактите и историята! за разлика от скопяните, българите в гърция чудесно знаят кои са и какви са. за съжаление там все още има репресии срещу тях, немислимо за ЕС в 21 век, но също е факт. преди няколко месеца се заговорих с една баба на пазара в драма, след края на работния ден..на български и тя каза: 'момче, ние овде не смееме да зборуваме на български докле не видим българска армия да влегува во гръчко'.

42

Анонимен

преди 4 месеца

Оставете ги тия македонци, наистина езика им е македонски, защото се говори в Македония. В България си го наричаме български. Никой няма да умре ако сме приятели с тях пък нека са си македонци!

41

бай Аврам

преди 4 месеца

Чета ви коментарите и не вярвам на ушите си, много народ се изказва, все прост и много прост. Не случайно всички балканци ви смятат за глупави. Е, глупави сте!

40

Пендера

преди 4 месеца

До обикновен

Нема друг нарочно съчинен език на Земята" - има ,Усраински език

39

обикновен

преди 4 месеца

До 37
Македонският език наистина е уникален!
Нема друг нарочно съчинен език на Земята, даже в Американските Щати се ползва чужд език за официален и няма х-м!

38

обикновен

преди 4 месеца

Споко! Пречки няма да има по простата причина, че ВМРО няма да са във властта!
ГЕРБ могат да продадат всичко, а БСП и Слави, както ги определят за водещи в другия парламента, не им дреме, макар, че Слави може да се заяде, дали му пеят правилно песните!

37

Анонимен

преди 4 месеца

Колко пък да е уникален македонския език бе?? Няма нищо общо с друг език?

36

Скопиje

преди 4 месеца

С копие или без копие, Ал Македон е македонец от Македония, а Луната, таа земля македонска как ке я делим, не знам.

35

Анонимен

преди 4 месеца

Храни куче да те лае.

34

зяпач

преди 4 месеца

Да не се правят на ударени с мокър пaрцал.Или признават това което е истина,или гледат тъпо отстрани ЕС.