28

Анонимен

преди 3 години

Моля ви се сменете това име (Бузлуджа), поне с някакво разбираемо!

27

Анонимен

преди 3 години

До Ляв+Първо. Мутрите ги създадоха червените и сините комунисти. СИК и ВИС. Второ. Какви спестявания? 50 милиарда лева в ДСК на 10.11.1989г. ги имаше само на книга. Всичко бе прахосано за Бузлуджа, Кремиковци, печатницата дето я взривиха преди няколко месеца и т.н. Ляв+, какви спестявания те гонят, като 89-та бяхме ФАЛИРАЛИ за 3ти път за 45години! Има ги и докладите на тогавашния управител на БНБ. И не само неговите. Бяха окрали спестяванията в ДСК, както сега направиха в Корпоративна банка.

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 22Не е баце, а американска фондация. Баце им предложи да си вземат чинията, ама червената партия на милионерите каза, че само взема пари, а не дава. То и дворците във Враня, Балчик и т.н.са правени с пари на данъкоплатците. Но са архитектурни шедьоври. А тук партията на пенсионерите обвинява други за прахосаните пари на самите пенсионери.

25

С какви/чии пари?

преди 3 години

Кло Зетната чиния се строеше като бях дете. "Волни" дарения се ВЗЕМАХА от всички - по ведомост от работещит (% от заплатата) и по 50 стотинки от пенсиите направо в пощата при плащане.Отделно имаше марки по 20 ст. Учениците трябваше да си купуваме от тях. А който купи 3 марки, получаваше значка - картонена розетка направена от дружинната. Стимул да се купят повече марки, за да излезе нашето училище първенец.Брат ми в казармата също беше купувал марки по 20 ст.Е пак ли да им го плащам Кен ЕфО?

24

бай ганю

преди 3 години

това би могло да бъде машина за пари ако се управлява добре след реставрацията.защо ли парите са от пуснати и дарени от лошия сащ а не някъде от добрия изток?

23

Анонимен

преди 3 години

А защо не направим и паметник на терористите от св. неделя, и на терориста Вапцаров.Така чужденците ще ни се възхищават...

22

Много добро

преди 3 години

решение, глупаво е да се разруши масивна постройка. Може да се превърне в музей за комунизъма, или да се направи нещо като Плевенската панорама, но за Шипченската епопея. После с вход ще си възстановят парите, а и полза ще има!

21

varg

преди 3 години

Внимавайте с мозайките

20

Анонимен

преди 3 години

А с какви пари са строени дворците: Тюйлери, Лувърът, Версай, крепостите - манастири като Сен Мишел....?

19

Анонимен

преди 3 години

До 4Евгени не ни трябваш, нещо не ти се получават нещата от първи път

18

Анонимен

преди 3 години

Баце направи партийният дом народно събрание и възстановява бузлуджа само и само да остане на власт, иначе бил дясномислещ( ако може да мисли изобщо)

17

Ляв+

преди 3 години

Ми дори да е така, парите на българските пенсионери при социализма са отишли да се построи нещо, а сега къде отидоха - при мутрите ! И не само пенсиите, а и спестяванията от социализма. Екстра да ни е!

16

Праведен

преди 3 години

На Корнела с парите !

15

Анонимен

преди 3 години

На родителите ми удържаха насилствено от заплатите за да построят този "паметник". Няма комунист, няма земеделец, няма безпартиен. Всички да плащат. Сега БСП техен бил. Ама нямаме пари да го поддържаме. Нищо ново, всичко чуждо е и тяхно.

14

Анонимен

преди 3 години

Чужденците са изумени само заради комунистическата архитектура. И имат интерес да се докоснат до соц лагера.Кой ги знае как ни се присмиват, че сме си осакатили природата, за дя я изцвъкаме с стотици тонове бетон в чест на БКП. Една партия която колеше без съд и присъда. А сега ще възхваляваме сграда им. Немците възхваляват ли сградата където е живял Хитлер?

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 16генерална репетиция за бетониране на морето в наши дни.

12

Анонимен

преди 3 години

Трябва да го запазят, за да се види къде са отишли парите на българските пенсионери. По скоро да го консервират за да ни стои като обеца на ухото и на бъдещите поколения. Синтезирано олицетворение на социализма. Наследниците на историята на БКП явно имат бели петна в паметта. Кутев, Нинова, Манолова реват сега по всички медии и се правят на последна инстанция на морал и истина. В събота се качих там. Минах първо през Шипка, после Бузлуджа, руската църква и накрая невероятните тракийски могили.

11

Анонимен

преди 3 години

Началото на строителните дейности е поставено на 23 януари 1974 г., когато над 15 000 куб.м скална маса са изкопани, за да бъдат хванати основите на монументалната конструкция. По този начин височината на върха намалява от 1441 метра той става 1432.

10

Анонимен

преди 3 години

Конструкцията не е нарушена и скоро чинията ще излети с другарите от БСП.

9

Ф. С.В.

преди 3 години

noдмokpих се