40

Анонимен

преди 3 години

Няма решение на проблема. Спътниците ще стават все поече и в някакъв момент, земната астрономия ще отиде на кино. За съжаление, защото това са проекти за милиарди. Истината е, че САЩ наложи един модел на управление на космоса, който да изцяло предимство на частните и на военните проекти, а такива неща като науката останаха на заден план. И никой не им се противопостави. Реално околоземного пространство принадлежи на всички ни и те нямаха право да го правят. Да ги слагат на геостационарни орбити.

39

ХарченеДържавни пари

преди 3 години

Най-ниските цени за истрелване на килограм в орбита ги държи СпейсХ. Днес се вижда дори с просто око, че държавните агенции и лобиските компании нямат шанс срещу иновациите на една частна компания ръководена от пазарния принцип. ULA, ESA, Роскосмос = безсмислено харчене на огромни пари без видим резултат. 20 годин и 50 милярда долъра по-късно и NASA още не може да прати човек луната. SLS и constellation са едно разхищение на пари.Платете на СпейсХ и още догодина пак човек ще кацне на луната!

38

Анонимен

преди 3 години

Фалкон хеви ко изтрелваш голям товар за малки е нерентабилно.

37

Анонимен

преди 3 години

Разликата между белият и афро арбо аьиатците е че белият може д живее и в най-студентите точки като в Канда например а другите се бутат в Торонто Монтреал и тн.Същото е и в Австралия белият живее и в най горещите точки азиатците се бутат в два града съответно стават пренаселени и тн.Просто белите са повече хора следователно те трябва да изтребят другите и да живеят само те.

36

Анонимен

преди 3 години

Така или иначе Мъск има огромна конкуренция ракетите Ариана са по-добри отделно Кирай и Индия се включват.Ракетните технологии отдавна са достъпни за всички.Мъск е просто търгаш както с Тесл ама Тесла почнаха да изпадат яко Рено Зои например ги смазва по продажби в Европа.

35

до 30

преди 3 години

пич, има официални данни за стойностт на изстреляния товар в долари за кг. Най-ниска е цената на Спейс Екс - Фалкон хеви 980$/кг (деветстотин и осемдесет долара за килограм). При Союз цената е 2730$/кг.

34

до 35

преди 3 години

На такива като тебе трябва да се забрани достъпа до интернет, кой твърди изобщо че Индия е континент? Иначе похвално за познанията по география, освен себе си обаче не впечатляваш никой друг.

33

мхм

преди 3 години

старлинк е военен проект с който да се постигне пълна доминация и контрол над световната информация. Тяхната задача е именно това. Затова сега обикалят цял свят, а не заради безплатен достъп до интернет..

32

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 34Ти шмятьо ако имаше познания от основното училище, щеше да знаеш, че континент индия няма.Теба в неграмотника ***.Ще ми сравнява континент с държава.

31

Анонимен

преди 3 години

До 32Население на ЕС = 500 милиона. Площ 4.476 кв. кмНаселение на Индия = 1.353 billion - по официални данни Площ на Индия 3.287 кв. кмПич елементарна математика от основното училище? С по-малко население и по-голяма плищ Европа няма как да е по-гъсто населена от една Индия!

30

Анонимен

преди 3 години

Използваемо е от белите.Че арабите не живеят на студ си е техен проблем.

29

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 31разсъжденията ми са много правилни даже.Колко е използваемо в Европа?Примерно на скандинавския полуостров?

28

Анонимен

преди 3 години

Европа всъщност не е най-нагъчкана защото разсъжденията ти са непрвилни.Африка има голяма площ но голяма част е неизползваема Сахара например която се разширява все повече.В Азия е същото пустини като в Китай и недостъони планини като в Тибет.Нагъчкано е в Хонг Конг а не в Европа.Стана нагъчкано в Европа защото всички бягат насам но капацитета е ограничен скоро че попнат да се избиват вътре.

27

Анонимен

преди 3 години

Мъск нищо не прави.Той не продава коли а квоти които спомагат на природта точно никак.Спейс Екс създаде някакъв кораб за многократно ползване инпак е по скъп и нерентабилен от руските стари Союз.

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 28Всъщност Европа е най-нагъчкана като съотношение брой/площ.

25

Анонимен

преди 3 години

Единственото решение на всички проблеми е намалявяне на населението.А то е най-голямо в Азия и Африка.

24

Анонимен

преди 3 години

Хехе кварталния *** да ти обяснява Мъск колко е глупав - класика.

23

Заплахата от Китай

преди 3 години

До ъъъ"Старлинк няма как да го спреш"Китай заяви че ще му взривят сателитите ако стар линк заработи над територията им. Дори демонстрираха ракета за унищожение на сателити, която буквално направи няколко орбити около земята неизползваеми за поне 100 години. За това и Мъск заяви че Стар Линк няма да работи над Китай. Очаквам Северна Корея, Иран и Русия да направят същите заплахи. Страна като Беларус, която няма космически войски няма как да спре или заглуши сигналът на Стар Линк.

22

Анонимен

преди 3 години

Щом се качи някоя новина за наука и технология веднага лудитите изпълзяват. Хора които или нищо не разбират и са с изконната позиция - не, или се правят че разбират, говорейки сякаш са втората реинкарнация на Никола Тесла, но си живеят в панелките. И двата типа са агресивно анти-интелектуални. За съжаление тези хора гласуват и задават голяма част от дневният ред. Тъжно, съграждани, тъжно.

21

ъъъ

преди 3 години

"Прищявката" (хехе, Христова,хехе) не е само за места без инфраструктура, а и за независимост на доставянето му.В Беларус мустачките спря целия нет на страната на няколко пъти, като видя, че не става неговото. Старлинк няма как да го спреш, защото се оперира от друга компания, сигналът няма как да го заглушиш, защото антените гледат към небето и хващат сигнал от няколко спътника паралелно.Трябва да мислят за намаляване на отраженията, което вече го правят, така че нещата ще си дойдат на мястото