48

Анонимен

преди 3 години

До Гаро 36 Ако се откажем от колите и от отопление през зимата въздуха ще бъде чист. И от индустрията също.

47

Така е ..

преди 3 години

Въздуха се движи и не стои на едно място над държавите.

46

Me

преди 3 години

Там въздуха е чист по принцип. Постоянно духа от морето и океана, замърсяване почти няма.

45

Практика

преди 3 години

Аз в моята нищожна практика лично за себе си, емпирично съм установил следното:1. Когато ни затвориха,като цаца в консерва,на улицата въздуха бе почти кристален.2. Сутрин,преди да плъзнат с колите,т.е преди 6.00 ч. въздуха е много по чист,отколкото след 9.00 ч. 3. По време на празници.. въздуха е много по чист. Така ,че не се опитвайте да ме заблуждавате...лицемери.

44

Уууу

преди 3 години

То има и коли дето пушат като Rомска печка, но не е лошо да видите как пуши корабен двигател, особено като минава от нафта на мазут. Саждите полепват навсякъде и после няма миене. В т.нар. Баджа(комина) има едни мрежи и се натрупват десетки килограми едри, мазни сажди. Този въздух къде отива-обикаля Земята. Един кораб гори 20-30 ТОНА мазут за 24ч. Някой и много повече. Лошата новина е,че и това е нищо. Ако изригне вулкан излиза хиляди пъти повече от всичко. Човекът още няма сили да опуши Земята

43

Анонимен

преди 3 години

Винаги съм твърдял, че автомобилите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха и сега тези го потвърждават. През март и април стана по-топло, спряха да пушат печките и въздуха се изчисти, но екоидиoтите казват, че това било заради намалелия трафик.

42

Анонимен

преди 3 години

Но да, забравям, че голяма част от замърсяването идва от печките и индустрията. Нужно е да се въведе данък замърсяване на въздуха и да видиш как ще се втурнат да си поставят климатици и филтри на комините.

41

Анонимен

преди 3 години

За първи път в периода на изолацията в София се дишаше и можеше човек да се разхожда спокойно! С колело и метро може да стигнеш до всеки край на града. Спокойно могат да се забранят автомобилите с ДВГ и така да станем първата зелена европейска столица.

40

Анонимен

преди 3 години

Преди 50-60 години в София имаше много малко коли, но зимата като паднеше сняг, след 2-3 дни снегът почерняваше заради печките, с които се отоплявахме тогава.

39

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Стига глупости,дима от комините на печките с дърва е по-лек от въздуха и не върви надолу,а нагоре и не замърсява."A точно това е една от най-големите глупости, които чета тук. *** през зимата в някое село или Софиски квартал, отоплявщи се на твърдо гориво и ще видиш.

38

Анонимен

преди 3 години

Глупости!

37

Край

преди 3 години

В Шотландия дали можеш да регистрираш и караш кола на дизел/газьол/мазут/въглища/барут с изрязан ктализатор, фап филтър.

36

Анонимен

преди 3 години

на всеки нормално мислещ човек веднага става ясно, че автомобилите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха------ Автомобилите са основният замърсител в София. Ей ся, октомври-ноември като почнат антициклоните и инверсиите, слез една сутрин в Центъра в пиковия час и дишай. Въздухът направо си мирише на изгорели газове.

35

Анонимен

преди 3 години

Колите са истинските замърсители, разбира се. Поне в градовете е така.

34

Гаро

преди 3 години

До 34ти За броя на населението съм съгласен с вас г-н Анонимен. Но преди 50 - 60 год. когато нямаше толкова коли и други замърсители като в момента, въздуха беше идеален. Питайте и други за да ви кажат същото които знаят ситуацията от тогава.

33

Анонимен

преди 3 години

След толкова много години промиване на мозъците, че колите замърсявали много, повечето хора са убедени, че колите са замърсителя и никакви изследвания и факти няма да ги убедят, че това не е така. Можеше да пренебрегнем заблудата им, но така истинските замърсители остават извън вниманието ни, а лъжата е основа за ограничения за колите, от които печели само мафията.

32

Анонимен

преди 3 години

София не е за повече от 250 000 души. Самото й разположение не позволява милионно население. Няма необходимото движение на въздушните маси. Даже без печки и коли при 2 милиона пак няма да стига въздуха дори за дишане. Инцидентите бури и силни ветрове не могат да подобрят положението. Защото София е разположена в котловина и при силен вятър въздушните маси се връщат обратно във вид на смог.

31

Анонимен

преди 3 години

Кажете го на Тумберга, че тя горката изтрещя и не може да спи.

30

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСтига глупости,дима от комините на печките с дърва е по-лек от въздуха и не върви надолу,а нагоре и не замърсява.Виж и как се прави катранен сапyн и други медицински съставки от изгаряне на дървесина.

29

Анонимен

преди 3 години

Всяка година, когато се постопли и спрат печките, въздуха се изчиства. Някои умници си мислят, че тази година това е станало заради епидемията и автомобилите. Боже, боже-е-е