33

мхм

преди 3 години

Браво, дори и медът вече ни е фалшив.

32

Анонимен

преди 3 години

Не зная за какво се пишат такива статии. Щом има сделка, значи и двете страни са доволни. Меда е бутикова стока, няма възможност за промишлено производство. Следователно ниска цена за обеми е неприложимо. Поне не е масово явление. А украинската мед, вероятно я мешат с родно производство за да и повишат качеството. Но това е известно на големите играчи и номера минава ама много много трудно, и то по схеми с занижен контрол. А обикновено и нашия мед с който джъркат украинския, е с проблем.

31

Анонимен

преди 3 години

31 не всеки може да се занимава с всичко. Счециашно за такива философи като теб държаеата трябва да сложи регулации и да те проверява през ден. Най големите скапаняци авантаджии рушветчии не плащащи данъци и не спазващи нищо са прекупвачите.

30

Анонимен

преди 3 години

Надценката не може да е по скъпа от себестойността на продукта, камо ли в пъти. За съжаление у нас *** и пульо правят "бизнес" с два камиона и част от едно хале. После идват тук да се пишат че много инвестирали, докато обикалят селата да търсят далаверата с ниско изкупуванр и слухове.

29

Анонимен

преди 3 години

Имам познат ппелар все реве, че го продавал на ниски цени, а в магазина бил 13лв. Викам му пълни буркани направи фирма , магазин отвори и продавай на 13лв.Отговора беше : аааа къде се занимавам на дребно с толкова неща и филми.Еми какво играете....то минава през 2ма търговци всеки слага печалба, разходи и дда и така. Нормална икономика. Направете си една сметка и ще видите

28

дамн

преди 3 години

дрън-дрънтая статия ми е като платено съобщение на някое пчеласко сдружение

27

Анонимен

преди 3 години

От 6-7 години захар не съм докосвал, само мед, кафето задължително с мед.

26

Анонимен

преди 3 години

Пчеларите, щом мислят, че е малко имат две опции. Събират се и вдигат цената или купуват машини, правят цехове пълнят, разнасят и тн.Третата опция 3 сегашната - пазара си определя според търсенето.

25

бг смешки

преди 3 години

типично за нашите географски ширини !

24

Анонимен

преди 3 години

Говори се малко, акто на село. Първо пчеляря продава на едро. Второ прекопвача трябва да обработи меда, да има инвестирани машини да го пълни, да има машини да мие бурканите, да има хора на работа, да слага лепенки барковояв и куп изисквания. После тая стока трябва да е продаден на търговци с Ддс понеже държавата иска Ддс. После търговеца трябва да си сложи транспортни разходи, печалби и отново Ддс. Какво мислите става накрая? То да не е така вземат за 4 и продават за 12 и печелят 8. Глупости

23

Анонимен

преди 3 години

Истинският мед се познава много лесно. Не може да бъде сбъркан или фалшифициран.Просто има много специфичен аромат, вкус и консистенция. В България има само 3 основни вида мед - Акациев, Липов и Билков. Може да бъде и смес. Другите видове са от слънчоглед, рапица, и манов който се среща рядко.Купувайте си от познати пчелари а не брандиран мед от магазините.

22

Гласуващ

преди 3 години

Както търговците свалиха БКП-то и лидера й Т. Живков от власт през далечнат 1989 г., така и сега те ще предизвикат третата оставка на мутрата от Банкя Бойко Методиев Борисов. Все пак, през 2020 г е недопустимо страната ни да се управлява от диктатори като споменатите двама.

21

Анонимен

преди 3 години

Всичко над 2-2.5 лева си е чиста печалба за производителя!

20

Аз

преди 3 години

Поредното доказателство, че държавата отдавна е на автопилот, народът си зомбее, а мафия се тупа по тумбака.

19

Ти да видиш..

преди 3 години

До и ...2 Мед от района на Дунав , нарича се АЕЦ Козлодуй.То и Зоров с фабрика във врачанския балкан говори за екологични млечни продукти , ама не казва че събира мляко от района на Козлодуй.

18

Сатира

преди 3 години

Продават го по 10-12 лв. но това което продават вече не е Мед. Пчеларите реално печелят от това че продават част от продукцията си на крайния потребител - 8,9 лв. върви буркан Мед /500 млн./. Ако чакаха на прекупвачите, да бяха фалирали всички до сега.

17

Анонимен

преди 3 години

Миналата събота вадихме мед с бащата - 40кг от 6 кошера (общо)...по-лоша година не е имало. Пчели има, мед - не.

16

Анонимен

преди 3 години

Честните хора не се занимават с търговия.

15

Митко 1 см

преди 3 години

За вас не знам,но аз съм мълуменн. Аз го купувам за 3 лв и си мажа *** на шпекка да не мирише на партньора ми като го мушкам отзаде,с вазелинн не става,рзмазва се и бързо се умирисва

14

Анонимен

преди 3 години

Пчеларите дерат само по пазарите и приятели и роднини. Като дойде прекупвача и им каже 3,50 лева и те го дават. Първо че той им купува цялото количество и второ, че ако не го дадът човека си заминава и пчеларя остава с 2-3 тона мед и гладен