46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Може ли държавата да се пребори с 7 милиона ***"Може, може. Затова е държава. Българина е свикнал на свободия - да си прави каквото си иска, пък то после нали има рушветче, връзки, пък и адвокатчето може да измисли нещо в краен случай. Я да си представим хипотетично, за целите на хиперболата, че за всяко нарушение се въведе смъртно наказание. Без билетче - смърт, караш пиян - смърт, незаконен строеж - смърт. Всичко ще цъфти и връзва тогава. Така се възпитава скота.

45

Ами...

преди 3 години

Планината е на всички, а не само на планинарите.Откъде-накъде, някакви си там "планинари" ще узурпират планината и ще нареждат кой има право да се качва и кой не! Затова си има власти. А на планинарите като не им харесва - свят широк, планини дал Господ!

44

Анонимен

преди 3 години

Шепа хора правят пари от езерата. Резултатът е налице. Решението - спиране на лифта и джиповете. Високата планина е за хора които я обичат и ценят, и за хора които биха се качили пеша до горе. Природата може без нас, ние без нея - не.

43

Анонимен

преди 3 години

След като "еко" министър обяснява как трябва да се строи горе ... Следващата стъпка е подпорни стени, такса вход ...

42

Анонимен

преди 3 години

А на кой е лифта щом продължава да работи, а е незаконен?

41

dmx

преди 3 години

До ПланинарНе, това е просто глупаво. Справедливо е да се ограничи достъпа, както вече се предложи - с предварително резервирани безплатни билети, да не са много и да нямаш право да ходиш по често от веднъж на три години.

40

Планинар

преди 3 години

Решението е много просто. Спирате лифта юли и август. Останалите месеци планината не е дружелюбна. А който иска да ходи Юли и Август пеша през Паничище, или от Говедарци през Хижа Вада. Сигурен съм че Мол Туристите, като тръгнат от Хижа Вада, и им излезнат фасовете изпушени в Мола, повече няма и да си помислят да повторят. А джиповете, АТВ-та, кросови мотори и т.н. нямат място в планината. Ама за такива решения трябва политик с топки, а не меки китки като нашите.

39

Анонимен

преди 3 години

Някой пишат тука че липсвала държавата. Може ли държавата да се пребори с 7 милиона ***.оти? Все някой друг ни е виновен. На всеки да прикачим по един чиновник да го следи какво прави?

38

Анонимен

преди 3 години

В Германия всички туристическо пътеки са направени от дребен чакъл (филц) и пясъл между него. Ерозия няма. Но и да се направят така на Рила *** че озпти българина да се движи само по пътеките. "Те ще ми кажат на мене"

37

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"От 20+ години ходя по планините и разликата в манталитета на хората е доста различен от това, което беше."Не, просто и сeляндурите тръгнаха по планините, защото мейнстрийма им внуши, че е модерно. Оттам идва разликата.

36

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 39Хайде не. Културата я имаме културните. Аз в планината нищо не хвърлям, само отпадъци от биологичен характер - обелка от банан, огризка от ябълка - такива неща, дето се разграждат и са полезни за почвата. За всички онези, които изхвърлят каквото им падне, има решение - глоба от 1 МРЗ при първ нарушение, 5 МРЗ при второ и условна при трето. 80-те процента чалга поколение има нужда от жестокост и безкомпромисност, и тогава ще стане едно хрисимо, добросъвестно, неузнаваемо.

35

Анонимен

преди 3 години

Държавата липсва на всички нива. Когато се появи проблем, или по-скоро се разшуми около съществуващ от години/десетилетия проблем, разни некадърни институцийки започват да си подхвърлят топката. "Това не е наша работа, не зависи от нас, сигнализирали сме". Добре, като не ставате за тия постове и сте тотално безсилни, некомпетентни и незаинтересовани, какво правите там? Бозаете от държавната цица, докато пушите цигари и пиете кафета по цял ден, ето какво.

34

Анонимен

преди 3 години

До Жалко, но фактпроблема е културата. Нямаме култура и мятаме всичко по земята. От 20+ години ходя по планините и разликата в манталитета на хората е доста различен от това, което беше.

33

Жалко, но факт

преди 3 години

Българинът си е първеню и комплексар по рождение, при положение че имаш хиляди хотели, градове, села, басейни, музеи и т.н. какво правите на рилските езера? Опознахте всичко в тая страна и само там ви остана да идете?Но нали стана модерно да се "постнеш" , "тагнеш" и нам кво още , точно от там и юруш че не остана.

32

Анонимен

преди 3 години

тя държавата заминала, тоя се загрижил, че след 30 години рибното езеро щяло да стане блато, и дай да спираме хората. абе ***, тая планина и тия езера са си на хората. Най-са ми смешни тия б8клуци като се правят на загрижени, всъщност тоя иска да папа пари от нейде, я за екология, я от такси. Почистват колкото могат, след 30 години ако има останал някой все ще измислят нещо, остайте и на тях да лапат пари по проекти

31

Мечки-хищници

преди 3 години

В Рила планина, такива огромни тълпи от хора ще привлекат хищни мечки като в Родопите! Откарай време във високите части на Рила сме виждали разкъсани коне и крави.

30

Бай Ставри

преди 3 години

Проблема ще се реши чрез няколко пътеки . Едната се казва душевадката, която е след хижа Вада ,над село Говедарци. Пет часа тежък терен . Тогава ще се намали потока със 80 % . Истинските планинари ще се радват на природата! Молските селфаджии още на първият час ще издъхнат и тогава да ги видим как ще играят чалга на езерата. България е рай който доста хора съсипаха за собствена изгода .

29

Анонимен

преди 3 години

Абе забранете достъпа до езерата и ще се реши проблема,в България има такива планински красоти,че не необходимо да ходят до езерата има и други много красиви места.

28

Зозо

преди 3 години

Няколко багера и проблемът е решен. Герб завинаги!

27

Анонимен

преди 3 години

Ами да се спре ! Да се затвори за посетители, ако трябва. Догодина пак, егати